۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۹:۱۶

معماری ایرانی - اسلامی در مدارس لرستان / معماری اصیل هویت بخش است

معماری ایرانی - اسلامی در مدارس لرستان / معماری اصیل هویت بخش است

خرم آباد - خبرگزاری مهر: کارشناس ارشد معماری اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان از توجه ویژه این اداره کل به معماری ایرانی - اسلامی در ساخت و سازهای مدارس خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر در خرم آباد، سید شهاب الدین حجازی در خصوص روند شکل گیری معماری در دنیا اظهار داشت: معماری از دوران چهارم زمین شناسی یعنی حدود 40 هزار سال تا 10 هزار سال قبل از میلاد مسیح دارای شکل گیری ساده ای بوده است و بعد از آن ما شاهد دگرگونی های زیادی از دوران نوسنگی تا عصر مفرغ بوده ایم.

وی با اشاره به روند توسعه معماری در قرون مختلف ادامه داد: تمدن های بزرگی مانند تمدن یونان در کنار رود اژه، تمدن بین النهرین در کنار رود دجله و فرات، تمدن مصر در کنار رود نیل و همچنین رم باستان شاهکارهای فضایی را خلق کردند که امروز نیز قابل تاملند.

حجازی همچنین در خصوص معماری اسلامی نیز بیان داشت: بعد از دوران باستان ما شاهد تولد مسیح بودیم و تا 650 سال بعد که اسلام ظهور نمود هنر معنوی تحت نفوذ کلیساهای مسیحیت شکل گرفته بود و به همین منوال تغییراتی را در معماری ایرانی بعد از حمله اسکندر و تشکیل حکومت سلوکیان در ایران به جای گذاشت.

وی با بیان اینکه بعد از پیروزی اشکانیان بر یونانیان و احیا کردن معماری ایرانی و به دنبال آن حضور ساسانیان تا مدتها هنر معماری متکی بر عناصر گذشته بود، عنوان کرد: در ادامه با الهام از روح اسلامی و بعد به موازات آن حوزه نفوذ اسلام احداث بناهایی مانند مساجد، مدارس، پلها، کاروانسراها و... در شهرها و جاده ها رونق و معماری رنگ و بوی عرفانی و معنوی بخود گرفت.

این کارشناس ارشد معماری افزود: بعدها تحت تفکر غزنویان، حکام سلاجقه، ایلخانان مغول و تیموریان شاهد خرابیها و سپس احداث بناهایی با معماری منحصر به فرد زیادی بوده ایم و در نهایت در دوران صفویان هنر معماری مبتنی بر اصول ایرانی اسلامی به اوج شکوفایی خود رسید.

حجازی در ادامه سخنان خود به نقش معماری ایرانی - اسلامی در مدارس اشاره کرد و گفت: توجه به معماری ایرانی، اسلامی در فضای مدارس یکی از اهداف اصلی اداره کل نوسازی مدارس استان است.

وی با تاکید بر اینکه یک معماری خوب و اصیل می تواند به انسان هویت ببخشد، یادآور شد: زمانی فضای آموزشی به انسان هویت می بخشد که شرایط آن از نظر آسایش و آرامش خوب و خاطره انگیز باشد و زمانی که خاطره انگیز شد آن موقع است که آن فضا دارای هویت شخصی خواهد شد.

کارشناس ارشد معماری اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان بیان داشت: ما با طراحی ورودی ها و حصار مدارس علاوه بر توجه به زیبایی مبلمان شهری فضای آموزشی را با فضای شهری پیوند داده ایم و در جهتی حرکت می کنیم که برای دانش آموزان حس تعلق فضایی بوجود آوریم.

حجازی همچنین در رابطه با اجرای مهندسی ارزش در احداث مدارس نیز گفت: مهندسی ارزش در معماری از این منظر قابل بحث است که ما امروز طراحی هایمان را طوری انجام می دهیم که کمترین پرت فضایی را داشته باشیم.

این سخنان در حالی مطرح می شود که پیش از این نیز مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان از احداث اولین مجتمع آموزشی و پرورشی به سبک معماری اسلامی با حفظ نمادهای بومی و محلی خبر داده و بر ضرورت استمرار این گونه ساخت و سازها در استان به عنوان یکی از برنامه های این اداره کل در استان تاکید کرده بود.

کد خبر 1311501

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha