به گزارش خبرنگار مهر، علی غلامی دهقی ظهر چهارشنبه در نخستین همایش ملی قرآنپژوهی و سلامت با اشاره به افزایش گرایشهای میانرشتهای در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تصریح کرد: با تشکیل این دبیرخانه و ایجاد یک شورا و کمیته راهبردی، امیدواریم قرآنپژوهی در عرصهسلامت بیش از پیش استمرار پیدا کند.
وی بیان داشت: آشنایی نسل جدید با پیشینهتحقیقات و پژوهش در حوزه علوم قرآنی و ارائه آخرین نظرات در عرصه قرآنپژوهی و سلامت هدف از برگزاری این همایش است.
دبیر علمی نخستین همایش ملی قرآنپژوهی و سلامت تصریح کرد: در راستای دستورالعمل وزارت بهداشت مبنی بر برگزاری کنگرههای قرآنپژوهی و طب، همایش قرآنپژوهی و سلامت با وحدت عملی که بین حوزه و پزشکان شکل گرفت، برگزار شد.
وی افزود: در این همایش سعی شد موضوع سلامت را جایگزین طب کنیم و با نگاهی جامعتر و پرداختن به ابعاد اجتماعی و روانی بهداشت و درمان را از منظر قرآن بررسی کنیم.
غلامی با اشاره به اینکه هدف اصلی قرآن تربیت انسان سالم است، تصریح کرد: در چند سال اخیر نگاه مسئولان و حاکمان سلامت به سمت پرداختن به مباحث قرآنپژوهشی در عرصه سلامت است.
وی با بیان اینکه به تازگی تعداد برگزاری همایش، سمینار و کنگرههای با این موضوع در سطح کشور کم نبوده است، ادامه داد: گرچه از نظر کمی با تعداد زیادی از این سمینارها روبهرو بودیم اما این موارد عمیق نبوده است.
غلامی دهقی با اشاره به اینکه ثبتنام، پذیرش مقالات و داوری همایش به صورت الکترونیکی برگزار شد، افزود: تاکنون 130 نفر ثبت نام کردند که تنها 70 مقاله پذیرش شده و از این تعداد 12 مقاله به عنوان سخنرانی و 35 مقاله به شکل پوستر در یک روز همایش برگزار میشود.
وی به محورهای برگزاری همایش تاکید کرد و گفت: روششناسی در مطالعات قرآنی و سلامت، بایدها و نبایدهای پژوهشهای قرآنی در نظام سلامت و ملاکهای انسان سالم از دیدگاه قرآن از محورهای همایش است.
وی اضافه کرد: اخلاق حرفهای کارکنان سلامت از دیدگاه قرآن، آموزههای قرآنی و سلامت روان و تندرستی، رابطع علم و دین با رویکرد بر قرآن و سلامت، راهکارهای عدالت در سلامت از نگاه قرآن، نظام سلامت جامعه از دیدگاه قرآن و بهرهوری سلامت از نگاه قرآن از دیگر محورهای برگزاری همایش است.
نظر شما