به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ریاست جمهوری تهران عصر امروز یکشنبه با شناخت قهرمانان به کار خود پایان می دهد. هرچند این تور حواشی کمتری به نسبت سال گذشته داشت، اما باز هم هیئت دوچرخه سواری تهران نتوانست رضایت مندی 100 درصد تیم ها را بدست آورد.
مسئولین تور تهران برای اولین بار تصمیم گرفتند تا این تور را با مشارکت استانهای همجوار برگزار کنند و این بار استان سمنان را به جمع استان های تهران و البرز افزودند اما برگزاری این دوره از مسابقات حاشیه ها و انتقاداتی را به همراه داشت. محمد جوانفکر سرپرست تیم دوچرخه سواری پیکان تهران با انتقاد از برگزاری این تور در سمنان گفت: " بعد از پایان مسابقه مرحله دوم تور وقتی به رستوران رسیدیم ناهار تمام شده بود. این درحالی بود که تیم های خارجی و عوامل تور همگی ناهار خوردند اما غذا به ورزشکار ایرانی نرسید. به این مسئله باید اسکان نامناسب، نبود آب و دستشویی را هم اضافه کنیم."
مهرداد صفرزاده دبیر اجرایی چهارمین دوره تور بینالمللی ریاست جمهوری تهران در خصوص تدارکات ضعیف و میزبانی نه چندان مطلوب استان سمنان به خبرنگار مهر، گفت: " دو مرحله مسابقه سمنان دیر تمام شد و در خط پایان هر دو مرحله شاهد حضور تماشاچیان و علاقمندان زیادی بودیم. در کنار آن مراسمهای فرهنگی نیز در خط پایان برگزار شد که همین مسئله باعث دیر رسیدن تیم ها به سالن غذاخوری شد، اما به هیچ عنوان تدارکات میزبان در بحث غذا و مکان استقرار مشکلی نداشت و تلاش شد تا به بهترین شکل از میهمانان پذیرایی شود. "
مصطفی چایچی سرپرست تیم سورن تبریز هم از تاخیرهای یک ساعته و ورود ماشین ها به مسیر مرحله چهارم تور انتقاد کرد. صفرزاده در این خصوص خاطرنشان کرد:" اگر مرحلهای از مسابقات دیر شروع شده تنها برای هماهنگی بیشتر بوده است. به هیچ عنوان در مسیر پایانی مرحله سوم تور در سمنان ماشینها در بین رکابزنان تردد نداشتند. البته در برخی مسیرها مانند همین مرحله چهارم برای اینکه بار ترافیکی جاده کم شود با هماهنگی و راهنمایی پلیس راه ماشینها از خط کناری جاده گذر میکردند که به هیچ عنوان اتفاقی رخ نداد و مزاحمتی در حرکت رکابزنان بوجود نیامد."
کاظم خاتون آبادی سرمربی تیم پتروشیمی تبریز هم در بخشی از گفتگوی خود با خبرنگار مهر از کاهش مسیر مرحله چهارم تور و آن هم در صبح روز مسابقات خبر داد و این مسئله را از نظر بینالمللی غیر قانونی خواند. این کاهش مسیر در حالی از سوی مسئولین در مرحله چهارم تور اعمال شد که پیش از این بسیاری از تیمهای ایرانی نسبت به مسیر طولانی این مرحله(195 کیلومتر در جاده قم) اعتراض کرده بودند . کاهش مسیر مسابقه در روز جمعه به مسافت 155 کیلومتر به اطلاع تیم ها رسید اما در نهایت 20 کیلومتر دیگر از مسیر در صبح روز مسابقه کم شد که این موضوع با انتقاد ناظر فدراسیون جهانی همراه شده است.
دبیر فدراسیون دوچرخه سواری با تاکید براینکه ما کار غیر قانونی انجام نداده ایم، گفت:" مسیر مرحله چهارم 195 کیلومتر بود و بیش از نیمی از تیمهای شرکت کننده به صورت کتبی خواستار کاهش مسیر این مرحله بودند به همین دلیل این مسئله را به ناظر اتحادیه جهانی اطلاع دادیم و با موافقت وی تصمیم به کاهش مسیر تور به 135 کیلومتر گرفتیم."
وی همچنین در پاسخ به انتقاد مسئولین تیمها در مورد انتخاب مسیرهای سخت وسربالایی به سود یکی از تیمهای باشگاهی هم گفت: " ما مسیرها را با کارشناسی و بدون نظر تیم ها انتخاب کرده ایم. مسیرهای دوره سوم تور سبک بود و لازم دیدیم تا با تغییر مسیرها سطح تور را بالا ببریم. ما در سال کسب سهمیه المپیک هستیم و باید بتوانیم در مسابقات سطح بالایی شرکت کنیم. مطمئنا حضور در مسابقه ای با مسیرهای سخت در داخل کشور ارزش زیادی برای ما دارد."
چایچی، مسئول پیشین سازمان لیگ دوچرخه سواری باشگاه های کشورقضاوت داوران در تور تهران را بسیار ضعیف خواند و گفت:" مسیرهای مسابقه بسیار سخت طراحی شده بود و این مسئله باعث می شد تا بیشتر رکابزنان در همان روزهای اول از دور مسابقات خارج شوند. به همین دلیل داوران از خطای دست به ماشین دوچرخه سواران چشم پوشی می کردند و تنها با اعمال جریمه زمانی برای آن ورزشکار از این مسئله می گذشتند. این در حالی است که طبق قوانین بین المللی اگر دوچرخه سواری چنین خطایی انجام دهد باید از دور مسابقات حذف شود."
صفرزاده انتقادات مطرح شده در خصوص ضعف قضاوت های صورت گرفته شده را رد کرد و گفت: " اینکه برخی گفته اند زمان ثبت شده رکابزنان تغییر کرده و داوری ها اشکال دارد به هیچ عنوان درست نیست. در این دوره یکی از بی اشکالترین قضاوتها را از سوی داوران شاهد بودیم و گواه این مسئله رضایت مندی تیمهای خارجی است."
وی در مورد ابراز نارضایتی یکی از بانوان همراه تیم استرالیا گفت: " کشور ما قوانین خاص خود را دارد و باید میهمانان ما این به این قوانین احترام بگذارند. خوشبختانه میهمان خارجی ما نسبت به این مسئله مشکلی نداشت و از برگزاری تور ابرار رضایت کرده است."
دبیر فدراسیون دوچرخهسواری با گلایه از برخی رسانه ها که نسبت به کارهای صورت گرفته شده در تور تهران بی اطلاع هستند، گفت:" باید بگویم که در تور تهران نماینده وادا حضور داشته و برای اولین بار افسر ستاد مبارزه با دوپینگ در تمامی مراحل از رکابزنان برتر تست گرفته است.
مهرداد صفرزاده در پایان گفتگوی خود با خبرنگار مهر، گفت: شرایط تور تهران بسیار خوب و ایده آل بود و تمامی دست اندرکاران آن تلاش خود را برای برگزاری هرچه بهتر تور انجام می دهند. به هر حال این دومین سالی است که برگزاری تور تهران برعهده هیئت دوچرخه سواری تهران گذاشته می شود. ما تلاش کردیم تا استارت و پایان خوبی برای هر مرحله تور طراحی کرده و بی اشکال ترین تور را برگزار کنیم.
چهارمین دوره تور بینالمللی دوچرخه سواری ریاست جمهوری تهران از چهارم تا هشتم خردادماه با حضور 6 تیم خارجی و 8 تیم داخلی در استان های البرز، سمنان و تهران برگزار می شود.
نظر شما