به گزارش خبرنگار مهر، اجلاس جهانی یونسکو، سال گذشته " مهارت های سنتی در بافت فرش کاشان " را در فهرست میراث معنوی جهان ثبت کرد به همین منظور موزه فرش ایران با همکاری کمیسیون ملی یونسکو عصر روز گذشته در مراسمی از محسن محسنی، یکی از پیشکسوتان هنر فرش که در تهیه پرونده ثبت جهانی فرش کاشان به عنوان میراث ناملموس تلاشهای بسیاری انجام داد قدردانی کرد.
در این مراسم محسن محسنی بیان کرد: فرش ایران با داشتن پیشینه هنری و اسناد مربوط به آن قدمتی بیش از 2500 سال دارد همچنانکه با نگاه به فرش پازیریک می توان به این موضوع پی برد که این هنر یک شبه بوجود نیامده است.
محسنی با بیان اینکه در میان شهرهای ایران هنر فرش کاشان از همه پیشکسوت تراست افزود: قدمت و پیشینه کاشان در فرش بافی محزر است و سبک فارسی بافی آن با خصوصیاتی که به نام میراث ناملموس شناخته می شود بسیار مشهور است.
این پژوهشگر فرش دستبافت تصریح کرد: رقبای ما آرم و نشان کاشان را به فرشهای خود می زدند اما اکنون در کنار نام کاشان، کلمه چین را هم کوچکتر در کنار فرشها می نویسند! این درحالی است که ایران از گذشته های دور نه تنها صادر کننده فرش به جهان بوده بلکه این هنر را نیز به دیگران آموزش می داد.
محسنی درباره ثبت جهانی فرش کاشان گفت: در این را ه هنرمندان کاشانی کمک های بسیاری انجام دادند. با این حال در رقابتهایی که بین بافندگان فرش وجود دارد، کاشان از همه مظلوم تر واقع شده است در حالی که نخستین کارخانه قالی بافی در راوند کاشان تاسیس شده بود.
در این برنامه از محسنی و افضلی به عنوان پیشکسوتان هنر فرش بافی و جمعی از هنرمندانی که در پرونده ثبت جهانی فرش کاشان همیاری کرده بودند با اهدای لوح تقدیری تجلیل شد.
نظر شما