به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد باقر صدوق شامگاه پنجشنبه در جمع محققان و فعالان محیط زیست استان مرکزی افزود: موفقیت در احیای یوزپلنگ ایرانی یکی از اقدامات ماندگار در محیط زیست طبیعی کشور است.
وی جمعیت پلنگ حیات وحش ایران را بین 600 تا یک هزار و 300 قلاده اعلام کرد و گفت: سالانه حدود یکصد قلاده از این گونه به دلیل برخورد با خودرو و یا اتفاقات دیگر تلف می شود که تمامی تلاش بر کاهش این تلفات و گسترش جمعیت آن است.
صدوق با بیان اینکه، حفظ گونه های جانوری اصیل از برنامه های اولویت دار این سازمان است، گفت: به دلیل سیلاب و حوادث قهری 300 راس آهو در منطقه حفاظت شده شیراحمد از بین رفت که سازمان محیط زیست کشور در صدد است با انتقال دوهزار و 500 راس آهوی این منطقه به دیگرزیستگاههای مناسب این گونه نادر را حفظ کند.
تالابها ساماندهی می شود/ دریاچه های پریشان و ارومیه احیا می شوند
وی در ادامه با اشاره به اینکه ایران از جمله کشورهای دارای محیط زیست دیدنی و متنوع است از ساماندهی تالابهای کشور خبر داد و گفت: دریاچه پریشان با چهار هزار هکتار وسعت اینک به حوضچه 200 مترمربعی تبدیل شده که اقدامات احیایی و زیست محیطی برای آن در دست پیگیری و انجام است.
دکتر صدوق گفت: اکنون بر روی 28 رودخانه منبع تغذیه دریاچه ارومیه 62 پروژه سد و بند در حال انجام است و حتی یک قطره آب هم به این دریاچه نمی رسد.
وی گفت: بر این اساس طرحی از سوی سازمان محیط زیست برای تنظیم رژیم آبی دریاچه و ارائه سهم آبی تهیه شده و با حضور معاون اول رییس جمهوری سه میلیارد متر مکعب از منابع هفت میلیارد متر مکعبی حوزه آبخیر کردستان و اذربایجان شرقی و غربی برای دریاچه ارومیه تخصیص داده شده است.
نظر شما