۷ خرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۰۰

گزارش مهر/

کنسرت پژوهشی "موسیقی فرانکو فونی و ایرانی" برگزار شد

کنسرت پژوهشی "موسیقی فرانکو فونی و ایرانی" برگزار شد

شب فرهنگی موسیقایی سفارت سوئیس و فرانسه با عنوان "پژوهش موسیقی فرانکو فونی و ایرانی" در محوطه باز موزه موسیقی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این کنسرت پژوهشی که با حضور سفیر کشور سوئیس در ایران، وابسته فرهنگی سفارت فرانسه، مدیر موزه موسیقی، رئیس کمیته ملی موزه های ایران و جمعی از اهالی موسیقی شب گذشته برگزار شد، قطعاتی از گیتار کلاسیک و همچنین سه نوازی نوازندگان گیتار دو کشور فرانسه و سوئیس همراه با تارنوازی محمد دلنوازی برای اجرا به روی صحنه رفت.

در ابتدای این مراسم سید عباس سجادی مجری این برنامه ضمن خوش آمد گویی به مهمانان گفت : این مراسم فرهنگی به سفارش سفارت خانه های سوئیس و فرانسه و همچنین با همکاری کمیته ملی موزه های ایران (ایکوم) با هدف معرفی بخشی از فرهنگ موسیقایی هریک از کشورهابرگزار شده است.

سپس علی مرادخانی مدیر موزه موسیقی ضمن خوش آمدگویی به حاضران گفت : موزه موسیقی افتخار دارد که یک برنامه فرهنگی و هنری که به مثابه تبادل فرهنگی است را برگزار کند چراکه به اعتقاد من این تبادل فرهنگی به نوعی بیانگر تفاوت های فکری و جهان بینی افراد و ملیت ها است که به زبان موسیقی روایت می شود ؛ درواقع این تفاوت ها زیبایی اندیشه و افکار انسانی را به نمایش می گذارد.

وی درپایان افزود : بسیار خوشحالم که در جمع شما فرهیختگان حاضرم و از همین جا مراتب سپاس از سفرا و بخش فرهنگی سفارت خانه سوئیس و فرانسه را به جا می آورم ؛همچنین از وزارت امور خارجه قدردانی می کنم. 

پس از پایان صحبت های مدیر موزه موسیقی، لویان لویی، سفیر سوئیس در ایران ، ضمن تبریک به مناسبت برگزیده شدن موزه موسیقی در هفته میراث فرهنگی گفت : همان طور که می دانید موزه موسیقی به عنوان موزه موفق انتخاب شده است. بنابراین وظیفه خودم می دانم که از مدیر این مرکز فرهنگی تشکر کنم، که برای به وجود آوردن چنین موزه نمونه، موفق و موثر از فرهنگ غنی موسیقی ایرانی در چنین مکانی تلاش کرده است.

وی در ادامه افزود :  موفقیت درعرصه های فرهنگی و ایجاد مکانی برای زنده نگه داشتن دستاوردهای فرهنگ غنی یک سرزمین تنها از یک تیم موفق مدیریتی برمی آید که از این جهت باید به مدیر این موزه تبریک گفت  و من همیشه با خوشحالی  میل به همکاری داشته ام و این کنسرت نمونه ای از این همدلی و همکاری است در ضمن از تمامی دست اندرکاران سفارت فرانسه مراتب سپاس خود را به جا می آورم.

پس از پایان صحبتهای سفیرسوئیس ، ووازان ،وابسته فرهنگی سفارت فرانسه در تهران به روی صحنه آمد و مراتب خوشحالی خود از مشارکت دربرگزاری چنین مراسمی را ابراز کرد.

سخنران آخر این مراسم شاهین فرهت آهنگساز و مدرس موسیقی بود ، وی که سخنان خود را به زبان انگلیسی ایراد کرد درابتدا به تاریخچه موسیقی کلاسیک ایران (ردیف دستگاهی) اشاره کرد و گفت : موسیقی کلاسیک در ایران با تاسیس رادیو به طور گسترده و فراگیرارائه شد که این واقعه پیشینه 70 ساله دارد. آشنایی من با موسیقی کلاسیک مثل بسیاری از افراد با رادیو آغاز شد. زمانی هم که دانشجو بودم این شانس را داشتم که در کنسرت های موسیقیدانان مشهوری که به ایران آمدند حضور داشته باشم. موسیقیدانانی  همچون هربرت فون کارایان که از برگزاری کنسرت در ایران خرسند و مشتاق بودند که بازهم در ایران به اجرای برنامه بپردازند.

این آهنگساز در ادامه سخنان خود به جوانگرایی شنونده های موسیقی کلاسیک در ایران اشاره کرد و گفت : در غرب بیشتر علاقمندان به موسیقی کلاسیک افراد مسن هستند، اما در ایران جوانان به موسیقی کلاسیک علاقه مند هستند.

او در پایان صحبت های خود به وجود دانشگاه موسیقی و امکان تحصیل علاقه مندان در رشته های لیسانس و فوق لیسانس هنر موسیقی اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد که دکترای موسیقی در دانشگاه های ایران راه اندازی شود.

پس از پایان سخنان شاهین فرهت آخرین سخنران این برنامه، کنسرت پژوهشی موسیقی فرانکو فونی و ایرانی با اجرای سیمون نو آمببن شاعر و آهنگساز فرانسوی آغاز شد این نوازنده قطعاتی از موسیقی را به سبک ویژه خود به نام "بیتیبک" اجرا کرد و پس از آن مارک آمون، آهنگساز و خواننده سوئیسی فرانسه زبان قطعاتی را اجرا کرد.

بخش پایانی این برنامه هم همنوازی مهرداد دلنوازی، نوازنده ایرانی به همراه دونوازنده فرانسوی و سوئیسی بود که در میان تشویق حاضرین به پایان رسید.

کد خبر 1321233

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha