به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر حاجینقی بعد از ظهر شنبه در جمع عاملین و موثرین زکات استان قم با اشاره به ضرورت رفاه اجتماعی در جامعه اظهار داشت: آحاد جامعه در تحت حاکمیت نظام اسلامی نباید برای تامین نیازهای اولیه خودشان با مشکل مواجه شوند و این مهم به عنوان یک تکلیف دینی برای همگان مطرح است.
وی اضافه کرد: در زمان کنونی که پیشرفت برای هر کشوری یکی از شاخصهای مهم تلقی میشود، مقدمه این پیشرفت حل مشکل فقرا است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی با بیان اینکه اگر نتوانیم مشکل فقر را در جامعه برطرف کنیم، جامعه اسلامی نمیتواند پیشرفت کند، تصریح کرد: اگر جامعه در این زمینه غفلت کند روی آسایش و آرامش را نخواهد دید و فاصله عمیق طبقاتی باعث افزایش جرایم و معضلات اجتماعی و فرهنگی میشود و در چنین جامعهای نمیتوان انتظار داشت که ارزشهای اخلاقی و اسلامی وجود داشته باشد.
تولید ارزشها برای حل مشکل نیازمندان
وی با اشاره به جایگاه رفاه اجتماعی در کشورهای جهان، اظهار داشت: رفاه اجتماعی یک کالای عمومی است و شاید همه افراد به تنهایی نمیتوانند آن را فراهم کنند اما وقتی این مسئله نقش عمومی به خود بگیرد و آحاد جامعه نسبت به نیازهای اولیهاش آشنا شوند، نقش حاکمیت هم آشکار میشود.
حاجینقی گفت: کمیته امداد امام خمینی(ره) سعی کرده با استفاده از ظرفیتهای فراوانی که در جامعه وجود دارد به موضوع رفاه اجتماعی توجه داشته باشد.
وی به مسئله همبستگی اجتماعی اشاره کرد و افزود: ما با توجه به آموزههای دینی که داریم بهتر و موثرتر از کشورهای دیگر میتوانیم در زمینه همبستگی اجتماعی فعالیت کنیم و کمیته امداد امام خمینی(ره) در صدد آن است که سازوکارهایی برای نیازمندان طراحی کند که مشکلات آنها نسبت به گذشته کمتر شود.
وی ادامه داد: کاری که باید در این زمینه انجام دهیم فراتر از کمکهای نقدی است و ما در کمیته امداد به دنبال آن هستیم که از طریق تولید ارزشها مشکلات نیارمندان را برطرف کنیم.
مشکلات فقرا فردی نیست
حاجی نقی تاکید کرد: نیازمندان جامعه از توانمندی زیادی برخوردارند که اگر زمینه و بستر ظهور و بروز ظرفیتهای آنها فراهم شود، این قشر از جامعه میتوانند در ایجاد آسایش و آرامش جامعه کمک کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی تصریح کرد: ایجاد ارزشها از یک فرد یا مجموعه ساخته نیست، بلکه باید همه دست به دست هم دهند و احساس تکلیف اجتماعی داشته باشند.
وی نقش افراد صاحب فکر و ایده را در این زمینه مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: این افراد میتوانند موضوعات مرتبط با ارزشها را به صورت نرمافزاری به جامعه منتقل کنند.
حاجی نقی با بیان اینکه مشکلات اجتماعی و اقتصادی فقرا مشکلات فردی نیست، تصریح کرد: مشکلات فقرا به نوعی مشکلات اجتماعی بزرگ است که در بسیاری از مواقع از اینکه خود شخص مسبب آن باید فراتر است.
بخش زیادی از مشکلات نیازمندان مربوط به فقر فرهنگی است
وی تصریح کرد: بخش زیادی از مشکلات نیازمندان مربوط به فقر فرهنگی است که به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه به آنها تحمیل میشود.
وی به اهمیت پرداخت زکات در رفع نیارمندیهای فقرا اشاره کرد و یادآور شد: اگر زکات به درستی پرداخت شود بسیاری از کارهای اساسی را میتوان ساماندهی کرد.
حاجینقی تاکید کرد: همراهی عموم افراد جامعه، مشکلات را مرتفع خواهد کرد اما اگر هر کسی به زندگی و کار خودش توجه کند شاید در آینده این ضایعات جبران ناپذیر باشد.
قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی فقرزدایی و رفع مشکلات نیازمندان را مقدمه پیشرفت جامعه عنوان کرد.
کد خبر 1322950
نظر شما