علی حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: 50 هزار کندو در ایلام وجود دارد و هزار و 500 نفر در استان به این شغل مشغول هستند که به علت پدیده گرد و غبار هر سال از کندوها کاسته و زنبورداران را دچار خسارت میکند.
وی بیان کرد: زنبورداران ایلام قادر به ادامه کار نیستند چراکه صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
وی افزود: تاکنون که دو ماه از سال گذشته، هیچ نوزادگیری توسط زنبورداران نشده که این خود باعث پایینآمدن تولید میشود.
حیدری درباره کمکها و حمایتهای دولتی نیز گفت: مسئولان کشاورزی استان اذعان میکنند که به علت اجراشدن طرح هدفمندکردن یارانهها نمیتوانند حمایتی انجام دهند و بودجهای توسط دولت به این مورد اختصاص داده نشده است.
وی درباره بیمه خسارت محصولات کشاورزی اظهار داشت: به علت نرخ بالای بیمه و عدم توانایی مالی زنبورداران، بسیاری از آنان از بیمهکردن محصولات خود خودداری میکنند.
وی ادامه داد: از سویی گرانشدن نهادهها و عدم حمایت کافی دولت بسیاری از زنبورداران را به ورشکستگی کشانده و آنان دست از کار کشیدهاند و زنبورها به اغما رفتهاند.
حیدری بیان کرد: روزگاری عسل ایلام شهرت جهانی داشت و دارای نشان کیفیت کالا از طرف دولت بود اما این روزها از تولید کاسته شده و کیفیت نیز پایین آمده است و از میانگین 15 کیلو برداشت طبیعی در سالهای قبل از سال 1380 هماکنون به کمتر از یک کیلو رسیده است.
وی گفت: به تشخیص کارشناسان خسارات جبرانناپذیری به صنعت زنبورداری استان ایلام وارد شده اما متاسفانه این امر با بیتفاوتی مسئولان و دستاندرکاران مواجه شده است.
رئیس اتحادیه زنبورداران استان ایلام یادآور شد: در سالهای پیش، شکر یارانهای توسط اتحادیه با نرخ مناسب در بین زنبورداران توزیع میشد اما در سال 89 که دولت خود این امر را برعهده داشته، شکر را با نرخ بالاتر از بازار و متفاوتتر از نرخ یارانهای استانهای همجوار توزیع کرده است.
در استان ایلام به سبب وجود تنوع گونههای گیاهی پرورش زنبور و زنبورداری رونق خاصی داشته است و پیشترها عسل کوهی در آن به فراوانی یافت میشد اما با گذشت زمان عدهای از ایلامی ها رو به سوی زنبورداری صنعتی آوردهاند که هماکنون عده زیادی در استان به این شغل مشغول هستند که موجب ایجاد اشتغال و تولید عسل مرغوب در استان شد اما پدیده چند ساله گرد و خاک این صنعت را دچار رکود کرده و زنبورداران را به ورشکستگی کشانده است.
نظر شما