۱۰ خرداد ۱۳۹۰، ۹:۲۶

به همراه آخرین تصاویر/

جرثقیل‌ها و تیرهای آهنی که اطراف مرکز اصلی تئاتر کشور خودنمایی می‌کنند

جرثقیل‌ها و تیرهای آهنی که اطراف مرکز اصلی تئاتر کشور خودنمایی می‌کنند

سازه ضلع جنوبی مجموعه تئاتر شهر این روزها با حضور جرثقیل‌ها و تیرهای آهنی در حال ساخته شدن است و با وجود مجاورت این سازه در کنار حرفه‌ای ترین مجموعه تئاتری مشخص نیست تعاملی میان بنای جدید و مجموعه تئاتر شهر وجود خواهد داشت یا نه.

به گزارش خبرنگار مهر، چند سال پیش بود که با گودبرداری ضلع جنوبی مجموعه تئاتر شهر که روزی پارکینگ این مجموعه تئاتری بود، شکافی در دیوار سالن قشقایی ایجاد شد و باعث نگرانی، هنر دوستان و اهالی تئاتر شد. این در حالی است که بنای تئاتر شهر به عنوان میراث فرهنگی هنری ایران شناخته شده است.

در همان ایام بود که وزیر فرهنگ و ارشاد وقت به همراه معاون هنری از وضعیت ضلع جنوبی مجموعه تئاتر شهر و گودبرداری انجام شده بازدید کرد و مشکل به وجود آمده را متوجه شهرداری تهران دانست و شهرداری تهران نیز معتقد بود که هیچ مشکلی به وجود نیامده و این سازه در تعامل و تناسب با مجموعه تئاتر شهر ساخته می‌شود.

علی‌اکبر تشکری‌نیا مدیرعامل مؤسسه توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در گفتگوهایی که با رسانه‌های مختلف انجام داد اعلام کرد که خطری مجموعه تئاتر شهر را تهدید نمی‌کند و کارشناسان عمرانی شهرداری تأیید کرده‌اند که حفاری و ساخت و ساز ضلع جنوبی تهدیدی برای مجموعه محسوب نمی‌شود.




از طرفی دیگر رایزنی‌های صورت گرفته از طرف مدیران و هنرمندان تئاتر با محمدحسین صفارهرندی وزیر وقت ارشاد اسلامی نیز به نتیجه نرسید و او نیز از تعامل و رایزنی با شهرداری تهران برای حل این مشکل خبر داد. البته در بازدیدی که صفارهرندی از مجموعه تئاتر شهر و شکاف‌های ایجاد شده در بدنه بنا داشت اعلام کرد که هر چه زودتر موضوع از طریق رایزنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شهرداری تهران مطرح و مشکلات برطرف خواهد شد.

اما در آن زمان آنگونه که دیده می‌شد بیشتر اتفاقات و صحبت‌ها به نوعی به تقابل میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران مربوط می‌شد و هیچکدام از مدیران و مسئولان مربوطه احساس نگرانی و دلسوزی نسبت به مجموعه تئاتر شهر نداشتند و تئاتر شهر تنها سوژه‌ای برای تقابل بیشتر آن‌ها بود.

با وجود انعقاد تفاهم نامه‌ای میان مدیریت مجموعه و اعضاء شورای شهر تهران باز هم وعده‌های مذکور عملی نشد و روزها، هفته‌ها و ماه‌ها با بی‌تفاوتی مدیران و مسئولان مربوطه در نهادها و مراکز مختلف گذشت تا باز هم در سال 88 شکاف‌هایی دیگر در دیوار سالن قشقایی دیده شد.

محمدحسین ایمانی خوشخو معاون هنری وقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آن زمان درباره رایزنی‌های انجام شده برای برطرف کردن مشکل ضلع جنوبی تئاتر شهر گفت: آخرین جلسه‌ای که ما داشتیم با حضور آقای چمران و کارشناسان زیربط معاونت عمرانی شهرداری بود. در آن جلسه تصمیم بر این شد که مجموعه تئاتر شهر به گونه‌ای سامان‌دهی شود که خللی در اصل مجموعه ایجاد نشود و هر گونه اضافاتی که قرار است ایجاد شود همگون با مجموعه باشد.

وی ادامه داد: کارشناسان شهرداری برای مقاوم‌سازی و برطرف کردن تهدید از مجموعه بازدید کردند ولی ما همچنان در انتظار اجرای مصوبات آن جلسه هستیم. برگرداندن خیابان جنوبی به مجموعه تئاتر شهر هم از جمله مصوبات آن جلسه بود. دوستان شهرداری باید این موضوع به صورت جدی دنبال کنند تا تئاتر شهر به عنوان تنها مجموعه حرفه‌ای تئاتر کشور بتواند به حیات خود و تولید و اجرای آثار نمایشی ادامه دهد.

معاون هنری وزیر ارشاد درباره پیگیری‌های انجام شده برای اجرای مصوبات جلسه مدیران ارشاد با شورای شهر تهران گفت: من اطمینان دارم مهندس چمران و دوستان حاضر در شهرداری در حال پیگیری اجرای مصوبات آن جلسه هستند. حال اینکه چه موانعی بر سر راه است یا چه بحث‌های فنی مطرح است، دوستان شورای شهر و شهرداری باید پاسخ بدهند.

در همان جلسات شکل گرفته میان اهالی تئاتر و شورای شهر تهران و همچنین در گفتگوهایی که با تشکری‌نیا انجام شده بود قرار بر این شد که سازه ضلع جنوبی مجموعه تئاتر شهر در تعامل با این مجموعه حرفه‌ای تئاتر شکل بگیرد. حتی عنوان شد که سالن‌هایی برای اجرای نمایش‌های آیینی سنتی و همچنین پارکینگی برای مجموعه تئاتر شهر در این سازه جدید در نظر گرفته شود.




دو سال است که از آخرین شکاف‌های ایجاد شده بر دیوار سالن قشقایی و بحث تفاهم نامه میان شورای شهر و اهالی تئاتر و همچنین رایزنی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران می‌گذرد و گویی همه چیز از یاد رفته است. هم اکنون وقتی به سمت تئاتر شهر می‌روید چشمانتان در ضلع جنوبی مجموعه تئاتر شهر با جرثقیل‌ و تیرهایی آهنی مواجه می‌شوند که در حال بالا رفتن و رشد کردن هستند.

ضلع جنوبی مجموعه تئاتر شهر در محاصره این سازه‌های فلزی قرار گرفته و تماشای این سازه‌ها این سؤال را در ذهن متبادر می‌کند که آیا هنوز تفاهم‌های صورت گرفته و تعاملاتی که قرار بود انجام شوند بر جای خود باقی هستند یا نه؟ این در حالی است که در آن زمان بحث ساخت سازه ضلع جنوبی مجموعه تئاتر شهر بر عهده مؤسسه توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران بود.

اما طبق آخرین گفتگویی که علی‌اکبر تشکری‌نیا با خبرگزاری مهر انجام داد اعلام کرد که این پروژه به سازمان امور مناطق شهرداری تهران واگذار شده است و مؤسسه توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران مسئولیتی در قبال این پروژه ندارد. امید است هر چه زودتر مدیران و مسئولان تئاتری پیگیری‌های لازم را در خصوص تفاهم نامه منعقد شده با شورای شهر و همچنین تعاملات مدنظر انجام دهند تا روزی شاهد این امر نباشیم که بنای ضلع جنوبی تئاتر شهر بدون هیچ تناسب و تعاملی با مجموعه تئاتر شهر سایه خود را بر این بنای قدیمی و میراث فرهنگی هنری ایران بیفکند.

کد خبر 1324240

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha