مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری و آسیبشناسی اجتماعی درباره کمبود برنامههای انتقادی در تلویزیون به خبرنگار مهر گفت: عدم انتقاد از خود باعث گرایش مردم به رسانههای بیگانه میشود. با توجه به اینکه رسانه آئینه حقایق اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... بوده و تصویرگر خواسته مردم است، رسانهها به ویژه سازمان صدا و سیما رسالت قابل توجهی در انعکاس ضرورتها و واقعیتهای اجتماعی را دارد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه افزود: از نگاه رفتارشناسی اگر دوست نقاط ضعف و انتقادها را بیان نکند، دشمن به شکل مضاعف و با نگاهی غرضورزانه آن را بزرگنمایی میکند. بیان نقاط ضعف، سیاهنمایی نیست؛ بلکه درخواست مردم و ضرورت است.
وی خاطرنشان ساخت: در سیمای جمهوری اسلامی ایران برخی مواقع برنامههایی با موضوعهای انتقادی در زمینههای اجتماعی تهیه و پخش میشود که بعد از مدتی یا از مسیر عادی خودش خارج میشود و تغییر ماهیت میدهد یا به طور کلی قطع میشود. "صندلی داغ" یکی از این برنامهها بود و دومین نمونه را میتوانم برنامه "چراغ روشن چراغ خاموش" را مثال بزنم.
این جامعهشناس یادآور شد: البته انتقاد باید سازنده و دلسوزانه باشد و هدف از آنها اصلاح و رفع نقاط ضعف باشد. انتقاد نباید جنبه تخریب یا تخطئه تلاشهای خدمتگزاران باشد، اما متاسفانه در پارهای از مواقع انتقادهای دلسوزانه و دوستانه جای خود را از دست میدهد.
این مدرس دانشگاه در پایان افزود: اگر دلسوزان جامعه نقاط ضعف و مشکلات را در قالب برنامههای میزگرد و طنز یا هر نوع دیگر بیان نکنند، مسئولان چگونه میتوانند به ضرورتهای اجتماعی پی ببرنند. بنابراین ضرورت افزایش برنامههای انتقادی در تلویزیون احساس میشود.
نظر شما