به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت بهداشت عربستان در بخشنامهای سفارتخانهها و نمایندگیهای این کشور در خارج را به رعایت این شروط به هنگام اعطای روادید عمره و همچنین حج سال جاری دعوت کرد.
خالد بن محمد مرغلانی سخنگوی رسمی وزارت بهداشت عربستان گفت این وزارتخانه بیماریهای واگیردار را پیگیری میکند و به تمام طرفهای ذیربط نیز هر گونه تغییر درباره شروط این وزارتخانه را ابلاغ میکند.
به گفته وی، این شروط بر کشورهایی که بیماری واگیردار تب زرد در آنها شایع است، اعمال میشود که شامل 29 کشور آفریقایی و 13 کشور آمریکایی است.
مرغلانی افزود: متقاضیان سفر حج و عمره در این کشورها باید کارت واکسیناسیون معتبری بر اساس مقررات بهداشت جهانی که واکسینه شدن فرد ضد این بیماری را مورد تایید قرار میدهد، به همراه داشته باشند، این افراد باید ده روز پیش از سفر به عربستان، واکسیناسیون را انجام دهند.
به گفته وی، کشتیها و هواپیماها و وسایل مختلف نقلیهای که حجاج این کشورها را حمل می کنند، باید گواهینامه معتبری درباره پاکسازی داخل این وسایل از وجود حشرات را ارائه کنند.
وی درباره بیماری مننژیت خاطر نشان کرد: برای هر حاجی یا عمره گزار، کارگزاران حج در هر کشوری باید گواهی واکسیناسیون مننژیت را ارائه کنند که نشان دهنده واکسینه شدن وی ضد این بیماری باشد به طوری که کمتر از 10 روز و بیشتر از 3 سال نباشد.
همچنین سازمانهای پزشکی ذیربط در این کشورها عملیات واکسیناسیون افراد بالغ و کودکان 2 سال به بالا با یک قطره از محلول چهارگانه ACYW135 را بر عهده بگیرند.
بر اساس این گزارش، در خصوص حجاج و عمره گزارانی که از کشورهای کمربندی آفریقا، باید علاوه بر واکسیناسیون محلول مذکور در کشورهای خود، مقامات بهداشتی عربستان نیز در ورودیهای کشور، واکسنهای پیشگیرانه شامل یک قطره از داروی سیپروفلوکساسین را با هدف کاهش میانگین حمل میکروب احتمالی به آنها ارائه خواهند داد.
این مقام سعودی درباره بیماری فلج اطفال گفت آن دسته از حجاج و عمره گزارانی که از کشورهایی میآیند که همچنان ویروس فلج اطفال در آنها شایع است، باید گواهی واکسینه شدن کودکان زیر 15 سال به قطره خوراکی فلج اطفال 6هفته پیش از ورود به عربستان را ارائه کنند که البته به هنگام ورود به عربستان، یک قطره دیگر از این واکسن به آنها ارائه خواهد شد.
وزارت بهداشت عربستان به تمام کسانی که قصد انجام عمره یا حج را دارند، خواست خود را با واکسن آنفلوآنزای فصلی واکسینه کنند به ویژه کسانی که به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، کلیوی، دستگاه تنفسی، اعصاب، دیابت، اختلالات در سیستم ایمنی و بیماریهای فصلی هستند و همچنین افراد باردار و دارای چاقی مفرط.
وزارت بهداشت عربستان همچنین درباره ورود مواد غذایی توسط عمرهگزاران و حجاج به سرزمین مقدس وحی به همراه چمدانهایشان بدون رعایت نکات بهداشتی هشدار داد و توصیه کرد این مواد غذایی به صورت کنسرو یا در قوطیهای محکم یا ظرفهایی که به هنگام نیاز به بازرسی به راحتی باز شود و مقدار این مواد غذایی به اندازهای باشد که نیاز دو هفتهای حجاج و عمرهگزارانی را که به صورت زمینی به سرزمین وحی میآیند، برطرف کند.
وزارت بهداشت عربستان تاکید کرد مقامات بهداشتی کشورهایی که حجاج و عمرهگزاران آنها به سرزمین وحی میآیند باید به آنها در خصوص بیماریهای واگیردار و عوارض و خطرات آن و راههای انتقال و همچنین پیشگیری آموزش دهند و اطلاعرسانی کنند.
بر اساس این گزارش، طرفهای بهداشتی ذیربط در عربستان، اقدامات پیشگیرانه شدیدتری را در خصوص حجاج و عمرهگزاران در صورتی وجود مسئله بهداشتی غیر منتظره که نگرانی بینالمللی را به دنبال داشته باشد، اتخاذ خواهند کرد.
جمهوری اسلامی ایران از معدود کشورهایی است که در عملیات حج تمتع و عمره مفرده با اعزام تیم پزشکی و کنترلهای بهداشتی قبل از سفر، خدمات رسانی قابل قبولی به زائران ایرانی بیت الله الحرام ارائه میدهد.
نظر شما