به گزارش خبرگزاری مهر، سفیر جمهوری قزاقستان در ایران در جلسه مشترک با مدیرعامل منطقه آزاد انزلی بر لزوم گسترش مبادلات فی مابین در حوزه های تجاری ، ترانزیتی و بورس تصریح کرد و افزود: با توجه به وجود بندر انزلی در محدوده این منطقه و مزایای قانونی برای ورود، خروج و ترانزیت کالا، منطقه آزاد انزلی می تواند به عنوان مرکز ترانزیت کالاهای ورودی ایران از کشور قزاقستان و بالعکس به ایفای نقش بپردازد چراکه انزلی دروازه ورود قزاقستان به ایران است.
بغداد امیراف خواستار ایجاد تسهیلات بیشتر برای تجار و بازرگانان دو طرف قزاقی و ایرانی از طریق ایجاد شعبه اتاق بازرگانی ایران - قزاقستان در منطقه آزاد انزلی شد و درخصوص زمینه های مشترک همکاری دو طرف اظهار داشت: حضور تجار قزاقستانی در بورس کالای منطقه آزاد انزلی با هدف عرضه مستقیم کالا، ایجاد شعب بانک های ایرانی در منطقه آزاد اکتاوا برای تسهیل فعالیت های مالی و اعتباری به همراه برگزاری نمایشگاههای دوره ای و دائمی از توانمندی ها و محصولات دو طرف می تواند بخشی از زمینه های جدید همکاری دو طرف باشد.
وی گفت: علاوه براین با انعقاد تفاهمنامه همکاری با طرف ایرانی می توان زمینه های همکاری مشترک دو طرف را عملیاتی کرد.
سفیر قزاقستان در ایران با ارائه پیشنهاد خواهر خواندگی منطقه آزاد انزلی با یکی از بنادر قزاقستان افزود: این امر با توجه به سابقه تاریخی - فرهنگی مشترک و زمینه های فعالیت اقتصادی - تجاری مشترک پیشنهاد می شود و در این راستا ایجاد خطوط هواپیمایی مشترک و افزایش پروازهای موجود می تواند زمینه ساز عملیاتی شدن این پیشنهاد باشد.
وی ضمن دعوت از مدیرعامل و مدیران منطقه آزاد انزلی برای بازدید از امکانات و فرصت های همکاری موجود در کشور متبوع خود، یادآورشد: بهترین راه برای گسترش همکاری های فی مابین، توسعه زمینه های همکاری های بخش خصوصی دو کشور است و قزاقستان آمادگی کامل خود را در مسیر تحقق این امر اعلام می کند.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این دیدار اعلام کرد: گسترش و تعمیق روابط اقتصادی - تجاری با کشورهای حاشیه دریای خزر مهمترین اولویت و برنامه راهبردی منطقه آزاد انزلی در دوره جدید مدیریتی است.
علیرضا بهمنی با تأکید بر وجود مشترکات فراوان موجود میان دو کشور همسایه بر لزوم توسعه همکاری های دو جانبه تاکید کرد و افزود: از هرگونه فعالیت اقتصادی تجاری سرمایه گذاران قزاقستانی در منطقه آزاد انزلی حمایت می شود.
وی با بیان اینکه امروزه مناطق آزاد جهان و بخصوص مناطق آزاد ایران به کانون همکاری های منطقه ای بدل شده اند، گفت: قرارگرفتن منطقه آزاد انزلی در کریدور شمال جنوب به عنوان کریدور قرن 21 فرصت بی نظیری برای همکاری میان دو طرف را فراهم ساخته و این درحالیکه وجود بزرگترین و فعالترین بندر ایران در دریای خزر در محدوده این منطقه و بهره مندی منطقه آزاد انزلی و استان گیلان از توانمندی های حمل و نقل در حوزه های دریایی و جاده ای زمینه ساز عملیاتی کردن همکاری های ترانزیتی دو کشور را مهیا می کند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در رابطه با مزایای سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی - تولیدی در این منطقه اظهارداشت: وجود معافیت 20 ساله از مالیات، نزدیکی به پایتخت کشور و بازار مصرف کشورهای حاشیه دریای خزر، واقع شدن در قطب گردشگری ایران، معافیت های قانونی و امکان فعالیت بانکی - بیمه ای بین المللی به همراه ثبت شرکت، مالکیت و فعالیت 100 درصدی شرکت های خارجی در منطقه آزاد انزلی از مهمترین مزایای سرمایه گذاری در این منطقه را تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه گسترش و تعمیق روابط اقتصادی - تجاری با کشورهای حاشیه دریای خزر مهمترین اولویت و برنامه راهبردی منطقه آزاد انزلی در دوره جدید مدیریتی است، یادآورشد: با هدف توسعه ظرفیتهای همکاری دو طرف پیشنهاد برگزاری جلسات کارشناسی برای بررسی فرصتها و ظرفیتهای همکاری مشترک مطرح خواهد شد.
نظر شما