۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۳:۵۳

گزارش خبری مهر/

کار روابط عمومی کارمندی نیست/ گلایه وزیر ارشاد از نصب تصاویرش در نشست‌ها

کار روابط عمومی کارمندی نیست/ گلایه وزیر ارشاد از نصب تصاویرش در نشست‌ها

وزیر ارشاد با انتقاد از عملکرد برخی واحدهای روابط عمومی وابسته به این وزارتخانه در آنچه "نصب بنرهای بزرگ حاوی تصویر یا گفته‌هایش در سالن برگزاری مراسم‌ها" نامید گفت: نصب تصاویری از حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری و آقای رئیس جمهور در این قبیل مراسم‌ کافی است.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش روابط عمومی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان "تبیین جایگاه روابط عمومی در حوزه فرهنگ و هنر" صبح امروز (26 اردیبهشت) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون مطبوعاتی وی، جمعی از مدیران کل ارشاد در استان‌های مختلف و نیز تعدادی از فعالان حوزه روابط عمومی این وزارتخانه در سالن معاونت سینمایی برگزار ‌شد.

روابط عمومی یک کار کارمندی نیست

در این نشست سید محمد حسینی با اشاره به جایگاه واحد روابط عمومی در وزارتخانه‌هایی مانند ارشاد گفت: بعضی‌ها فکر می‌کنند، فعالیت در این واحد مانند دیگر بخش‌ها کاری روتین و کارمندی است در حالی که روابط عمومی از جایگاه بسیار مهمی در سازمان‌ها برخوردار است.

وی افزود: هر چقدر اقدامات اساسی و مهم در سطوح مختلف انجام شود، به همان اندازه انعکاس و بازتاب آنها در کشور مهم است و اگر دیگران از آن اطلاع پیدا نکنند، تاثیراتش بسیار کم خواهد بود.

وزیر ارشاد در همین رابطه نمایشگاه کتاب تهران را مثال زد و اضافه کرد: رویدادی به گستردگی نمایشگاه کتاب تهران که بیش از 5 میلیون و 500 هزار نفر از آن بازدید کردند، کم داریم، ولی اگر نشریات، رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها وارد عمل نشوند و پای کار نیایند، بهره‌وری این نمایشگاه به همین تعداد افراد محدود می‌شود ولی دیدیم که با تلاش همه شوق کتابخوانی در سراسر کشور ایجاد شد.

حسینی با اشاره به اهداف پیش‌بینی شده در سند چشم‌انداز 20 ساله نظام گفت: ما که می‌خواهیم فرهنگ اصیل خودمان را به دنیا معرفی کنیم، باید به نقش رسانه‌ها و روابط عمومی‌ها در این زمینه اهمیت بدهیم چرا که شبکه‌های خبری خارجی غالباً اخبار منفی از ایران منعکس می‌کنند و تبلیغات گسترده و وسیعی علیه نظام ما وجود دارد؛ پس باید در مقابل کسانی باشند که واقعیت‌ها را بیان کنند.

وی افزود: در همین نمایشگاه کتاب تهران دیدیم بیش از 4000 ناشر حضور داشتند، ولی بعضی‌ها می‌‌رفتند یک ناشر را پیدا می‌کردند که اعتراض دارد؛ اعتراض این ناشر هم قانونی نبود و فضای بیشتری می‌خواست و در واقع زیاده‌خواهی می‌کرد. ولی دیدیم بعضی‌ها مانور دادند و تبلیغات کردند که مثلاً چه اتفاقاتی در نمایشگاه امسال افتاده است؟!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: این مسائل ضرورت فعالیت روابط عمومی‌ها را پررنگ‌تر می‌کند و می‌طلبد که به صورت جدی‌تر وارد عمل شوند؛ چرا که اگر در مقابل این مسائل اقدام نشود، گاهی وقت‌ها اینها می‌شود مسئله روز.

حسینی روابط عمومی‌ها را حلقه مفقوده ارتباط میان مردم و مسئولان یک سازمان دانست و گفت: هر چقدر اِشراف و اطلاع روابط عمومی‌ها از درون سازمان بیشتر باشد، بهتر می‌توانند مسائل را به بیرون منتقل کنند و از سوی دیگر روابط عمومی‌ها باید از اخبار و اطلاعاتی که در مطبوعات منعکس می‌شود، مطلع باشند؛ چرا که گاه یک خبر نادرست، رویدادها را تحت‌ شعاع قرار می‌دهد.

تعامل صمیمی روابط عمومی‌ها با رسانه‌ها کارسازتر است

وی در عین حال تاکید کرد: تعامل همراه با رفاقت و صمیمت و دوستی روابط عمومی‌ها با رسانه‌ها بسیار کارسازتر از برخوردهای واکنشی است و اساساً نمی‌شود همیشه امر و نهی و تحکم کرد. غالب افراد هم این روحیه را دارند که اگر توضیحات درستی درباره یک مسئله داده شود، توجیه شوند و بی‌جهت فضاسازی منفی نکنند.

وزیر ارشاد همچنین با اشاره به لزوم استمرار در کار روابط عمومی‌ها گفت: مسئولان واحد روابط عمومی نباید منتشر یک رویداد باشند تا درباره آن اطلاع رسانی‌ کنند. گاه می‌توان به بهانه‌ها و مناسبت‌های مختلف کار اطلاع‌رسانی و مفاهمه را انجام داد.

پیشنهاد حسینی برای آموزش خبرنگاران مرتبط با حوزه‌های وزارت ارشاد

حسینی با بیان اینکه "آشنا کردن مردم با وظایف یک وزارتخانه از اهم وظایف روابط عمومی آن دستگاه است" افزود: بعضی وقت‌ها باید مسئولیت هر دستگاه را به رسانه‌ها یادآور شد؛ مواردی پیش می‌آید که مسئله‌اش مربوط به میراث فرهنگی است، آن وقت رسانه‌ها ما را بازخواست می‌کنند. به نظرم لازم است خبرنگاران مرتبط با حوزه‌های کاری ما یک دوره آموزشی درباره وظایف، مسئولیت‌ها و اختیارات وزارت ارشاد بگذرانند.

وی همچنین بر لزوم سرعت همراه با دقت در کار روابط عمومی‌ها تاکید کرد و با اشاره به جلسه‌ای که هفته گذشته با عزت‌الله ضرغامی و مسئولان ارشد سازمان صدا و سیما برگزار کرده است، گفت: ما در این جلسه حیطه عملکرد وزارت ارشاد را تشریح و آمادگی خودمان را برای ورود به حوزه‌های تولیدات فرهنگی اعم از فیلم سینمایی، فیلم کوتاه، تبلیغ کتاب و مسائل دیگر اعلام کردیم و آقای ضرغامی هم از همکاری با ما استقبال کردند.

گلایه حسینی از نصب تصاویر او در بعضی مراسم‌ها

وزیر ارشاد در پایان سخنانش با انتقاد از عملکرد برخی واحدهای روابط عمومی ادارات کل ارشاد در آنچه "نصب بنرهای بزرگ حاوی تصویر یا گفته‌های وی در سالن برگزاری مراسم‌ها" می‌خواند، گفت: من معذب می‌شوم وقتی این تصاویر و بنرها را می‌بینم؛ نیازی به صرف این هزینه‌ها نیست و بارها شده که هنگام سخنرانی گفته‌ام اگر می‌شود این بنرها را بردارند. وجود تصاویری از حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری و آقای رئیس جمهور در مراسم‌ها کافی است.

در این مراسم همچنین محمدعلی منفرد، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی کوتاه با اشاره به نامگذاری 27 اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی "ارتباطات و روابط عمومی" در تقویم رسمی کشور، هدف از برگزاری همایش روابط عمومی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تقدیر از تلاش‌ها و خدمات فعالان این عرصه در حوزه‌های ستادی وزارتخانه مذکور عنوان کرد.

وی همچنین با اشاره به تاخیر 9 ساله دربرگزاری این همایش، از برگزاری دوره سوم آن در یکی دیگر از استان‌ها (غیر از تهران) در سال آینده خبر داد.

در پایان همایش روابط عمومی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برترین‌های دومین دوره آن به شرح تقدیر شد:

روابط عمومی‌های برتر سازمانی: 1- روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان (زینب قائمی) 2- روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان (اعظم روانشاد) 3- روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان (بهرام نظری).

روابط عمومی‌های برتر در بخش ارتباطات مردمی: 1- روابط عمومی اداره‌کل ارشاد سمنان (حمید کلامی) 2- روابط عمومی اداره‌کل ارشاد تهران (شهرام نوشید) 3- روابط عمومی اداره‌کل ارشاد اصفهان (محمدتقی خلیل‌زاده) و 4- روابط عمومی اداره‌کل ارشاد مرکزی.

کد خبر 1312965

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha