به گزارش خبرنگار در قم حجت الاسلام علی اکبر غفاری از پژوهشگران حوزه علمیه در سخنانی در این نشست گفت: موضوع فلسفه، موجود به ما هو موجود است و از موجود آنهم به قدر طاقت و توان بشری صحبت می کند.
وی افزود: یکی از ساحتهای وجود، ساحت آدمی است و ارتباط میان فلسفه و هنر از همین جا پیدا می شود.
غفاری ابرازداشت: فلسفه انسان را در سه ساحت عقلی، حسی و خیالی مورد بررسی قرار می دهد و انسان حق تعالی و بشر را از همین راه می شناسد.
مفاهیم محض فلسفی را نمی توان وارد سینما کرد
وی با بیان اینکه با مفاهیم فلسفی محض نمی توان سینما را با پدیده های خاص خود مقایسه کرد، یادآور شد: سینما ابزاری است که خیلی با مفاهیم فلسفی منطبق نیست و در فلسفه ای مانند دکارت به سختی می توان جایگاهی برای هنر یافت.
همچنین مسعود فراستی منتقد سینمای ایران در سخنانی گفت: سینما با ماهیت کار دارد تا با وجود؛ بدون آنکه اصالت را به ماهیت بدهیم اما با ابزار هنر بیشتر در ساحت حس و خیال کار می کنیم و ساحت عقل بعد از این دو است.
وی ابرازداشت: در سینما بر خلاف فلسفه با دل می اندیشیم؛ در هنر ابتدا عواطف و احساس و دلمان تحریک می شود و از این طریق با دل مواجهه می کنیم و سپس با سر.
فراستی اضافه کرد: بسیاری از مفاهیم فلسفی در تصویر سینما جایی ندارد؛ سینما ترجمه مدیوم های دیگر نیست و منطق خود را دارد.
سینما و هنر ابزار نیست
این منتقد سینما تصریح داشت: سینما و هنر ابزار نیست و حتی ابزار، معرفت هم نیست؛ هنر راه و شیوه اندیشیدن است و شیوه اندیشیدن قطعا از راه دل انجام می شود.
حجت الاسلام عبالحسین خسروپناه از استادان حوزه علمیه قم نیز دراین نشست با بیان اینکه در شرق و غرب سینما و هنر با فلسفه مرتبط شده است تاکیدکرد: در فلسلفه اسلامی تحقق یافته با سینمای تحقق یافته فعلی ارتباطی وجود ندار د و تحقق این رابطه باید بیش از پیش و به صورت جدیتر مرود بحث و بررسی قرار گیرد.
فلسفه و سینما می توانند بر هم اثرگذار باشند
وی تصریح داشت: فلسفه اسلامی می تواند به مرحله ای برسد که بر سینما اثر بگذارد و حتی سینما می تواند بر فلسفه اثر گذار باشد.
دراین نشست طلاب و دانش پژوهان به پرسش درباره ابعاد مختلف این موضوع پرداختند که فرستی به آنها پاسخ داد.
قم - خبرگزاری مهر: رابطه فلسفه و هنر با برگزاری نشستی با حضور مسعود فراستی منتقد سینما در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم مورد بررسی قرار گرفت.
کد خبر 1320393
نظر شما