۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۹:۳۹

کلیسای کاتولیک نیازمند درمان و اصلاحات اساسی است

کلیسای کاتولیک نیازمند درمان و اصلاحات اساسی است

هانس کونگ از متأله‌های برجسته کلیسای کاتولیک ، شدیدترین منتقد پاپ در کتاب جدید خود که به زبان آلمانی منتشر شده تأکید کرد کلیسای کاتولیک به شدت بیمار است و تنها یک تشخیص طبی صادقانه و درمان اساسی می‌تواند آن را بهبود بخشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع  اینترنتی، هانس کونگ متأله سوئیسی و رئیس بنیاد اخلاق جهانی در مراسم رونمایی کتاب خود با عنوان " آیا می توان کلیسا را نجات داد" استدلال کرده است که  شرایط ناهنجار و بیمار کلیسا فراتر از رسوایی سوء استفاده های جنسی اخیر است.

براساس اظهارات وی در این کتاب، مقاومت کلیسا در مقابل تغییرات، نهانکاری آن، فقدان شفافیت و انزجار از زنان هسته اصلی مشکلات کلیسا را تشکیل داده اند.

وی گفت: کلیسای کاتولیک در آمریکا یک سوم اعضای خود را از دست داده است و هرگز این سؤال را مطرح نکرده است که چرا با این کاهش اعضا رو به رو شده است. هر نهاد دیگری که یک سوم اعضای خود را از دست می داد بی تردید این پرسش را مطرح می کرد. درحال حاضر 80 درصد اسقفهای آلمانی خواستار اصلاحات در کلیسا هستند.

کونگ یکی از متألهان و منتقدان کلیسای کاتولیک است. زیر سؤال بردن عصمت پاپ در سال 1971 از سوی هانس کونگ موجب لغو مجوز تدریس وی در زمینه الهیات کاتولیک شده است. وی از آن زمان به بعد در رشته الهیات بین کلیسایی در دانشگاه توبینگن تدریس می کند و همچنان یک کشیش مانده است.

وی پیشتر به اعضای منطقه اسقفی مونیخ، منطقه اسقفی سابق پاپ بندیکت شانزدهم که در آن زمان یوزف راتزینگر بوده گفته بود که ترجیح می دادم این کتاب را ننویسم، اختصاص دادن چنین نقدی به کلیسایی که من نیز بخشی از آن هستم چندان مطلوب نیست.

رئیس بنیاد اخلاق جهانی گفت که هنوز امیدوار است پاپ بندیکت راهی چون شورای دوم واتیکان برای درمان کلیسا بیابد؛ شورایی که اوایل دهه 60 در کلیسا اصلاحات متعددی ایجاد کرد و در میان این اصلاحات می توان به برگزاری مراسم عشای ربانی به زبانهای محلی به جای زبان لاتین اشاره کرد.

هانس کونگ یادآور شد: درحالی که پاپ بندیکت خود را از شورای دوم واتیکان جدا کرده و در جریان رسواییهای سوء استفاده جنسی کشیشها در سراسر جهان شکست خوده است ، وی را می توان فردی طرفدار آداب قرون وسطایی، الهیات و قانون قرون وسطایی دانست.

این استاد الهیات مسیحی دانشگاه توبینگن با اشاره به بحث ضرورت مجرد ماندن کشیشها پس از رسواییهای اخیر سوء استفاده جنسی کشیشها اظهار داشت که کلیسای کاتولیک در هزار سال اول ظهور خود بدون مسئله تجرد کشیشها فعالیت می کرد.

هانس کونگ تغییرات مورد نیاز کلیسای کاتولیک را با تغییرات دموکراتیکی که در جهان اسلام رخ می دهد مقایسه کرد و گفت: چه زمانی جوانان کلیسای ما به خیابانها می آیند؟ این مشکل ما است و هیچ جوانی برایمان باقی نمانده است.

وی در پایان این کتاب به پرسش "آیا می توان کلیسا را نجات داد؟" اشاره کرد و اظهار داشت که تصور خود را از کلیسایی که می تواند به انتظارات میلیونها مسیحی پاسخ دهد از دست نداده است، اما اطمینان دارد که این شرایط باید تحقق یابد. این کلیسا در اصلاحات خود باید به مسیحیان پایداری و انسجام را نشان دهد.

کد خبر 1309521

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha