به گزارش خبرنگار مهر آئین اختتامیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران دقایقی پیش با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان این دوره از نمایشگاه در نیم طبقه دوم شبستان برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به دشواریهای برگزاری چنین رویدادی گفت: برپایی یک نمایشگاه آن هم با این همه عظمت و در مساحتی بسیار زیاد با غرفه هایی متعدد دشوار است و اساسا اداره چنین تشکیلاتی کار آسانی نیست و آنچه را هم ما الان می بینیم تنها ظاهر قضیه است؛ نمایشگاه کتاب و برپایی فعالیت های 10 روزه در آن برای بازدید کنندگان و عرضه کنندگان کتاب ها مقدمات فراوانی لازم دارد تا در این دوره کوتاه آنچنان که بایسته است به بار بنشیند.
وی با اشاره به ویژگیهای مصلی و کاربری آن افزود: مصلی کشش و گنجایش چنین نمایشگاهی را ندارد واز سر ناچاری است که چنین نمایشگاهی در چنین محلی تشکیل می شود. اینجا برای مصلی ساخته شده، نه نمایشگاه و اگر توفیقی دست بدهد و محل مناسبی که از نظر دسترسی و سهولت ترافیک ملزوماتش فراهم باشد، قطعا استفاده بهینه از آن صورت خواهد گرفت.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری در ادامه با اشاره به جایگاه کتاب در میان دیگر حاملان دانش و اندیشه گفت: امروزه شاهد پیشرفت روزافزون دانش، علم و تکنولوژی هستیم، اما هیچ ابزاری مانند اینترنت، سی دی و کامپیوتر نتوانسته اند به کتاب تنه بزنند و جایگاه کتاب از رونق نیفتاده و بلکه بر رونق آن افزوده شده است.
محمدی گلپایگانی اضافه کرد: اگر کتاب و نوشته نبود هرآنچه از آثار اسلامی مان امروز داریم، هر گز نداشتیم.
وی در ادامه با اشاره ای به جنگ بدر و نحوه پیروزی مسلمانان در آن گفت: پیامبر بعد از جنگ به کسانی که از نیروی کفر اسیر شده بودند، گفت: هر یک از شما اگر بتواند 10 نفر از مسلمانان را باسواد کند آزاد می شود. کجای دنیا بهای آزاد شدن یک اسیر جنگی این است که درس بدهد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری سپس از رواج عرفانهای کاذب در جامعه انتقاد کرد و گفت: برخی ها دکان های جدید باز کردهاند و با عرفانهای کاذب می خواهند مردم را فریب دهند؛ یکی از راههای مبارزه با این موضوع توزیع و نشر، نشریات روشنگر است و نمایشگاه کتاب ظرفیت این روشنگری را دارد.
وی با تقدیر از اقدام مسئولان در تشکیل غرفه ای به نام حضرت زهرا (س) در نمایشگاه کتاب امسال گفت: من متواضعانه و مودبانه از مذاهب دیگر اسلامی می خواهم که جواب بدهند خطبه فاطمه زهرا (س) کیفرخواست چیست؟ واقعا این یک نقطه تاریک برای ما است. هیچ جای اهانت هم به دیگر مذاهب نیست. به هر حال باید این کتابها خوانده و زوایای پنهان آن روشن شود.
وی در پایان با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب در روزهای میانی آن گفت: معمولا هر کدام از موسسات نشر، یک یا چند نسخه از کتابهایشان را خدمت ایشان ارسال می کنند و لذا بازدید ایشان از نمایشگاه به جهت این نبود که بدانند چه کتاب تازه ای منتشر شده است. ایشان برای تشویق مردم است که سه ساعت از وقتشان را سرپا در نمایشگاه صرف میکنند.
نظر شما