به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی نوریان صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه مراجعه به مراکز مکانیزه معاینه فنی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 40 درصد کاهش داشته است، افزود: در صورتیکه این روند ادامه یابد به یقین در سال جاری نسبت به سال گذشته آلایندههای هوای اصفهان افزایش چند برابری خواهد داشت و شهروندان همچنان در حسرت داشتن هوای پاک خواهند ماند.
وی اظهار داشت: بر اساس قانون، افزایش معافیت معاینه فنی خودروهای جدید از دو سال به پنج سال برای خودروهای سال 90 به بعد در نظر گرفته شده در حالیکه برخی از مردم به اشتباه این قانون را مشمول تمام خودروها میدانند و بر همین اساس معاینه فنی خودرو در مراکز مکانیزه شهرداری 40 درصد کاهش یافته است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار اصفهان بر نقش معاینه فنی در کاهش آلودگی هوای کلانشهرهای کشور تاکید کرد و ادامه داد: 65 درصد منابع آلاینده هوا مربوط به وسایل حمل و نقل موتوری و خودروها است بنابراین باید به منظور کاهش میزان آلایندهها از سوی مسئولان ذیربط تمهیدات مناسبی اندیشه شود و در قانون افزایش معافیت معاینه فنی خودروها اصلاحاتی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: پیشبینی میشود در صورت عدم اتخاذ تمهیدات لازم در سال جاری، همچنان مراجعات به مراکز معاینه فنی کاهش یافته و ظرفیت مراکز معاینه فنی مکانیزه نیز خالی بماند.
نوریان با اشاره به اینکه معاینه فنی در کشورهای پیشرفته بر اساس استاندارد است و باید این مهم در کشور ما طبق استاندارد جهانی صورت گیرد، ادامه داد: هر چند در سالهای اخیر استانداردهای معاینه فنی چندین بار مورد بازنگری قرار گرفته اما در تمامی آنها زمانهای صحتسنجی سلامت خودرو و دورههای بازدید همواره ثابت بوده است.
وی اضافه کرد: در کشورهای عضو اتحادیه اروپا که استاندارد خودرو، کیفیت سوخت و سایر عوامل موثر در تعیین استانداردهای معاینه فنی نسبت به کشور ما بسیار بالاتر است، خودروها موظف هستند یک سال پس از شماره گذاری، برچسب معاینه فنی دریافت کرده و پس از آن نیز سالی یک بار به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار اصفهان تاکید کرد: این موضوع در کمیسیون محیط زیست مجلس مطرح شد و مسئولان به این نتیجه رسیدند که افزایش معافیت معاینه فنی خودرو از دو به پنج سال اصلاح شود و حتی این امر به صورت سالانه انجام گیرد.
وی با مهم خواندن سلامت شهروندان و اهمیت جان تک تک آنها افزود: سالانه هزاران تن ذرات معلق از منابع ساکن و هزاران تن از منابع متحرک در کلانشهرها انتشار مییابد که آسیبهای مادی و انسانی بسیاری را به دنبال دارد و در صورت ترکیب با ریزگردها که در این روزها در فضای شهرها حضور دارند عوارض جدیتری را ایجاد خواهند کرد.
نظر شما