به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا فاطمی امین در یک نشست خبری گفت: اصل ادغام این است که تمامی ذی نفعان بخش صنعت و معدن از این امر متنفع شوند، چراکه این ادغام خواست مشترک و یکصدای تمامی آنها بوده و بارها به صورت مطالبه بیان شده است.
معاون وزارت صنایع و معادن افزود: بحث ادغام 6 مرحله و بخش دارد که بخش اول آن، شرح وظایف و اختیارات دستگاه جدید، طراحی ساختار جدید و فرآیندهای موجود، مهندسی مجدد و یکپارچه سازی دادهها، تدوین برنامه راهبردی و تعیین تکلیف منابع انسانی است. در این راستا گام اول تمام شده و شرح وظایف و چارچوب لایحه بیرون آمده است، بر این اساس توافق شده تا به جای لایحه ای 3 تا 4 صفحه ای، یک ماده واحده با یک تبصره برای این ادغام تهیه شود که بعد از مدتی شرح وظایف نیز به مجلس ارایه خواهد شد.
وی تصریح کرد: هنوز به جمع بندی نهایی برای ساختار کلان نرسیده ایم، ولی کارگروه مشترکی با کمیسیون صنایع مجلس و اتاق بازرگانی در حال شکل گیری است که قرار بر این است که به جمع بندی مشترک برای ادغام برسیم.
گزارش روند اجرای بسته حمایتی صنعت
فاطمی امین همچنین در مورد اجرایی شدن بسته حمایتی صنعت در جریان اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گفت: قرار نیست با اجرای قانون هدفمندی یارانهها، آب از آب تکان بخورد چراکه اگر این طور بود، 10 سال قبل باید قانون هدفمندی یارانه ها در کشور پیاده سازی میشد، بر این اساس اگر بنگاهی چالش را احساس نکند، در اجرای قانون موفق نبوده ایم.
وی اظهار داشت: ادعای ما این است که اگر بنگاهها با چالش های جدی در فرآیند اجرای قانون مواجه شدند، ما به کمک آنها برویم، البته چالش هایی که با بکارگیری تکنیک های کاهش قیمت تمام شده و افزایش بهره وری، قابل جبران نباشد.
به گفته معاون وزیر صنایع و معادن، از 70 هزار واحد صنعتی حداکثر 12 هزار واحد چالش خواهند داشت که باید به آنها کمک کنیم، البته دو تا سه هزار واحد مربوط به رسته آجرپزی و سنگبری است که نمی توان برای آنها کار خاصی انجام داد، چراکه با یک تغییر کوچک می توانند هزینه ها را جبران کنند.
وی افزود: اعتقاد ما بر این است که باید بر روی 9 هزار بنگاه صنعتی کار جدی صورت گیرد که البته این بنگاهها ثبت نام کرده اند و تا امروز 1200 میلیارد تومان منابع به آنها تخصیص داده شده است. البته مبنای ما کمک بلاعوض نبوده است و البته در برخی موارد، 60 درصد مصرف انرژی صنعت را وام داده ایم.
فاطمی امین گفت: در گذشته تنها بانک ملی تسهیلات پرداخت می کرد، اما به تازگی بانک سپه نیز اضافه شده است و بانک صنعت و معدن نیز از دو هفته آینده فعال خواهد شد. البته باید توجه داشت که کار تسهیلات دهی به بنگاههای صنعتی، کاری 3 ساله است و نباید انتظار داشت در سال اول، تمام بخش ها از تسهیلات بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه به چالش بنگاههای صنعتی در هدفمندی یارانه ها دل بسته ایم، اظهار داشت: برای بهینه سازی فرآیند تولید باید این چالش ها را رفع کنیم، بر این اساس هر هفته سه معاون وزیر به 3 استان کشور می روند تا از نزدیک مشکلات صنعتی را رصد کرده و حل کنند.
فاطمی امین در مورد تخصیص منابع حاصل از فروش فولاد هرمزگان به بخش صنعت گفت: این منابع صرف سرمایه گذاری می شود، البته بازسازی واحدهای صنعتی نیز خود نوعی سرمایه گذاری است.
وی همچنین در مورد اولویتهای سرمایه گذاری در بخش صنعت نیز گفت: روالی وجود داشت که امسال این روال برای معرفی اولویتهای سرمایه گذاری بخش صنعت و معدن تغییر پیدا کرده است، بر این اساس پایگاه اطلاعات فرصتهای سرمایه گذاری در اواخر خردادماه یا اوایل تیرماه جاری راه اندازی خواهد شد.
نظر شما