۸ خرداد ۱۳۹۰، ۱۶:۱۱

در تبریز/

سمینار فوتونیک در علوم پزشکی و زیستی برگزار شد

سمینار فوتونیک در علوم پزشکی و زیستی برگزار شد

تبریز – خبرگزاری مهر: سمینار فوتونیک در علوم پزشکی و زیستی به مدت دو روز از سوی دانشکده مهندسی فناوری های نوین دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز شامگاه روز شنبه در مراسم آغاز به کار این سمینار با اشاره به پتانسیلهای دو دانشگاه تصریح کرد: بسترهای لازم برای فعالیت در حوزه های مختلف از جمله فوتونیک در علوم پزشکی و زیستی و فناوری های نوین در این دو دانشگاه فراهم شده است که امیدواریم با استفاده از تجربیات و ظرفیت های موجود برای توسعه و پیشرفت همه جانبه هر دو دانشگاه، منطقه و کشورمان در زمینه های مختلف گام های موثری برداشته شود.

علی رستمی با بیان اینکه با توسعه همکاریهای مشترک و استفاده از پتانسیلهای یکدیگر می توان در عرصه های مختلف کارهای بزرگ و نوآورانه ای انجام داد، یادآور شد: دانشگاه تبریز به عنوان دانشگاه جامع در کشور مطرح و در اکثر رشته ها در منطقه شمالغرب کشور پیشتاز است که از جمله این زمینه ها می توان به توسعه علم فوتونیک در این دانشگاه اشاره کرد.

وی از دانشگاه تبریز به عنوان دانشگاه پیشرو در ایجاد و گسترش رشته فوتونیک در بین دانشگاههای کشور یاد کرد و گفت: دانشگاه تبریز دارای پتانسیلهای زیادی در توسعه این علم بوده به طوری که در سال 1379 قطب علمی فوتونیک با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با اشاره به کاربردهای این فناوری در عرصه های مختلف اظهار داشت: "فوتونیک" علم استفاده از نور در حوزه های مختلف از جمله ارتباطات، مخابرات نوری، هوا و فضا، امور دفاعی، پزشکی و سایر بخشها است که با تلاش محققان کشور، هم اکنون ایران اسلامی از جمله کشورهای پیشرو این علم و فناوری در جهان به شمار می رود.

وی با بیان اینکه فوتونیک جایگاه ویژه ای در دنیا و در زمینه های مختلف از جمله علوم پزشکی و زیستی دارد، به برخی کاربردهای این علم در این حوزه اشاره کرد و گفت: این علم در پزشکی می تواند در تشخیص مبتنی بر لیزر، جراحی، درمان، تحویل دارو به سلولهای بیمار، فناوری ریزداروها، سیستم های زیستی و تصویربرداری مورد استفاده قرار گیرد.

رستمی توسعه همکاریهای مشترک و نهادینه کردن ارتباطات دوجانبه، پیوند بین علم مهندسی فتونیک با علوم پزشکی و زیستی و توسعه این رشته و تاسیس رشته بیوفوتونیک در دانشکده مهندسی فناوریهای نوین را از جمله اهداف برگزاری این سمینار عنوان کرد و گفت: فوتونیک زیستی، تصویربرداری زیستی، حسگرهای نوری زیستی، کاربرد لیزر در فوتونیک زیستی، نقاط کوانتومی و نانوذرات در پزشکی، فن آوری میکروآرایه های سلولی و تشخیص و درمانهای پزشکی مبتنی بر فوتونیک از جمله محورهای این سمینار است.

یادآور می شود؛ در این سمینار دو روزه 9 سخنرانی علمی شامل "اندر کنش نور و ماده" و " لیزر"از سوی حبیب تجلی، "مفاهیم پایه نور و نانو ذرات" توسط علی رستمی، "اصول پایه بیولوژی" از سوی ژاله برار، "حسگرهای زیستی" از سوی منوچهر بهرامی، "پردازش تصویر" توسط قادر کریمیان، "تصویربرداری نوری در زیست- پزشکی" از سوی سید حسین راستا، "کاربرد دستگاههای اندازه گیری فوتونیکی" از سوی یداله امیدی و "کاربرد نقاط کوانتومی در پزشکی" توسط محمدرضا رشیدی ارائه شد.

بر پایه همین گزارش در این سمینار که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد بیش از 300 نفر از استادان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاههای تبریز، علوم پزشکی تبریز، صنعتی سهند، تربیت معلم آذربایجان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و واحد علوم تحقیقات آذربایجان حضور داشتند که به تمامی شرکت کنندگان گواهی شرکت در این سمینار ارائه شد.

کد خبر 1323534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha