۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۰:۲۶

رشد افسارگسیخته شهرنشینی سلامت را تهدید می کند

رشد افسارگسیخته شهرنشینی سلامت را تهدید می کند

گرگان - خبرگزاری مهر: عضو شورای شهر گرگان تاکید کرد: رشد افسار گسیخته شهرنشینی و حواشی آن سلامت روان بسیاری از شهروندان را به طور مستمر تهدید می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، ذبیح الله میقانی عصر چهارشنبه در نشست این شورا افزود: ازدحام جمعیت، بیکاری، فقر، اختلافات فرهنگی و احساس تنهایی در کنار مشکل مسکن برای آنها که اجاره نشین هستند همگی عوامل مهم تشدید استرس های روحی در شهرها هستند.

وی اظهار داشت: طبق آمارها شهرنشینی به افزایش محسوس بار بیماریهای اعصاب و روان انجامیده است و همچنین مقاومت به درمان های موجود در ساکنان مراکز کلانشهرها بیشتر مشاهده می شود.

این عضو شورای شهر گرگان بیان داشت: مطالعات گسترده نشان داده است که کودکان در نواحی شهری با مشکلات روحی بیشتری در مقایسه با کودکان روستایی روبه رو هستند. 

وی گفت: تراکم جمعیت و اجبار به زندگی در آپارتمان ها موجب شده است تا نقش همسای هها نیز به عنوان یک عامل دخیل در سلامت روان مورد توجه قرار گیرد.

به گفته وی، آلودگی های صوتی، نداشتن اطمینان متقابل و تفاوت های رفتاری و فرهنگی موجب از بین رفتن احساس امنیت و آرامش روحی بسیاری از شهروندان می شود.

میقانی یادآورشد: یکی از مهمترین تاثیرات شهرنشینی استرس یا فشار روانی است و هر عملی که موجب برهم خوردن تعادل روانی انسان و تغییرات سریع احساسی عاطفی، خلقی، رفتاری شود، استرس زاست. 

وی افزود: شهرنشینی و پیشرفت تمدن امروز، دگرگونی روابط اجتماعی، به خصوص زندگی در شهرهای  بزرگ و پرجنجال، فشارهای جسمی، روانی ناشی از ترافیک و آلودگی های هوا امواج و صدا به خصوص در کارکنان سازمان هواپیمایی و اثرات آن بر روان و رفتار انسان، موجبات تشدید استرس را فراهم می کنند.
 
میقانی گفت: استرس موجب اختلالات جسمی چون ضربان قلب و اختلال در تنفس و گوارش و احساس دردهای استخوانی و جسمی می شو، متأسفانه اکثریت مردم حتی جوانان دچار استرس هستند که اگر شدت یابد آنها را بیمار و ناتوان می کند و شرایط و موقعیت هایی که موجب افزایش و تشدید استرس می شود و باید برای آنها روشن شود و شیوه های حل آن برای آنها بازگو شود.

عضو شورای شهر گرگان اظهار داشت: در دنیای امروز که به جرات می توان آن را نقطه عطف پیشرفت صنعتی بشر خواند، شهر نشینی  یکی از فاکتور های اصلی این فرایند محسوب می شود و تجمع گروه قابل ملاحظه ای از انسانها در  یک نقطه از یک سرزمین که به دلایل مختلفی صورت میگیرد ،شهر را تشکیل می دهد. امروزه با تغییر تعریف کار، رفاه و امنیت، شهر به مکان مناسبی برای براورده ساختن نیازهای انسان امروز مبدل شده است.
 
وی گفت: "میانگین طول عمر" یکی از فاکتورهای بسیار مهمی است که بیانگر سلامت گروهی از انسانها در جامعه است،متاسفانه علی رغم رفاه نسبی مردمان شهر نشین طول عمرآنها نسبت به مردمان روستانشین پایین تر است.

منتخب مردم گرگان در شورای شهر افزود: دلایل مختلفی را می توان عامل این اختلاف دخیل دانست به عنوان مثال، عدم وجود هوای سالم، تحرک بسیار اندک مردمان شهرنشین،فشارهای شدید عصبی و روانی به دلیل نوع زندگی و کار در شهر و فرهنگ خاص زندگی شهری در مورد تغذیه و نوع مواد غذایی مصرفی از جمله این عوامل هستند.
 
وی یادآورد: سازمان جهانی بهداشت گسترش شهرنشینی را یکی از اثرگذارترین وقایع قرن بیست و یکم بر سلامت انسان ها می داند، تلاش و همکاری های بین بخشی برای بهبود معیارهای سلامت در شهرها تنها زمانی به نتیجه دلخواه خواهد رسید که از نقطه شناخت دقیق معضلات آغاز شود.
کد خبر 1315497

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha