به گزارش خبرگزاری مهر، سید احمد علوی در حاشیه بازدید از بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار داشت: امسال در این نمایشگاه موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی به صورت متمرکز در یک مکان گرد هم آمده و کتابها با موضوعبندی دقیقی قرار گرفتهاند.
وی گفت: در این نمایشگاه کتابها با موضوعبندی در حوزه کودک، نوجوان، قرآن، حدیث، امور مذهبی، نجوم، هیئت، مهندسی، پزشکی، روانشناسی قرار گرفته تا افراد بتوانند کتابهای مورد نظر خود را راحتتر شناسایی و خریداری کنند.
علوی از ایجاد غرفه کتابخانه در این نمایشگاه خبر داد و اظهار داشت: کتابخانه آستان قدس رضوی بهترین مرکز برای نگهداری کتاب است و یکی از کتابخانههای معتبر جهان با بیش از شش قرن قدمت دارد که گنجینهای از نفایس و کتب خطی، سنگی و چاپی و قرآنهای نفیس را داراست که ایجاد این غرفه باعث شد افراد کتب نفیسی و یا کتابخانههای خود به این مجموعه اهدا کنند تا کتب به صورت علمی نگهداری شود.
وی بیان کرد: در این راستا در این نمایشگاه یک نفر مجموعه کتب کتابخانهاش را با بیش از چهار هزار جلد به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا کرده که کتب خطی نفیسی هم بین آنها وجود دارد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: در غرفه کتابخانه طریقه آفتزدایی، ترمیم و صحافی کتاب با روشهای سنتی و پیشرفته که در جهان مرسوم است، نشان داده میشود.
علوی افزود: آنچه کتاب در داخل منتشر میشود بایستی نسخهای از آن در کتابخانهی مرکزی آستان قدس رضوی وجود داشته باشد و حتی اضافه بر آن کتبی که در جهان اسلام و خارج کشور نیز منتشر میشود و موثر است باید خریداری و در قفسههای کتابخانه مرکزی برای استفاده محققان و علاقهمندان قرار گیرد.
وی اظهار داشت: توسط کارشناسان تاکنون قریب به پنج میلیارد ریال از بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برای کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی کتاب خریداری شده است.
علوی در خصوص بخش انتشارات کتب کودک و نوجوان در این نمایشگاه گفت: تنوع بسیار زیاد کتاب برای قشر کودک و نوجوان موجب شد تا غرفه بسیار بزرگی مهیا شود که این غرفه در حال حاضر مورد استقبال خانوادهها و فرزندان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه آستان قدس رضوی دارای 15 موسسه فرهنگی، پژوهشی و انتشاراتی است، گفت: این موسسات با توجه به اساسنامه موسسات، چشمانداز آستان قدس رضوی و اهدافی که تولیت آستان قدس رضوی تبیین کردهاند، به کار نشر، تألیف، پژهش، تحقیق و تولید کتاب پرداختهاند.
وی بیان کرد: بنیاد پژوهشهای اسلامی برای تدوین و نشر کتب مذهبی، مرجع و کتابهایی که بتوان منبعی برای مراکز علمی جهان اسلام و مراکز حوزوی و دانشگاهی باشد، از سوی آستان قدس رضوی ایجاد شده که تاکنون در این مرکز بیش از 10 میلیون جلد کتاب در موضوعات مختلف مذهبی چاپ شده است.
علوی اذعان داشت: علاوه بر کارهای پژوهشی و تألیف کتب منبع و مرجع در حوزههای دیگری از جمله دانشگاهی، کتبی در زمینههای مختلف علوم انسانی، علوم پزشکی، علوم پایه و علوم مهندسی تألیف شده که بسیار مورد توجه قرار گرفته و گاهی تا چندین چاپ در تیراژ مختلف منتشر شده و در موضوعات مختلف تقسیمبندی شده و ممیز خاصی دارد.
وی حضور آستان قدس رضوی را در بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: در این زمینه برنامهریزی خوبی از سوی مسئولان آستان قدس رضوی انجام شده است.
نظر شما