به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، سامانه مولد برق از بیوگاز تصفیهخانهها، بیوگاز تولیدی را به انرژی و حرارت تبدیل خواهد کرد و بوهای آزار دهنده تصفیه خانه فاضلاب را نیز به حد قابل توجهی کاهش خواهد داد.
قرارداد خرید سامانه مولد برق از بیوگاز تصفیهخانه فاضلاب شمال اصفهان به ارزش افزون بر 20 میلیارد ریال و ظرفیتی معادل 1.2 مگاوات امضا شد.
مدیر دفتر انرژی زیست توده سازمان انرژیهای نو ایران در آیین امضای این قرارداد ضمن قدردانی از اقدام شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در خرید این سامانه، از این اقدام به عنوان گام مؤثری در حفظ محیط زیست و تولید انرژی پاک یاد کرد.
جواد نصیری گفت: در بیوگاز تولیدی تصفیهخانههای فاضلاب، افزون بر متان، گازهای دیاکسیدکربن، سولفید هیدروژن و برخی ترکیبات حلقوی مضر وجود دارند که موجب آلودگی هوا و انتشار بوهای آزاردهنده میشوند.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر بیوگاز تولیدی در تصفیهخانههای فاضلاب که منبع خوبی برای سوخت و تولید انرژی است، سوزانده میشود، افزود: سامانه مولد برق از بیوگاز تصفیهخانهها، بیوگاز تولیدی را به انرژی و حرارت تبدیل خواهد کرد و بوهای آزار دهنده تصفیهخانه فاضلاب را نیز به حد قابل توجهی کاهش خواهد داد.
نصیری در خصوص مزایای این سامانه به تولید برقی پاک و پایدار و زمان بازگشت سرمایه این طرح که کمتر از دو سال است اشاره کرد و اظهار داشت: سامانه مولد برق از بیوگاز در زمان قطعی برق تصفیهخانه از مختل شدن فرآیند تصفیه جلوگیری خواهد کرد.
وی تصریح کرد: از دیگر مزایای این طرح میتوان به مصرف مستقیم برق تولیدی از بیوگازها اشاره کرد که با این کار تلفات انتقال و شبکه حذف میشود.
آبفای اصفهان برای رعایت استانداردها تلاش میکند
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان نیز با اشاره به تلاش این شرکت برای ارایه خدمات مطلوب و بهینه به مردم استان، گفت: رعایت استانداردهای محیط زیست یکی از شاخص های محوری فعالیت ها در مجموعه صنعت آبفای کشور است که شرکت آّبفای اصفهان نیز از آن مستثنی نیست.
هاشم امینی با مطرح کردن اقدامهای مؤثری که تاکنون در راستای حفظ محیط زیست در حوزه آبفای اصفهان انجام شده است، تعامل کامل شرکت آب و فاضلاب با اداره کل محیط زیست استان را در اجرایی شدن سیاستهای کلان حفظ محیط زیست مؤثر دانست و بر لزوم توجه بیشتر مدیران به این مسئولیت اجتماعی تأکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد خرید سامانه مولد برق از بیوگاز تصفیه خانه فاضلاب شمال اصفهان بتواند در تولید انرژی پاک، کاهش آلایندگیهای زیست محیطی از جمله بو و کاهش هزینهها از جمله هزینه برق مصرفی و آمادگی آبفا جهت مقابله با بحران مؤثر باشد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان اصفهان نیز با اشاره به اهمیت این پروژه، گفت: این طرح باید به یک تجربه موفق تبدیل شود و این موضوع میطلبد که فقط با دیدگاه اقتصادی به آن نگریسته نشود و کار به صورت نمونه و با کیفیت و استانداردهای مطلوب از نظر وسایل و تجهیزاتی که مورد استفاده واقع میشوند، انجام شود.
هوشنگ فلاحتیان با اقتصادی خواندن این طرح، اظهار داشت: تولید برق پاک و ایجاد ارزش افزوده در فعالیتها و خدماتی که انجام میشود، افزایش بازده و صرفه جویی در مصرف انرژی برق و سایر انرژیها از نکات قابل توجه این پروژه است که در صورت موفقیت آن میتواند در سایر شرکتها و در پوششی وسیع به اجرا گذاشته شود.
نظر شما