۲ خرداد ۱۳۹۰، ۱۴:۴۷

در پکن انجام شد؛

رایزنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و چین

رایزنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و چین

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و چین در آستانه چهلمین سالگرد روابط ایران و چین بر توسعه بیشتر مناسبات تهران – پکن در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی ، منطقه ای و بین المللی تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر صالحی و یانگ چیه چی روز دوشنبه در پکن این مناسبت را بهترین فرصت برای افزایش تماس ها و رایزنی های مقامات دو کشور در جهت تقویت همکاری ها و همچنین افزایش ارتباطات مردمی دو کشور به منظور آشنایی متقابل بیشتر مردم ایران و چین دانستند.

صالحی در این دیدار با اشاره به چین و ایران به عنوان دو کشور باستانی با چند هزار سال تاریخ مکتوب، گفت: چین در شرق آسیا به عنوان یک کشور بزرگ و اثرگذار و ایران به عنوان یک کشور مهم و مقتدر در غرب آسیا با توجه به جایگاه ویژه خود می توانند مکمل و شریک راهبردی یکدیگر باشند.

وی با اشاره به اهمیت خاص ایران به عنوان کشوری کاملاً مستقل و منبع انرژی و چین به عنوان کشوری بزرگ در عرصه اقتصادی ، افزود : دو کشور با توجه به این جایگاه می توانند دوست و شریک مطمئن یکدیگر باشند و لذا ضرورت دارد یک رابطه راهبردی میان دو کشور به اعتبار قدمت خود از دوره جاده ابریشم تا زمان حال و نگاه به آینده ای روشن ترسیم شود.

صالحی چهلمین سالگرد روابط دو کشور را فرصتی مغتنم برای افزایش رایزنی ها و تماس مسئولین و مردم دو کشور برای پیشبرد مناسبات رسمی و مردمی دانست.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به نگاه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به شرق ، حجم 30 میلیارد دلاری مبادلات تجاری دو کشور را موجب خوشحالی دانست، اما تصریح کرد که ظرفیت های متقابل دو کشور بسیار فراتر از میزان فعلی است و امید است که حجم مبادلات طی سال های آتی افزایش یابد.

صالحی تقویت روابط پارلمانی ، دیپلماسی عمومی ، ارتباطات رسانه ای ، گردشگری، تبادل دانشجو و آموزش زبانهای فارسی و چینی را از دیگر زمینه ها برای گسترش و تحکیم مناسبات و همکاریهای تهران – پکن دانست.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به تحولات مهم منطقه ای و بین المللی از جمله تحولات اخیر خاورمیانه و شمال آفریقا و افغانستان ، اظهار داشت: با رایزنی پیرامون مسائل مهم بین المللی و منطقه ای می توانیم در جهت ارتقاء مناسبات منطقه ای، بین المللی و روابط دو کشور گام برداریم و درخصوص موضوعاتی مانند استانداردهای دوگانه، دخالت نابجای قدرتها در مسائل و امور کشورهای خاورمیانه، کمک به صلح و ثبات منطقه، حقوق بشر و زیاده خواهی قدرتها رایزنی نمائیم.

صالحی همچنین از یانگ چیه چی برای سفر به کشورمان دعوت کرد که با استقبال طرف چینی مواجه شد.

وزیر امور خارجه چین نیز در این دیدار اظهار داشت: از طرف دولت چین از سفر شما به پکن استقبال می کنیم و معتقدیم در نتیجه این سفر به دستاوردهای مهمی نایل خواهیم شد و خوشحالیم که در آستانه چهلمین سالگرد روابط دو کشور ایران و چین می توانیم برای پیشبرد روابط فی مابین تبادل نظر کنیم.

وی با اشاره به تمدن دیرینه ایران ، اظهار داشت: ایران به عنوان یک کشور بزرگ و در حال توسعه در سیاست خارجی چین از جایگاه ویژه ای برخوردار است و توسعه روابط دو کشور در کلیه حوزه های نه تنها اراده رؤسای جمهور ایران و چین  بلکه خواست مردم دو کشور و به نفع آنان دانست.

وزیر خارجه چین افزود: روابط ایران و چین واقعاً مهم و نزدیک است و با تماس ها و هماهنگی مقامات عالیرتبه دو کشور در سالهای اخیر روابط در روندی رو به رشد و مثبت قرار گرفته و اعتماد سیاسی بین دو کشور بیش از پیش افزایش یافته است.

وی با اشاره به سفرهای متقابل مقامات دو کشور در سطوح مختلف به عنوان ایجاد انگیزه های جدید برای توسعه روابط ، همکاری دو کشور در زمینه های تجارت و انرژی را در حال رشد خواند و افزود: همکاریها در حوزه های زیربنایی و سایر حوزه ها به دستاوردهای جدیدی رسیده و ارتباط و همکاری دو کشور در حوزه های فرهنگی، آموزشی، ورزشی ، رسانه ای روز بروز زمینه های آشنایی بیشتر و نزدیکی دو ملت ایران و چین را فراهم می سازد.

یانگ چیه چی با تأکید بر ضرورت افزایش رایزنیهای سیاسی دو کشور درخصوص همکاریهای اقتصادی گفت: در چین این رویکرد وجود دارد که لازم است همکاری های اقتصادی فی مابین را افزایش دهیم و طرفین باید با تلاشهای مشترک حجم مبادلات را ارتقاء داده، توافقات حاصله از چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را که اخیراً برگزار شد، پیگیری نمایند و حداکثر تلاش خود را برای همکاری در زمینه انرژی و اجرای پروژه های مربوطه به کار گیرند.

وی با اشاره به همکاری در زمینه گمرک و راه آهن تأکید کرد: طرف چینی آماده است با همکاری مشترک با طرف ایرانی، همکاریهای اقتصادی دو کشور را در کلیه حوزه ها به پیش ببرد.

وزیر امور خارجه چین با تأکید بر ضرورت تقویت همکاریهای فرهنگی، گردشگری ، رسانه ای، آموزش زبان فارسی و چینی، این امر را در تحکیم دوستی و ارتباط مردم دو کشور سازنده و مهم خواند.

بررسی خط سیاست ناعادلانه حاکم بر نظام بین الملل، استانداردهای دوگانه از جمله در مقوله حقوق بشر، ساختار سازمان ملل و تحولات جاری در شمال آفریقا، خاورمیانه، خلیج فارس شامل مسائل افغانستان ، سودان، لیبی و بحرین از جمله محورهای مذاکرات وزرای خارجه دو کشور و بیان مواضع و دیدگاههای دو طرف بود و دکتر صالحی از رفتارهای دوگانه غرب نسبت به این تحولات انتقاد کرد.

ایجاد تسهیلات کنسولی و همکاری دو کشور در امور کنسولی و قضایی از دیگر موضوعات مذاکرات دکتر صالحی و یانگ چیه چه در این ملاقات بود.

کد خبر 1318969

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha