۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۹:۵۷

یک هفته با میراث و گردشگری/

خداحافظی بقایی با خبرنگاران/ مدیران نابلد میراث‌دار موزه ملی

خداحافظی بقایی با خبرنگاران/ مدیران نابلد میراث‌دار موزه ملی

توصیه وزیر گردشگری مالزی در مورد ضرورت افزایش تنوع غذایی در ایران برای گردشگران، آخرین دیدار بقایی با خبرنگاران، بررسی 70 سال مدیریت در موزه ملی ایران و کاربردی نبود طرح گردشگری حلال در ایران از مهمترین اخبار میراث فرهنگی و گردشگری این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در حالی از رونق و اجرای طرح گردشگری حلال در ایران خبر داده که کارشناسان معتقدند این طرح برای صنعت گردشگری ایران که در تمام رستوران و هتلهایش اصول حلال رعایت می شود کاربردی نیست.

حسین ذوالفقاری، استاد دانشگاه در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید: باید پرسید منظور از گردشگری حلال چیست؟ رونق گردشگری حلال در ایران نمی تواند منطقی باشد چون ایرانیان اصول حلال را در همه جای کشور رعایت می کنند و یکی از معدود کشورهای مسلمانی هستیم که به طور رسمی رفتارها و سرو غذاهای غیرمتعارف نداریم.

حسن یوسفی از کارشناسان گردشگری نیز با اعلام اینکه مسئولان سازمان میراث فرهنگی تصور می کنند هر طرح و برنامه ای که کشورهای دیگر برای صنعت گردشگری خود اجرا می کنند حتما در ایران هم کاربرد دارد تصریح می کند: وقتی هر گردشگری که وارد ایران می شود به تبعیت از ایرانی ها مشروبات الکلی و گوشت حیوانات حرام گوشت نمی خورد و حجاب را رعایت کرده و در سالنهای مجزا حضور پیدا می کند، دیگر ارائه چنین طرحهایی چه معنایی دارد.

نبود غذاهای متنوع یکی از مشکلات گردشگران در ایران است

خانم "داتو سری انگ ین ین" در نشست خبری خو با رسانه ها که یکشنبه این هفته برگزار شد در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در مدت پنج روز سفرتان به اصفهان، شیراز و تهران چه نقاط ضعفی از گردشگری و جذب توریست در ایران مشاهده کردید گفت: ایران کشور زیبایی است و من از این همه زیبایی به خصوص گلهای زیبا، پرسپولیس، موزه ها و آثار باستانی و صنایع دستی متعجب شدم. بازارهای خوب و مردم مهربان ایران می تواند در جذب گردشگر تاثیر گذار باشد ولی من به عنوان یک گردشگر از غذاهایی ایرانی راضی نبودم چون طبع مالاییها با ادویه سازگار است ولی در ایران غذاهای متنوع برای گردشگران نیست در حالی که گردشگر تنها باید بخورد، بخوابد و تفریح و گردش کند.

وزیر گردشگری مالزی به مهر گفت: آگاهی بخشی نقش موثری در توسعه توریست دارد و ایران باید زیباییهای خود را به جهان معرفی کند در حالی که هنوز ایران برند مشخصی برای معرفی خود در بازار توریست ندارد ولی به عنوان مثال مالزی که برترین کشور جذب توریست در آسیاست آن را به عنوان نماد آسیا و تنوع خاص می شناسند.

خانه‌های جنگ؛ جاذبه‌ای فراموش شده برای رونق گردشگری

خانه‌های زخم خورده از جنگ تحمیلی اکنون به خرابه‌هایی تبدیل شده اند که برخی حضور آنها را باعث زشت شدن چهره شهر می دانند این در حالی است که کارشناسان گردشگری معتقدند این خانه ها می تواند جاذبه گردشگری جنگ را رونق دهد.

یک فعال میراث فرهنگی در خوزستان می گوید: این خانه ها نمادی از هشت سال دفاع مقدس هستند که اتفاقا می توانند با بازسازی و رسیدگی به آنها زمینه راه اندازی تورهای گردشگری جنگ را به شهرهایی مانند آبادان و خرمشهر فراهم کرد.
وی ادامه می دهد: بخشی از مسافران و گردشگرانی که به خوزستان مسافرت می کنند وقتی می بینند که چطور این شهرها در زیر توپ قرار گرفته اند، متاثر می شوند ولی از سوی دیگر این سوال در ذهنشان بوجود می آید که چرا مسئولان شهری به فکر توسعه این شهر و بازسازی این بناها نمی افتند.

کابوس آندره گدار؛ مدیران نابلد میراث‌دار موزه ملی ایران

شاید هیچگاه آندره گدار، موسس موزه ملی ایران و مدیرانی که عمرشان سالها صرف کاوش در محوطه های تاریخی شد فکرش را هم نمی کردند 70 سال بعد مدیریت این موزه را افرادی عهده‌دار شوند که تخصص آنها در زمینه ادبیات و میکروب شناسی باشد.

موزه ملی ایران به عنوان دومین مخزن مالی مهم کشور و بزرگترین موزه باستان شناسی و تاریخ ایران از زمانی که آندره گدار، باستان شناس فرانسوی، در سال 1316 شمسی بنیان آن را نهاد تا کنون 17 مدیر به خود دیده است. مدیرانی که بیشتر از چهره های شاخص علمی و آشنا به حوزه میراث فرهنگی و باستان شناسی بوده اند.

همچنین شاید فقط حجم، تنوع و کیفیت آثار موجود در گنجینه ملی کشور که جز یکی از چند موزه بزرگ جهان به شمار می آید، تنها دلیلی باشد بر اینکه طی سالهای اخیر موضوع اداره این موزه و تصمیم گیری درباره مدیریت و اتفاقات آن همیشه واکنشهای مختلفی را در بر داشته باشد. اما طی 70 سال گذشته و به رغم وجود مدیرانی با سابقه طولانی در حوزه های میراث فرهنگی، مدیرانی که طی چند سال اخیر روی صندلی مدیریت موزه ملی ایران نشستند هیچ سابقه ای در حوزه میراث فرهنگی و مدیریت موزه داری نداشته اند بلکه همه تخصص آنها در رشته ادبیات و میکروب شناسی بوده است.

آخرین دیدار بقایی با خبرنگاران

سه شنبه این هفته آخرین دیدار خبرنگاران با رسانه ها برگزار شد. رئیس سازمان میراث فرهنگی در حالی مدعی بی حاشیه بودن این سازمان، تلاشش برای سیاسی نشدن و ارتباط خوبش با رسانه ها شده که طی دو سال اخیر سازمان متبوعش همواره به رسانه ها تاخته و حضور و حاشیه‌سازیهای وی در عرصه سیاست پررنگتر از عرصه میراث فرهنگی بوده است.

حمید بقایی که در زمان ریاست اسفندیار رحیم مشایی، قائم مقام سازمان میراث فرهنگی بود از سال 88 به مدت دو سال بر صندلی ریاست این سازمان نشست تا اینکه روز گذشته (20 اردیبهشت ماه) در نشستی خبری خداحافظی کرد. وی در این نشست گفت: "در دو سال گذشته که به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خدمت کرده‌ام این سازمان را به مجموعه کوچک و چابکی تبدیل کردیم و حواشی را کم کردیم. اما ظاهرا در آن طرف مرزها هم میراث فرهنگی سیاسی شده است. شاید داخلی‌ها هم از آن طرف مرزها تأمین می‌شوند."

اما بر خلاف عقیده بقایی، سازمان میراث فرهنگی در سالهای اخیر بیش از پیش به حواشی کشیده شد و بسیاری از مسائل فرهنگی مرتبط با آن رنگ سیاست به خود گرفت.

کاخ اختصاصی نیاوران برای سه روز تعطیل شد

کاخ اختصاصی نیاوران در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به منظور انجام امور مرمتی از 19تا 21 اردیبهشت ماه تعطیل شد.

بازدیدکنندگان در این سه روز به جز کاخ اختصاصی نیاوران از دیگر کاخ موزه های این مجموعه شامل کاخ صاحبقرانیه، کوشک احمدشاهی، موزه جهان نما، کتابخانه اختصاصی، موزه حوضخانه و باغ کتیبه ها بازدید به عمل آوردند.

پیشکسوتان صنایع دستی چشم انتظار بیمه تامین اجتماعی

رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت: هیچکدام از هنرمندان صنایع دستی اصفهانی که بالای 50 سال سن دارند به دلیل پرداخت نکردن بودجه لازم توسط دولت به سازمان تامین اجتماعی بیمه نشده اند.

غلامعلی فیض الهی رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان با بیان اینکه اکنون هیچ کدام از هنرمندان صنایع دستی اصفهانی که بالای 50 سال سن دارند بیمه نشده اند گفت: سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده است که برای بیمه این دسته از هنرمندان، دولت باید به این سازمان بودجه بدهد شاید به همین دلیل باشد که تا کنون بیمه هنرمندان پیشکسوت به نتیجه نرسیده است.

کد خبر 1309633

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha