علی شجاعی صائین در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تاثیر فصل تابستان در تغییر سطح و میزان کتابخوانی مردم گفت: تحقیقی میدانی و جامع در این باره صورت نگرفته ولی آنچه من به عنوان یک مسئول میتوانم بگویم این است که بر اساس آمار بانک اطلاعات «خانه کتاب» تعداد کتابهایی که در تابستان منتشر میشود، از تعداد کتابهایی که در پائیز و زمستان منتشر میشود، کمتر است.
وی افزود: آمار کتابهایی که در فصل زمستان منتشر میشود، بیشتر از دیگر فصول است و این اتفاق هر ساله رخ میدهد. مسلماً این مسئله در میزان کتابخوانی اقشار مختلف در این فصل از سال بیتاثیر نیست.
مدیرعامل خانه کتاب اضافه کرد: بدیهی است اوقات فراغت قشر کتابخوان ما اعم از دانشآموز و دانشجو در فصل تابستان بالقوه بیشتر میشود، ولی در عین حال بسیاری از اهالی قلم ترجیح میدهند کارهای زمین مانده خود را در این ایام انجام دهند؛ به عنوان مثال یکی از استادان ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی به من میگفت «اگر تابستان نباشد هیچ کتابی را نمیتوانم بنویسم».
شجاعی صائین گفت: در هر حال من با وجود اینکه معتقدم باید در این خصوص تحقیقی جامع صورت گیرد، فکر میکنم و احساسم این است که میزان مطالعه کتابهای غیرآموزشی و غیردرسی در فصل تابستان بیشتر خواهد شد.
این مسئول در حوزه کتاب تاکید کرد: کتابخوانی نیازمند بستر است و یکی از بسترها برگزاری کارگاههای آموزشی و جلسات نقد و بررسی کتاب است. ما در موسسه «خانه کتاب» تلاش کردهایم این جلسات مداوم باشد و دچار وقفه نشود. با توجه به اوقات فراغت قشر کتابخوان در تابستان، میکوشیم این موضوع را در این فصل بیشتر مد نظر قرار دهیم.
وی در عین حال گفت: متاسفانه بسیاری از استادان حوزههای مختلف به خاطر اشتغالاتشان در فصل تابستان کمتر در این جلسات حضور پیدا کنند و بیشتر ترجیح میدهند به کارهای زمین مانده خود بپردازند.
شجاعی صائین افزود: آنها حتی مایل نیستند که داوری جشنوارههای مختلفی که «خانه کتاب» برگزار میکنند، در فصل تابستان مداومت داشته باشد و از ما میخواهند این کار را به زمان دیگری موکول کنیم.
نظر شما