۲ آذر ۱۳۸۳، ۱۲:۳۲

"مهر " گزارش مي دهد:

ميزان توليد نفت از ميادين فروزان و اسفنديار به 65 هزار بشكه افزايش مي يابد

با اتمام طرح توسعه در ميادين فروزان و اسفنديار ميزان توليد نفت از اين ميادين از 42 هزار بشكه كنوني به بيش از 65 هزار بشكه افزايش مي يابد .

به گزارش خبرنگار اقتصادي "مهر" ، ميادين فروزان و اسفنديار از ميادين مشترك ايران و عربستان است كه سهم عمده اي از اين سفره بزرگ و غني به دليل تاخيرايران در اجراي اين طرح بزرگ به عربستان تعلق يافته است .
براساس اين گزارش  تنها بخش كوچكي از اين ميدان در ايران قرار دارد و بخش بزرگي ازآن در عربستان واقع شده كه به نام " مرجان " معروف است . متاسفانه  ايران تاكنون نتوانسته است  از اين سهم خود استفاده كافي ببرد به گونه اي كه ميزان توليد نفت ايران از ميادين فروزان و اسفنديار بسيار كمتر از كشورعربستان است .
اخبار غير رسمي از ميزان توليد كشور عربستان حاكي از آن است كه كشورعربستان روزانه 150 هزار بشكه نفت  از اين ميدان بزرگ برداشت مي كند درحالي كه ميزان برداشت  ايران تنها 42 هزار بشكه نفت  در روز است.
البته قرار است  با اتمام طرح توسعه در ميادين فروزان و اسفنديار ميزان توليد نفت از اين ميادين از 42 هزار بشكه كنوني به بيش از 65 هزار بشكه افزايش يابد .
در اين ميان عملكرد ضعيف ايران در برداشت از ميادين فروزان و اسفنديار باعث شده كه سازمان بازرسي و نظارت كل كشور با تشكيل پرونده اي عملكرد ضعيف شركت ملي نفت ايران را در اين باره به زير سوال ببرد چرا كه برداشت و توسعه هر چه سريعتر از ميادين مشترك تنها طرحي است دركشور با وجود تاكيد بسيار فراوان آنچنان كه بايد و شايد به درستي اجرا نشده است . نبايد از نظر دور داشت كه عملكرد ضعيف شركت ملي نفت در بهره برداري از ميادين مشترك تنها شامل ميادين فروزان و اسفنديار نمي شود بلكه ديگر ميادين مشترك را  نيز شامل مي گردد .
شركت پترو ايران به منظور تسريع در پيشرفت فيزيكي  اين ميادين چندي پيش مناقصه اي براي اجراي EPC يا كارهاي مهندسي، تامين كالا و اجراي كار برگزار كرد كه قرار بود تا آخر شهريورماه برنده آن اعلام شود كه متاسفانه تاكنون هيچ نتيجه اي از آن اعلام نشده است .
به گزارش خبرنگار ما ، شركت پترو ايران براي شركت در اين مناقصه از شركت هاي تكنيك ، سايپن و سريمر فرانسه و يك شركت انگليسي دعوت به عمل آورده است. قرار است  نصب تاسيسات، پمپ ها و لوله ها توسط برنده  اين مناقصه انجام بگيرد .
براساس اين گزارش، عمليات اجرايي اين طرح به دليل سپردن آن به شركت داخلي با بيش از 12 درصد تاخير مواجه شده  است كه برهمين اساس براي اجراي كارهاي مديريتي آن  بايد  از شركت هاي خارجي استفاده شود .
آخرين اقدامات شركت پترو ايران بر روي اين 2 ميدان نفتي نشان مي دهد كه تاكنون 18 حلقه چاه اكتشافي براي افزايش توليد اين ميدان حفر شده تا توليد اين ميادين افزايش يابد .
درمجموع بايد گفت كه عملكرد شركت ملي نفت ايران در بهره برداري و توسعه از ميادين مشترك تاكنون بسيار ضعيف بوده است و اين در حاليست كه شركت ملي نفت ايران نبايد براي توسعه ميادين مشترك ، خود را درگير استفاده صرف از توان داخلي كند چرا كه شريك ايران به طور مداوم در حال برداشت چند برابري از اين ميادين است .
هم اكنون كشورهاي همسايه به دليل برخورداري پيمانكاران آنها از آخرين تكنولوژي برداشت ازمخازن مشترك خود را روز به روز افزايش مي دهند به طوري كه حتي براي رانش نفت از جهت مقابل به سوي خود فشار را كاهش مي دهند تا نفت ازمنطقه پر فشار مقابل به طرف منطقه كم فشار حركت كند تا بتوانند نفت بيشتري را از مخازن برداشت كنند .
درنتيجه ايران بايد طرح مطالعه بر روي لايه مشترك هيدروكربوري را كه چندي پيش آغاز كرده است تسريع ببخشد تا با كسب اطلاعات كافي از منابع نفتي  به برداشت هر چه بيشتر و سريعتر از آن ها اقدام كند .

کد خبر 132354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha