به گزارش خبرنگار مهر، قربان عباسی ظهر پنجشنبه در جلسه اداری میراث فرهنگی گلستان افزود: با نظر به وجود گل فشان هایی چون نفتلیجه، قارنیارق و اینچه دراستان گلستان، نسبت به ثبت ملی و جهانی این مواریث خدادادی اقدام خواهد شد.
وی اظهار داشت: گل فشانهای دشت گرگان از نظر اقتصادی علاوه بر هدایت کانیهای با ارزش نظیر ید از اعماق زمین به سطح، دارای ارزش تفریحی و تفرجی و درمانی بوده و می توان بر روی آنها سرمایه گذاری اکوتوریسمی کرده و به عنوان توریسم درمانی بهره برد.
عباسی اضافه کرد: درهمین راستا با توجه به خواص درمانی این گل فشان ها و رویکرد چند وجهی سازمان میراث فرهنگی کشور، ضمن پیگیری پرونده ثبت این گل فشان ها، فضای مناسبی جهت سرمایه گذاری دراین مناطق درحال ایجاد است تا زمینه های لازم جهت سرمایه گذاری دراین راستا فراهم شود.
وی همچنین ادامه داد: درپی این رویکرد مذاکرات لازم با خانه صنعت ومعدن و مرکز خدمات سرمایه گذاری استان گلستان صورت گرفته و نمونه برداری های لازم جهت بررسی و اندازه گیری خواص درمانی این گل فشان ها به عمل آمده تا پس از ارسال به مراکز بین المللی جهت استعلام، اقدامات بعدی صورت گیرد.
عباسی اظهار امیدواری کرد: با اقدامات و پیگیری های لازم و ثبت ملی این گل فشان ها و همچنین بستر سازی مناسب جهت سرمایه گذاری در این جاذبه های گردشگری فراموش شده، شاهد رونق وشکوفایی این صنعت دراستان گلستان باشیم.
سه گل فشان با نام های قارنیارق در شرق گمیشان، نفتلیجه در شمال شرق گمیشان و اینچه در کنار تالاب اینچه برون در استان گلستان وجود دارد که از زیباترین پدیده های طبیعی به اشکال مخروطهای کوچک آتشفشانی از جنس گل یا ماسه هستند که ابعاد آنها از چند سانتیمتر تا چندین متر متغیر است.
نظر شما