به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین بیات امروز در مراسم آغاز به کار نهمین همایش بین المللی پتروشیمی گفت: هدف از برگزاری این گردهمایی تبادل نظر با دارندگان تکنولوژی های جدید، معرفی فرصت های سرمایه گذاری، یافتن زمینه های همکاری برای توسعه بازارهای هدف، بررسی تاثیرات زیست محیطی، کاهش قیمت تمام شده و ارتقای کیفیت محصولات، بررسی آثار بحران اقتصادی در بازار محصولات پتروشیمی و چگونگی ساخت طرح های پتروپالایشگاهی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه از ابتدای سال 1387 ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران به 38.6 میلیون تن در سال رسیده بود، تصریح کرد: در سه سال گذشته 27 طرح تولیدی و سرویس های جانبی با ظرفیت تولید 12.8 میلیون تن و با سرمایه گذاری 9.3 میلیارد دلاری در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
وی افزود: بر این اساس بزرگترین واحد الفین جهان با ظرفیت تولید یک میلیون و 300 هزار تن اتیلین در بندر عسلویه در مدار بهره برداری راه اندازی شد که یکی از بزرگترین طرح های پتروشیمی چند سال گذشته بوده است.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه تا پایان سال گذشته ظرفیت تولید انواع محصولات پتروشیمی ایران از مرز 51 میلیون تن در سال عبور کرد، افزود: از این میزان ظرفیت ایجاد شده حدود 18 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی به ارزش 11.5 میلیارد دلار به خارج کشور صادر شد و بیش از 13 میلیون تن محصول هم در بازارهای داخلی به فروش رسیده است.
بیات تاکید کرد: در حال حاضر صنعت پتروشیمی ایران اجرای بیش از 65 طرح با ظرفیت 66 میلیون تن تولید محصولات و سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری در دستور کار دارد که ساخت 8 طرح متانول و 9 طرح اوره آمونیاک از مهمترین پروژه های این برنامه کلان به شمار می رود.
وی از مزیت خوراک گاز طبیعی و مشارکت بخش خصوصی به عنوان دو شاخص عمده توسعه صنعت پتروشیمی در ایران یاد کرد و افزود: ایران باید تا افق 1404 به رتبه نخست بزرگترین تولید کننده محصولات پتروشیمی از نظر ارزشی دست یابد.
این مقام مسئول در ادامه از عرضه سهام 15 شرکت پتروشیمی دولتی در قالب هلدینگ خلیج فارس در بورس خبر داد و افزود: رویکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی یک رویکرد حاکمیتی و توسعه ای بوده که باید بیشتر به عنوان سیاست گذار، هدایت گر و ناظر در برنامه های توسعه صنعت پتروشیمی اقدام کند.
بیات با اشاره به طراحی زنجیره ارزش تولید محصولات در صنعت پتروشیمی تبیین کرد: در حال حاضر منابع مالی سندیکای بانکی ،حساب ذخیره ارزی صندوق توسعه ملی، مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی و انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی از مهمترین منابع تامین کننده اعتبارات طرح های صنعت پتروشیمی است.
نظر شما