به گزارش خبرنگار مهر، انار، انجیر، برنج، زردآلو، نخود، عسل، سیب و ...محصولاتی است که با بهترین کیفیت در استان زرخیز لرستان تولید می شود اما کمتر می توان این محصولات را به نام این استان در بازارهای داخلی و خارجی پیدا کرد.
امروزه بسیاری از محصولات تولید شده در استان لرستان به دلیل ضعف در برندسازی، ایجاد صنایع بسته بندی، تبدیلی، تکمیلی و فرآوری همچنین بی توجهی در زمینه بازاریابی به راحتی به نام دیگر استانهای کشور صادر می شود تا افتخار تولید این محصولات که حاصل دسترنج کشاورز لرستانی است نصیب دیگر استانهای کشور شود.
این در حالیست که همچنان مرغوبترین انار ایران در باغات انار لرستان پرورش داده می شود اما در نهایت با برند انار ساوه به کشورهای مختلف دنیا صادر می شود تا یاقوت سرخ ایران همچنان از برند واقعی خود محروم باشد.
باغات انار لرستان - شهرستان کوهدشت
همچنین در حال حاضر بهترین انجیر سیاه ایران که در شهرستان پلدختر برداشت می شود در هیچ جای جهان و حتی ایران به نام این شهرستان شناخته شده نیست تا در نهایت حاصل تلاش باغدار پلدختری در بسته بندی های شیک سایر استانهای کشور به بازار مصرف عرضه و از این رهگذر تنها حسرت این محصول ناب نصیب استان شود.
به هر روی هر چند که بارها روند کنونی در صادرات محصولات کشاورزی لرستان مورد انتقاد رسانه ها، کشاورزان و حتی خود مسئولان قرار گرفته است ولی همچنان محصولات لرستان در حسرت نام و نشان واقعی خود به سر می برند تا همچنان نام یاقوت سرخ و انجیر سیاه لرستان در میان برندهای تجاری استانهای دیگر گم شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در این رابطه در سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر بحث برندسازی برای تولیدات باغی و کشاورزی لرستان به عنوان یکی از مشکلات پیش روی صادرات این حوزه تبدیل شده است.
اسحاق طاهری مقدم با بیان اینکه بسیاری از محصولات لرستان به نام دیگر استانها صادر می شود بیان داشت: در حال حاضر انار، انجیر، حبوبات و... با بهترین کیفیت در لرستان تولید و به نام دیگر استانهای کشور وارد بازارهای منطقه و جهان می شود.
وی با تاکید بر اینکه سازمان بازرگانی باید فعالتر در راستای تدوین برند محصولات کشاورزی استان عمل کند یادآور شد: ما سال گذشته مواردی داشتیم از صادرات انار استان لرستان که روی کارتن آن نام انار ساوه نوشته شده بود.
طاهری مقدم با بیان اینکه در حال حاضر انار لرستان به عنوان مرغوبترین انار ایران در بازارهای جهانی عرضه می شود، یادآور شد: در مجموع سالانه بیش از 50 هزار تن انار در سطح استان لرستان تولید می شود که بخش عمده ای از این انار به نام دیگر استانها وارد بازار کشورهای مختلف دنیا می شود.
وی با تاکید بر اینکه باید سیستم بازرگانی ما طوری عمل کند که برای انار و انجیر استان لرستان برند تجاری تهیه شود، تصریح کرد: تحقق این امر یکی از آرزوهای ما در حوزه صادرات محصولات کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان خواستار پیگیری بیشتر متولیان امر در این زمینه شد و بیان داشت: باید تلاش شود که حاصل دسترنج کشاورزان و باغداران استان لرستان به نام همین استان وارد بازارهای مصرف شود.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان لرستان نیز در رابطه با وضعیت برندسازی برای محصولات لرستان عنوان کرد: تهیه برند برای صادرات میوه ها و محصولات کشاورزی لرستان و همچنین گیاهان دارویی این استان در دستور کار قرار دارد.
سعید جمشیدی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در این زمینه، از تدوین برند سنگ لرستان خبر داد و بیان داشت: مراحل تدوین برند برای عسل لرستان نیز در حال انجام است و در این راستا رایزنی هایی با دانشگاه لرستان برای منعقد کردن قرارداد صورت گرفته است.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری همه دستگاههای مرتبط در این زمینه یادآور شد: در گام اول ما از متولیان امر می خواهیم که تمام محصولات استراتژیک استان که نیازمند برند هستند را شناسایی و به ما معرفی کنند.
انار لرستان - یاقوت سرخ ایران
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان لرستان ابراز امیدواری کرد که به زودی برند محصولات کشاورزی لرستان با همکاری سایر دستگاهها تدوین شود.
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان نیز در این رابطه در سخنانی عنوان کرد: بحث برندسازی برای محصولات کشاورزی استان لرستان یکی از مواردی است که بارها در کارگروه صادرات غیرنفتی بر ضرورت آن تاکید شده است.
محمدرضا ملکی راد با اشاره به تاکید این کارگروه بر تدوین برند انار و سنگ لرستان افزود: سازمان جهاد کشاورزی، مجموعه صنایع و اتاق بازرگانی استان باید هرچه سریع تر نسبت به برندسازی برای محصولات کشاورزی استان اقدام کنند.
وی با تاکید بر اینکه محصولات استان باید به نام لرستان صادر شوند یادآور شد: در این راستا باید یک برند واحد برای صادرات سنگ و محصولات کشاورزی استان تدوین شود.
به هر روی امید می رود وعده های داده شده در زمینه برندسازی محصولات کشاورزی استان لرستان هر چه سریعتر رنگ عملیاتی شدن به خود بگیرد تا کشاورزان و باغداران لرستانی شاهد نام و نشان استان بر روی محصولات تولیدی خود باشند.
نظر شما