به گزارش خبرنگار مهر، هم اکنون ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر قائمشهر به عنوان دومین شهر پرتراکم کشور از طریق مردم و نهادهای اجرایی، انتظامی و بانکها به صورت یک فرهنگ ناصحیح درآمده و شهرداری به واسطه برخی تنگ نظری ها و واسطه گری برخی نهادهای مسئول، نمی تواند کاری صورت دهد.
روند ساخت و سازهای غیرمجاز در دومین شهر پرتراکم قائمشهر روند تزاید به خود گرفته است.
سید محمد سادات نیا، عضو شورای اسلامی شهر قائمشهر در این باره گفت: بر اساس قانون باید هرگونه ساخت و ساز در شهرها با طرح تفضیلی و اخذ مجوز ساخت از سوی شهرداری مورد نظر صورت گیرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از ادارات قائمشهر که خود را در شعار مدافع قانون و در عمل ناقض قانون می دانند، اقدام به ساخت و سازهای غیرمجاز در داخل و حاشیه شهر کرده که سیمای شهر را زشت و ناهمگون کرده اند.
سادات نیا با اشاره به اینکه نیروی انتظامی قائمشهر از طریق اعمال زور و بی قانونی اقدام به احداث بنای اداری در حاشیه کنارگذر جدید رودخانه سیاهرود کرده است افزود: از آنجایی که این اقدام نیروی انتظامی قائمشهر از سوی مسئولان استانداری، دادستانی و دادگستری شهر خلاف قانون بوده ولی این نهاد با اعمال قوه قهریه به فعالیت ساخت و ساز خود ادامه می دهد.
وی افزود: نیروی انتظامی قائمشهر در مقابل پافشاری شهرداری قائمشهر برای جلوگیری از بی قانونی، نیروهای پلیس ساختمان شهرداری را تهدید به بازدداشت نموده است.
این مسئول شورای شهر قائمشهر همچنین از تخریب بنای قدیمی بانک ملت در خیابان تهران قائمشهر و ساخت بنای جدید بانک توسط مسئولان این شعبه بدون اخذ مجوز از شهرداری قائمشهر خبر داد.
وی افزود: مسئولان بانک ملت با اطمینان کامل به شهرداری اطمینان می دهند که قصد ساخت و ساز مجدد را ندارند ولی در عمل نوسازی و ساخت مجدد بنا را در برنامه دارند.
وی بیان داشت: به دنبال پافشاری شهرداری، مسئولان بانک ملت گفتند که در صورت مشاهده خلاف حاضر به پرداخت جریمه هستند.
کمیل گوران، نایب رئیس شورای اسلامی شهر قائمشهر نیز با اشاره به اینکه سالن تختی قائمشهر نیز از بناهایی است که اداره تربیت بدنی شهرستان به صورت غیرمجاز قصد تجدید بنا و نوسازی آن را دارد اظهار داشت: به شهروندان باید گفت که این بنا که قدمتی قریب به 40 سال داشته از ابتدا بدون مجوز ساخت است و اکنون نیز مسئولان تربیت بدنی با بی اعتنایی اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز بنا در این محوطه می کنند.
گوران با انتقاد از نظارت پایین مهندسان ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و شهرستان گفت: متاسفانه نحوه نظارت این افراد به حدی است که ساختمان های در حال احداث با نظارت این مهندسان در صورت بروز حوادث طبیعی، مقاومت تا چهار ریشتر را ندارند.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی مهندسان ناظر نظام مهندسی دو نقشه مجزا برای ساخت و جواز کسب برای شهرداری و مالک طراحی می کنند اظهار داشت: این اقدام آنان خلاف شرع بوده و ناقض حقوق شهروندی است و باید با متخلفان برخورد کرد.
گوران همچنین از کمبود پلیس ساختمان در دومین شهر پرتراکم کشور برای اعمال قانون با متخلفان ساخت و سازهای غیرمجاز خبر داد و گفت: همین نقصیه سبب می شود که میزان تخلفات ساختمانی در شهرها روند افزایشی بگیرد.
وی در ادامه عدم همکاری مهندسان ناظر را دلیل دیگر ساخت و ساز غیرمجاز در شهرها دانست و گفت: نظارت مهندسان بر ساخت و سازها بسیار ضعیف بوده ولی در عین حال تعداد پرونده های دارای مجوز ساخت بیشتر از پرونده های منجر به جرائم در کمیسیون های ماده 100 در شهرداریها است.
مازندران دارای 52 شهر بوده که قائمشهر به واسطه تراکم جمعیت به دومین شهر پرتراکم کشور تبدیل شده است.
نظر شما