به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، اکبر نیکزاد در همایش سراسری دهیاران استان قزوین که ظهر چهارشنبه با حضور مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر کشور در سالن تبلیغات اسلامی برگزار شد گفت: در سال جهاد اقتصادی باید به پویایی اقتصاد روستاها و مناطق محروم بیشتر توجه کنیم تا عدالت محوری محقق شود.
وی افزود: نگاه دولت توجه جدی به روستاهاست و در همین راستا 40 درصد اعتبارات در روستاها هزینه می شود تا آبادانی این مناطق تسریع شود.
معاون عمرانی استانداری قزوین تصریح کرد: در استان قزوین 900 روستا وجود دارد که در 369 روستا فعالیت دهیاری آغاز شده است که این نهاد در شناسایی و حل مشکلات و دریافت اعتبارات و نیز اجرای طرحهای عمرانی نقش تعیین کننده دارد.
نیکزاد یادآورشد: بیش از 27 میلیارد و 500 میلیون تومان به صورت مستقیم به دهیاری های استان پرداخت شده که با این اعتبار تاکنون دو هزار و 600 پروژه اجرا شده و 600 پروژه در دست اجراست.
وی گفت: هر اعتباری که وارد استان می شود 40 درصد آن به روستاها داده می شود که این اعتبار در کنار سایر خدماتی است که نهادها و ارگانهای مختلف شامل نوسازی مدارس، بنیاد مسکن، بهداشت و درمان، راه، آب و فاضلاب روستایی، برق، گاز در این مناطق انجام شده است.
نوسازی 85 درصد روستاهای استان قزوین
نیکزاد یادآورشد: در سالهای گذشته سالانه 20 هزار واحد روستایی نوسازی و بازسازی می شد که این رقم در دولت نهم به 100 هزار واحد رسید که شاید در ابتدا عملیاتی بنظر نمی رسید اما امروز که با تلاش و همت مضاعف این مهم ممکن شده اعلام بازسازی سالانه 200 هزار واحد در سال کاری شدنی است.
وی افزود: در استان قزوین 79 هزار واحد روستایی داریم که 68 هزار واحد آن نوسازی شده و یا در دست بازسازی است که این میزان 85 درصد واحدهای روستایی استان را شامل می شود.
معاون عمرانی استانداری قزوین گفت: نوسازی روستاها انقلابی در مناطق محروم ایجاد کرده و چهره روستاها را دگرگون کرده است.
نیکزاد تصریح کرد: خوشبختانه سطح سواد و معلومات روستائیان نیز افزایش یافته و توانمندی و پویایی روستاها از مسائل مهم و مورد توجه مدیران و مسئولان نظام است.
این مسئول یادآورشد: نمایندگان روستاها، شوراها، دهیاران نیز با ارتقاء سطح سواد و تحصیلات خود توانسته اند با اقتدار بیشتری در انجام وظایف و حل مشکلات مناطق خود اقدام کنند.
وی برنامه محور بودن دهیاران را ضروری خواند و گفت: دهیاران باید در کنار پیگیری دریافت اعتبارات، برنامه ریزی درستی هم داشته باشند و ضمن نظارت بر اجرای طرحها به تسریع در امور کمک کنند.
نیکزاد آموزش دهیاران را مهم دانست و گفت: تاکنون 150 هزار نفر ساعت روز دوره آموزشی برای روستائیان برگزار شده و این روند در سال جاری نیز تداوم خواهد یافت.
نظر شما