هشدار در مورد تغییرات جوی/ اقدامات فوری برای رفع مشکلات جوی
دانشمندانی که از سوی واتیکان برای مطالعه وضعیت تغییرات جوی منصوب شدند در جدیدترین گزارش خود هشدارهای کارشناسان این عرصه را مورد تأکید قرار داده و اعلام کردند زمین درحال گرمتر شدن، کوههای یخ درحال آب شدن است و اقدامات ضروری باید برای رفع این صدمات اتخاذ شود.
دانشمندان منصوب شده واتیکان در هیئت مطالعه تغییرات جوی خواستار کاهش سریع انتشار گاز دی اکسید کردبن و کاهش انتشار گاز متان و سایر آلاینده هایی که موجب افزایش دمای هوا شدند و بر ضرورت رصد و بررسی کوههای یخ تأکید کرده تا بهتر بتوان تغییرات آنها را دنبال کرد.
هیئت مشورتی واتیکان در آکادمی پاپی علوم، ماه گذشته میزبان همایشی درباره علل و تبعات آب شدن کوههای یخ بود که این هیئت گزارش خود را چندی پیش منتشر کرد. این گزارش از سوی دانشمندان مستقل علم برف، یخ و انجماد، دانشمندان تغییرات جوی، کارشناسان مطالعه شرایط الگوهای جوی و شیمیدانها امضا شده و در پایگاه اینترنتی واتیکان منتشر شده است.
در این گزارش آمده است: ما از تمام ملل جهان می خواهیم بدون تغییر، سیاستهای مؤثری را برای کاهش علل و تأثیرات تغییرات جوی در جوامع و اکوسیستمها از جمله کوههای یخ و بسترهای آبی آنها به کار ببندند چرا که همه ما در یک خانه زندگی می کنیم.
فدریکو لومباردی سخنگوی واتیکان با تأکید بر اهمیت این سند اظهار داشت: این سنت بخشی از تعالیم و آموزه های کلیسایی نیست و تنها منعکس کننده نتیجه گیری دانشمندان مستقلی است که در تدوین آن مشارکت داشته اند. این تحقیق به نگرانیهای پاپ در بخشنامه های پاپی خود و اظهارات عمومی خود درباره شرایط جوی اشاره کرده است.
برخی از پاپ به عنوان پاپ دوستدار محیط زیست نام می برند که علت این امر نگرانیهای زیست محیطی وی است. در سال 2008 پاپ نخستین سقف خورشیدی را برای یکی از سالنهای بزرگ واتیکان نصب کرد. یک سال بعد یک سیستم خنک کننده خورشیدی در یکی دیگر از ساختمانهای واتیکان راه اندازی شد. واتیکان همچنین به پروژه احیای جنگها پیوسته که هدف آن کاهش انتشار گاز دی اکسیدکربن است.
براندا اکوارزل معاون بخش تحقیقات و تحلیل جوی در اتحادیه دانشمندان تغییرات جوی در کمبریج که یک سازمان تحقیقاتی مستقر در ماساچوست است گفت: این گزارش به نوعی بیان کردن صریح یافته های از پیش اعلام شده درباره کوههای یخ بود که توسط دانشمندان برجسته نوشته شده است. شاید این حقیقت که واتیکان این امر را به رسمیت شناخته مسئله مهمی باشد که طی آن عامل انسانی برای تأثیر گذاری در تغییرات جوی مورد توجه قرار گیرد.
شکاف میان تعالیم کلیسایی و زندگی کاتولیکها قابل توجه است
شرکتکنندگان کاتولیک در همایشی با محور عدالت اجتماعی در دنیای جهانی شده شرکت کردند و خواستار موضعگیری جدیتر واتیکان در زمینه دنیای اقتصاد و محیط زیست شدند.
همایش عدالت اجتماعی واتیکان که توسط شورای پاپی عدالت و صلح طی روزهای 26 تا 28 اردیبهشت ماه به مناسبت پنجاهمین سالگرد صدور بخشنامه اجتماعی پاپ ژان بیست و سوم برگزار شد. این همایش با هدف یافتن راهکارهای عملی تعالیم کلیسای کاتولیک و گسترش عدالت در دنیای جهانی شده برگزار شده است.
مارگارت گاردینگ عضو کمیسیون صلح و عدالت در سوئد در این همایش اظهار داشت: مهمترین ضعف این است که بسیاری از کاتولیکها از تعالیم اجتماعی کلیسای خود خبردار نیستند. همچنین میان تعالیم کلیسا و اجرای این تعالیم نیز شکافی بزرگ وجود دارد.
سیموس فین مدیر مرکز عدالت اجتماعی کلیسای کاتولیک در واشنگتن اظهار داشت: کاتولیکها به دنبال راهبردی برای ارتباط برقرار کردن میان نگرانیهای خود نسبت به مسئولیت پذیری، محیط زیست و ایمان خود هستند.
رهبرکاتولیکها نیز در سخنرانی خود در جمع شرکتکنندگان این کنگره به انتقاد از فضای اقتصادی کنونی پرداخت و نسبت به تأکید روی سود کوتاه مدت در زمینه نیازهای مربوط به انرژی که تأثیرات منفی بر زندگی بشر و محیط زیست وارد می کند ابراز نگرانی کرد.
واتیکان خواستار همکاری اسقفها با پلیس شد
واتیکان از اسقفهای سراسر دنیا خواست با پلیس در ارائه گزارش درباره کشیشهایی که کودکان را مورد سوء استفاده قرار میدهد همکاری کرده و تا ماه می 2012 (اردیبهشت ماه 1391) راهبردهایی را برای ممانعت از این سوء استفادهها تدوین کنند.
در نامهای که از سوی کنگره تعالیم و ایمان واتیکان برای اسقفهای جهان صادر شده توصیه همکاری با پلیس و ارائه راهبردهای ممانعت از این سوء استفادهها تا یک سال دیگر مورد اشاره قرار گرفته است اما این توصیهها که حتی از ضمانت اجرایی برخوردار نیستند نیز مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
این نامه جایگاه و اعتبار اسقفها را در برخورد با پروندههای سوءاستفاده کشیشها از کودکان ارتقا داده است.
اخیراً گزارشها و انتقاداتی در امریکا و ایرلند منتشر شده و طی آن مشخص شده برخی از اسقفها در دنبال کردن راهبردهایی که خود تنظیم کرده نیز ناموفق عمل کرده و با پنهان کردن اطلاعات و ایجاد مانع حقوقی حرکت این پروندهها را کند کردهاند.
از اوایل سال 2010، کلیسای کاتولیک در بسیاری از کشورهای اروپایی با روند فاش سازی پرونده سوء استفاده کشیشها از صدها کودک رو به رو شد که این رسوایی با شکایتهایی مبنی بر عدم رسیدگی درست به پروندهها و گاهی سرپوشگذاری روی برخی پروندهها همراه بود.
فاش شدن این پروندهها در بلژیک، ایرلند ، آلمان و ایالات متحده و سرپوش گذاشتن مقامات کلیسا روی این پروندهها طی سالیان متمادی، کلیسای کاتولیک را به وخیمترین بحران خود طی چند دهه اخیر فرو برد.
واتیکان برگزاری مراسم عبادی به زبان لاتین را پیگیری میکند
بهرغم عدم تمایل بسیاری از شخصیتها دینی و غیردینی کاتولیک، واتیکان از اسقفهای کاتولیک سراسر دنیا خواسته است با پیروی از حکم پاپی، از کشیشها بخواهند مراسم عشای ربانی را به سبک قدیمی و زبان لاتین برای سنتگرایان کاتولیک بدون توجه به خواسته آنها اجرا کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، ابلاغ این حکم به اسقفهای کاتولیک به عنوان مکمل حکم پاپ در سال 2007 برگزاری مراسم عشای ربانی لاتین که پیش از شورای دوم واتیکان تنها مراسم عشای ربانی بود صادر شده است.
شورای دوم واتیکان (1962- 1965) که به نوعی برخی اصلاحات را وارد کلیسای کاتولیک کرد مسئله برگزاری مراسم عشای ربانی به زبانهای محلی را نیز به عنوان مراسم رسمی عشای ربانی به رسمیت شناخت ، اما از آنجایی که گفته می شود رهبر کاتولیکهای جهان خود را از شورای دوم واتیکان جدا می داند و این اصلاحات را به طور کامل نپذیرفته هنوز هم برگزاری مراسم عشای ربانی به زبان لاتین را مورد تأکید قرار میدهد.
این درحالی است که اکثر کاتولیکها که در این مراسم شرکت میکنند از زبان لاتین هیچ اطلاعی ندارند.
مسئله ورود مجدد زبان لاتین به مراسم عشای ربانی کاتولیکها یکی از درخواستهای رهبران فوق سنتگرای کاتولیک بود که در سال 1988 تکفیر شده بودند و نخستین شکاف را در دوران معاصر کلیسا ایجاد کردند.
پاپ در تأیید برای این سنتگرایان در سال 2007 برگزاری گستردهتر مراسم عشای ربانی لاتین را که در آن کشیش رو به شرق و پشت به حضار در کلیسا میایستند مورد تأکید قرار داد. اما برخی از اسقفها در سراسر دنیا اظهار داشتند که این مسئله یک درد سر بزرگ است؛ علت آن فقدان کشیشهای تحصیل کرده به زبان لاتین و مشکلات وارد کردن مراسم عشای ربانی لاتین در برنامه خود بوده است.
این دستور العمل جدید واتیکان از سوی دپارتمان نظری واتیکان که تحت عنوان کنگره تعالیم و ایمان کار می کند به وضوح مشخص کرده است که پاپ از اسقفها میخواهد از دستورات وی پیروی کنند. در این دستورالعمل آمده است: این وظیفه اسقفها است که تمام اقدامات لازم را برای اطمینان حاصل کردن از احترام به درخواست انجام دهند.
بازگشت زبان لاتین به مراسم عبادی کاتولیکها در بسیاری از نقاط با مخالت رو به رو شده است و برخی از اسقفها اجرای آن را به تعویق انداخته به طور غیر علنی با این امر مخالفت کرده و اظهار داشتند که درحال حاضر موضوعات مهمتری برای رسیدگی وجود دارد.
بسیاری از کاتولیکها این مراسم عشای ربانی قدیمی را غریب سخت و یادآور زمان پیش از اصلاحات شورای دوم واتیکان میدانند.
نخستین موزه بودایی جهان در سریلانکا افتتاح میشود
نخستین موزه بودایی جهان روز 17 می ( 27 اردیبهشتماه) به مناسبت دوهزار و ششصدمین سالگرد روشنگری بودا در سریلانکا افتتاح میشود.
کمیته برگزاری مراسم دوهزار و ششصدمین سالروز روشنگری بودا که تحت نظارت وزارت ارتقا امور دینی و اخلاقی فعالیت میکند اعلام کرد که امسال برنامههای مختلفی به این مناسبت برگزار میشود و یکی از آنها راهاندازی نخستین موزه بودایی جهان است.
مهمترین مراسم دینی این مناسبت روز ویساک است که قرار است در شهر آنورادهاپورا که برای بودائیان سریلانکا مقدس محسوب میشود برگزار شود.
گروه بسیاری از بودائیان در این مراسم شرکت خواهند کرد. برنامه مذهبی این روز در تمام معابد و مراکز بودایی سریلانکا برگزار میشود.
قرار است روز 20 ماه می ( 30 اردیبهشت ماه) رئیس جمهوری سریلانکا نخستین موزه جهانی بودایی را افتتاح کند. این موزه دربرگیرنده اشیاء و صنایع دستی نشان دهنده تمدن و فرهنگ 17 کشوری است که پیروان بودیسم در آن زندگی میکنند.
درمیان کشورهایی که این نمایشگاه به توصیف فرهنگ و تمدن آنها پرداخته میتوان به چین، کره، ژاپن، میانمار، تایلند، اندونزی، ویتنام، کامبوج، لائوس، پاکستان، نپال، بوتان، بنگلادش، هندوستان، افغانستان و سریلانکا اشاره کرد.
بان کی مون احترام به تمام ادیان را مورد تأکید قرار داد
دبیرکل سازمان ملل ضروت محبت و همبستگی و احترام به تمام ادیان را مورد تأکید قرار داد و گفت: بگذارید به تمام ادیان احترام بگذاریم و برای رفاه همه مردم کار کنیم.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد طی پیامی به مناسبت روز ویساک ( روز تولد، روشنگری و مرگ بودا) که روز دوشنبه 26 اردیبهشت ماه برگزار شد با اشاره به اینکه محور برگزاری روز ویساک تحولات اجتماعی و اقتصادی است و به نظر می رسد امری مدرن باشد، گفت: اما این امر همان هسته مشکلات رنج انسان را تشکیل داده که بودا به آن اشاره کرده است.
بان کی مون در این پیام از حمایت بسیاری از سازمانهای بودایی از سازمان ملل برای رسیدن به اهداف توسعه هزاره سوم قدردانی کرد و گفت: طرح ما برای برخورداری مردم از کرامت و فرصتهای مناسب است.
مجمع عمومی سازمان ملل نیز یک گردهمایی ویژه برای این روز برگزار کرد و بان کی مون در این جلسه با تأکید بر تساهل اظهار داشت: بگذارید به تمام ادیان احترام بگذاریم و برای رفاه همه مردم کار کنیم.
نظر شما