به گزارش خبرنگار مهر، استان مرکزی با دارا بودن ۵۳ مجوز نشر تنها ۷ ناشر فعال دارد که برخی از آنها نیز جسته و گریخته فعالیت می کنند. بی علاقگی مردم استان و فرهنگ دوستان نیز همجواری با استان قم است که عامل ایجاد این وضع در استان مرکزی است.
به دلیل هزینه های بالای دایر کردن انتشارات و چاپ کتاب به خصوص در شرایط اقتصادی کنونی، سپردن انتشارات استان به استان همجوار را توجیه می کند اما از طرفی به دلیل وابستگی دائم استان به چاپخانه های قم و تهران شاید استان مرکزی هرگز در این عرصه قد علم نکند.
به هر حال نمایشگاه کتاب سالانه تهران فرصتی برای عرض اندام فرهنگ دوستان، ناشران و علاقمندان است که سالهاست استان مرکزی از این فرصت بهره نمی برد.
۱۰ سال و چاپ تنها یک جلد کتاب!
مدیر مسئول یکی از انتشاراتیهای استان در این خصوص به مهر گفت: مجموع فعالیت انتشارات ما در ۱۰ سال اخیر منحصر به چاپ یک جلد کتاب است بنابراین دلیلی برای حضور در نمایشگاه نداریم.
وی عنوان کرد: کتابهای زیادی توسط نویسندگان کتاب استان به بازار کتاب عرضه می شود اما اغلب آنها در قم یا تهران به چاپ رسیده اند و چه بسا نویسندگان استان فکر نمی کنند که اصلا در سطح استان نیز انتشاراتی وجود دارد.
این ناشر ادامه داد: بخشی از این وضعیت به دلیل بی توجهی به مشکلات ناشران از جمله گرانی کاغذ، عدم حمایت ارشاد و اطلاع رسانی نادرست به نویسندگان است.
وی اذعان کرد: ما هم اکنون با مجوز نشر تبدیل به کانون آگهی و تبلیغات شده ایم و کارمان منحصر به چاپ کاتالوگ، بروشور، ، تبلیغات، کارت ویزیت و ... و یا ست اداری است.
دو ناشر از استان مرکزی در نمایشگاه کتاب
مدیر مسئول انتشارات نوای دانش استان مرکزی نیز گفت: حضور ناشران استان مرکزی در نمایشگاه کتاب تهران بسیار کم رنگ بود.
ابوالفضل بیرقی افزود: از مجموع ۵۳ انتشارات دارای مجوز در سطح استان مرکزی تنها ۷ انتشارات مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد تنها دو انتشارات "نوای دانش" و "نویسنده" در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شرکت داشتند.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان مرکزی و نزدیکی آن با تهران اظهار داشت: حضور تنها دو انتشارات از استان مرکزی که داعیه دار علم و فرهنگ و ادب است در مقایسه با استانهای دیگر تاسف آور بود.
برای اسکان غرفه داران شهرستانی تدبیر شود
مدیر مسئول انتشارات نوای دانش درادامه وضعیت کمی و کیفی نمایشگاه بین المللی تهران در سال ۹۰ را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: برنامه ریزی جهت اسکان غرفه داران شهرستانی در نزدیکی محل برگزاری نمایشگاه سال آینده لازم و ضروری است.
وی افزود: نبود محلی جهت اسکان شرکت کنندگان شهرستانی در نزدیکی محل برگزاری نمایشگاه ناشران و غرفه داران این بخش را با مشکلات متعدد از جمله مسافت طولانی مسیر روبرو ساخت.
ناشران شهرستانی انبار کتاب می خواهند
وی در ادامه بر ضرورت تبیین مکانی به عنوان انبار کتاب برای ناشران شهرستانی در دوره بعد نمایشگاه بینالمللی کتاب تاکید کرد و گفت: نبود مکانی به عنوان انبار کتاب ناشران شهرستانی امکان حضور قوی را از آنها گرفته و ضمن شلوغی غرفه مانع از آن می شود که ناشران به اندازه کافی محصولات خود را در این نمایشگاه عرضه کنند.
وی تاکید کرد: مشکل انبار خاص ناشران شهرستانی است و ناشران تهرانی به هیچ وجه با این مشکلات روبرو نیستند.
نظر شما