به گزارش خبرگزاری مهر، این کارشناس امور خاورمیانه در گفتگوی اختصاصی با برنامه "دیدگاه" سیمای انگلیسی شبکه جهانی سحر، درباره استفاده نیروی هوایی ناتو از سلاح های WMD(سلاحهای کشتار جمعی) که معنی جدیدی را به جنگ با هدف آنچه تلاش میکند آن را با عنوان "نجات جان شهروندان" بخوانند، می دهد، گفت : هدف اصلی حضور آنان در منطقه در چهارچوب قطعنامه سازمان ملل متحد مبنی بر نجات جان شهروندان است و تمام رهبران سیاسی جهان این مطلب را مکرر گفتهاند، آنچه من میگویم این است که سلاحهایی که در لیبی استفاده شده است برخلاف قوانین بوده است.
آنان(غربی ها) از سلاحهایی استفاده کرده اند که حاوی اورانیوم ضعیف شده بود و شمار تلفات در طولانی مدت فراتر از هزاران نفر خواهد رفت. همان طور که ما در فلوجه دیدیم، همینطور که شاهد آن در بصره عراق بودیم. آنان از سناریوی تخریب کاملی در لیبی استفاده میکنند ما استفاده از این سلاحها را در غزه هم دیدیم و آینده لیبی به نظر خوب نخواهد آمد اساساً کشورهایی که از این سلاح استفاده میکنند جنایتکار جنگی به شمار می روند.
ایر در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت : با وجود اینکه ناتو و آمریکا گفتهاند هیچ نیروی زمینی در این کشور ندارند ولی میدانیم که دهها نیرو از سیا، موساد و حتی نیروهای ویژه به طور مخفیانه در این سرزمین گشت زنی میکنند.
وی همچنین درباره ماهیت حضور ناتو در لیبی و ارزیابی آن افزود: ما می دانیم که دولتهای غربی در لیبی جانب مخالفان را گرفتهاند و ما میدانیم که این جانبداری ربطی به آنها ندارد، حتی ربطی به ارتش هم ندارد، ما می دانیم حتی ربطی هم به گروهی که جانشین قذافی بشوند (اگر بشوند) هم ندارد. مردم لیبی خودشان باید تصمیم بگیرند و خود باید کنترل را در کشورشان به دست گیرند و باید این مسئله را به رای گیری بگذارد. من فکر میکنم سازمان ملل متحد و ناتو مرتکب اشتباهی بسیار بزرگ شده اند.
مدیر موسسه پژوهشی "ایراینترنشنال" ماجرای به اصطلاح پناهنده شدن موسی کوسا عالیرتبه ترین عضو دولت قذافی و وزیر امور خارجه این کشور به انگلیس و در عین حال سفر آزادانه و تحت حفاظت وی به دوحه برای شرکت در کنفرانس مربوط به لیبی را نیز بخش دیگری از برنامه ریزی غرب و بریتانیا برای سناریوی جدید این کشورها برای لیبی توصیف و خاطرنشان کرد: خوب همان طور که میدانید وی وارد بریتانیا شد. او با یک هواپیمای سوئیسی از لندن به طرف قطر حرکت کرد و من فکر میکنم این گونه آمدن به منظور برداشتن وی از سمتش در دولت لیبی نبود، بلکه وی برای انجام مذاکراتی مخفیانه و برقراری رابطه با دولت بریتانیا به این کار مامور شده بود و همان طور که شما سئوال کردید باید گفت: چرا چنین مردی با آن سابقه باید با آزادی اجازه رفتن به قطر را دریافت و در کنفرانس شرکت کند و سئوال اکنون این است " وی هم اکنون کجاست" چرا اکنون ناپدیده شده است؟
پیتر ایر با اشاره به این نکته که سیاست جغرافیایی در جهان بر این است که قدرتها درصددند بر منابع طبیعی سلطه یافته و بازارهای بینالمللی را در کنترل خود داشته و در نهایت بر منابع نفتی تسلط یابند. لیبی و پس از آن سوریه را گام بعدی آنها در این راه دانست و در بخش دیگری عنوان کرد: سوریه دقیقاً در تیررس است، سازمان ملل متحد، آمریکا و بریتانیا تحریمی را علیه سوریه آغاز کردهاند همانطور که در مورد لیبی اجرا کردند. آنان رسانهها را مجبور کردهاند که اخبار آن را پوشش دهند، سوریه اکنون کشوری است که غرب بر آن تمرکز کرده است و در مرکز توجه غرب قرار دارد.
مدیر "ایراینترنشنال" درباره ادامه حضور قذافی گفت : من فکر میکنم قذافی یکی از بخشهای فساد در غرب است همچون تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس که با وی در امور تجاری همدست بود و تصور من این است که چون قذافی تسلیم نشده است یک مشکل بزرگ برای متحدان خود به وجود میآورد و حال به یک دشمن برای غربیها تبدیل شده است.
نظر شما