۴ خرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۱۳

در گفتگو با مهر عنوان شد:

ضرورت تنقیح قانون مقابله با ماهواره/ وظیفه صدا و سیما سنگین تر است

ضرورت تنقیح قانون مقابله با ماهواره/ وظیفه صدا و سیما سنگین تر است

دبیرکل جامعه اسلامی وکلا و حقوقدانان ایران با اشاره به اجرایی نبودن قانون مقابله با ماهواره گفت: دیگر دوران دیش تمام شده و می توان با تجهیزات دیگری از شبکه‌های ماهواره استفاده کرد پس باید این قانون اصلاح و راهکارهای آموزشی و فرهنگی جایگزین آن شود.

اسماعیل پیروز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برخی از قوانین بر اساس مقتضیات زمان قابل بازبینی هستند گفت: قانون تا زمانیکه قانون است باید اجرا شود مگر اینکه زمان موجب شود تا قانون کارایی نداشته باشد و آن وقت باید توسط قانونگذار قانون را تنقیح و یا حذف کرد.

وی افزود: قانون مقابله با ماهواره از آن دسته قوانینی است که اجرای آن با مشکلاتی همراه بوده و اصلا قابل اجرا نیست چون اگر تا دیروز مردم با دیش ماهواره از شبکه های ماهواره ای استفاده می کردند و تجهیزات قابل رویت بود امروز تجهیزاتی به بازار آمده که آنقدر سبک و کوچک است که قابل رویت نیست و ماموران اجرای قانون تنها با ورود به تک تک خانه ها می توانند به دنبال تجهیزات دریافت ماهواره باشند و این در عمل امکانپذیر نیست.

دبیر کل جامعه اسلامی وکلا و حقوقدانان ایران فرهنگ سازی را مهمترین راهکار برای استفاده صحیح از شبکه های ماهواره ای عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال اگر خانواده ها بدانند شبکه فارسی وان از کجا تغذیه شده و چه هدفی را با فیلمهای جذابش دنبال می کنند این شبکه را از برنامه های خود حذف می کنند و همچنین در مورد شبکه های دیگر هم صدق می کند.

پیروز اظهار داشت: در این میان ضعف برنامه های فرهنگی و رسانه ای کاملا مشهود است. اگر رسانه ملی به عنوان پر مخاطب ترین رسانه کشور برنامه های شاد و آموزنده را جایگزین برنامه های زمان دار سیاسی کند جامعه سیاست زده و عبوس به سمت شادی و طراوت پیش رفته و دیگر نیازهای خود را از شبکه های ماهواره ای تامین نمی کند.

وی افزود: همچنین در مورد سریالها و فیلمهای سینمایی هم این موضوع صدق می کند. به عنوان مثال سریال مختارنامه همانند سریالهای امام علی(ع)، ولایت عشق، تنهاترین سردار، ستایش، نرگس، زیر تیغ، خواب و بیدار توانسته است جذب مخاطب کند و این یک موفقیت برای صدا و سیما است و اگر این سریالها در تمامی شبکه ها توسعه یابد دیگر مخاطب میلی برای دیدن شبکه های بی محتوا و غیر اخلاقی ماهواره پیدا نمی کند.

پیروز گفت: خانم خانه داری که فرزند خردسال دارد به جای خریدن فیلمهای کارتون که هر کدام یک هزار و 500 تومان است ماهواره را روشن کرده و شبکه ای که شبانه روزی و رایگان کارتون پخش می کند را برای فرزندش روشن می کند در حالی که زبان این فیلمهای کودکانه غیر فارسی است و هیچگونه آموزشی هم در دیدن فیلمها به کوک منتقل نمی شود حال اگر از نوع لباس و پوشش نامناسب این برنامه ها بگذریم الگو پذیری کودک از برنامه های بدون مدیریت شده شبکه ها ماهواره ای در نوع خود یک آسیب جبران ناپذیر است.

دبیرکل جامعه اسلامی وکلا و حقوقدانان ایران گفت: همزمان با فعالیتهای سلبی باید فعالیتهای ایجابی هم در مقابله با برنامه های غیر اخلاقی ماهواره ای انجام شود.

کد خبر 1316870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha