به گزارش خبرنگار مهر، داوود منظور امروز در یک نشست خبری با اشاره به برگزاری همایش ملی انرژی سوم و چهارم خرداد ماه در تهران گفت: در این همایش بیش از 60 نماینده بخش های علمی و اجرایی کشور با هدف معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی خود در حوزه انرژی گردهم می آیند.
معاون وزیر نیرو افزود: مقالات ارائه شده در این همایش در حوزه های برق، گاز، نفت ، ذغال سنگ و انرژی هسته ای بوده و به یکی از انواع انرژی به صورت خاص محدود نمی شود ضمن اینکه در کنار این مباحث موضوعاتی همچون مدیریت مصرف، خصوصی سازی و اصل 44، هدفمند کردن یارانه ها، تامین مالی و سرمایه گذاری، انرژی های تجدیدپذیر، دیپلماسی انرژی، شبکه های هوشمند و زیرساخت های انرژی و فناوری های نوین در کاهش مصرف نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
وی از دریافت 488 مقاله از سوی دبیرخانه همایش ملی انرژی خبر داد و تصریح کرد: با توجه به کیفیت بالای مقاله ها امکان انتخاب خوبی در ارائه مقالات در همایش وجود داشته است که بر این اساس 48 مقاله برای سخنرانی انتخاب شده است به نحوی که از 200 مقاله حوزه فناوری انرژی و محیط زیست 17 مقاله، از مجموع 100 مقاله مدیریت برنامه ریزی و سیاست گذاری 10 مقاله، از 120 مقاله حوزه بهینه سازی 12 مقاله و از 70 مقاله در اقتصاد انرژی 9 مقاله انتخاب شده است.
به گفته منظور کمیته علمی همایش طیف گسترده ای از اساتید و صاحبنظران بخش انرژی را در بر می گیرد و مقالات با وسواس زیادی مورد بررسی قرار گرفتند ضمن اینکه در بعد بین المللی نیز سخنرانان کلیدی از سوئیس، آلمان، مجارستان، نروژ، مصر، الجزایر، هند، ترکیه و استرالیا در این همایش حضور خواهند داشت.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: سه موضوع برای طرح مباحث سیاستی در کنار این همایش تعیین شده که شامل هدفمند سازی یارانه ها، روش های تامین مالی انرژی و بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف هستند.
منظور با تشریح موارد قابل طرح در این سه میزگرد گفت: در میزگرد هدفمند کردن یارانه ها به دنبال ارائه دستاوردهای 5 ماهه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و تاثیرات آن در رفع محرومیت و اجرای عدالت انرژی هستیم ضمن اینکه شفاف سازی سهم انرژی در تولید ناخالص ملی نیز مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: در میزگرد تامین مالی نیز مباحث مرتبط با سرمایه گذاری در بخش انرژی و تجهیز منابع مالی لازم در این راستا مورد بررسی قرار خواهد گرفت این در حالی است که اعتقاد ما بر ضرورت سرمایه گذاری سالانه 30 میلیارد دلار در حوزه بالادستی نفت و گاز و انتقال و توزیع برق و برقآبی ها است بنابراین تامین این رقم نیاز به اهتمام ویژه ای دارد.
به گفته منظور با توجه به اینکه بعد از 4 دهه ریاست اوپک به عهده ایران گذاشته شده به دنبال تبیین استراتژی ایران در اوپک در این همایش هستیم.
وی اظهار داشت: برای اولین بار از کتابهای برتر در حوزه انرژی در کنار تقدیر از پایان نامه های برتر تقدیر به عمل خواهد آمد.
نظر شما