به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی یزدانی با اشاره به افزایش قیمت مواد و خدمات لابراتورهای دندانپزشکی کشور، افزود: مواد دندانپزشکی نسبت به پاییز سال گذشته بطور متوسط 30 درصد رشد قیمت داشته و در برخی از موارد این مقدار به 100 درصد افزایش قیمت رسیده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با آغاز سال 90، هزینه لابراتورهای دندانپزشکی بین 15 تا 25 درصد رشد قیمت را شاهد بوده و پس از هدفمندی یارانهها نیز تمامی هزینههای جاری مانند قیمت آب، برق، گاز و دستمزد پرسنل رشد بالایی را تجربه کرده که این رشد قیمتها با توجه به عدم تعیین تعرفههای جدید سال 90، باعث سردرگمی دندانپزشکان شده است.
رئیس سابق انجمن دندانپزشکان ایران گفت: عموم دندانپزشکان در مواجهه با این رشد قیمتها سعی میکنند کمک حال بیماران و مردم باشند و رعایت تعرفههای فعلی را ضروری میدانند و متاسفانه عده معدودی هم هستند که به هر طریقی با افزایش قیمت خدمات، مابه التفاوت هزینهها را از مردم میگیرند.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت شغلی دندانپزشکان بویژه دندانپزشکان جوان در شرایط فعلی اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از برنامهریزیها و برآوردها در حوزه تعرفهگذاری با توجه به درآمد یک تا دو درصد از دندانپزشکان که درآمد بالایی دارند، صورت میگیرد و هزینههای اولیه و سرمایهگذاری سنگین دندانپزشکان جوان برای ارایه خدمات بهداشتی به مردم ملاک تصمیمگیریها قرار نمیگیرد.
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور ادامه داد: میزان رشد تعرفههای دندانپزشکی اعلام شده برای سال 90 بسیار ناچیز است و در صورت تصویب و اعلام، به هیچ وجه جبران رشد هزینههای دندانپزشکی را نخواهد کرد. این میزان رشد تعرفهها باعث میشود بسیاری از دندانپزشکان حتی درآمد سال گذشتهشان را نیز نداشته باشند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر درآمد و مخارج دندانپزشکان با هم همخوانی ندارد و رشد 10 درصدی تعرفههای دندانپزشکی در سال 90 جوابگوی رشد هزینههایی همچون افزایش 15 تا 35 درصدی مالیات جامعه پزشکی و گرانی مواد و خدمات دندانپزشکی نیست و با این رشد تعرفهها، ارایه خدمات برای بسیاری از دندانپزشکان مقرون به صرفه نخواهد بود.
یزدانی در ادامه با بیان اینکه بزرگترین معضل پیش روی دندانپزشکان در حال حاضر کمبود بیمار و عدم مراجعه به موقع آنان به دندانپزشکی است، اظهار کرد: وقتی مردم مشکل اقتصادی داشته باشند، توجه به بهداشت دهان و دندان را در اولویت قرار نمیدهند و هنگامی سراغ مراقبت از دندانها میروند که دچار دندان درد شدهاند. در این صورت هم یا باید دندان کشیده شود یا با هزینههای بالا ترمیم شود.
وی اعلام کرد: تورم اقتصای موجود باعث خلوتی مطب دندانپزشکی شده و میزان مراجعه بیماران به مطبهای دندانپزشکی نسبت به سال گذشته حداقل 30 درصد کاهش داشته است. چرا که با کاهش درآمدها و رشد هزینهها، مراجعه به دندانپزشک و رعایت بهداشت دهان و دندان را در اولویت قرار نمیدهند که این موضوع هم سلامت مردم و هم امنیت شغلی دندانپزشکان را تهیه می کند.
رئیس سابق انجمن دندانپزشکان ایران در خصوص پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی گفت: در هیچ جای دنیا بیمهای وجود ندارد که تمامی خدمات دندانپزشکی را تحت پوشش قرار دهد چرا که تامین هزینههای درمانی دندانپزشکی برای کل جامعه خارج از توان بیمهها است.
وی افزود: برخی اقدامات پیشگیرانه مانند جرمگیری و یا پر کردن دندانها میتواند تحت پوشش بیمهها قرار گیرد، اما پوشش کامل خدمات دندانپزشکی برای هیچ بیمهای اقتصادی نیست.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر ضرورت ترویج بهداشت دهان و دندان و فرهنگ پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان، گفت: هم اکنون تصحیح رژیم غذایی در کنار رعایت بهداشت و تمیزی دهان و دندان بیش از پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی مورد توجه کشورهای پیشرفته قرار گرفته است و به نظر میرشد در کشور ما نیز به مساله آموزش و فرهنگسازی بهداشت دهان و دندان به عنوان یک برنامه بلند مدت ضمن جلوگیری از بیماریها در صرفهجویی منابع مالی نیز نقش مهمی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه متاسفانه بهداشت دهان و دندان در کشور ما به هیچ وجه نهادینه نشده است، افزود: دندانپزشکی درمان محور، بودجه بهداشتی یک کشور را تباه میکند. باید برای اصلاح الگوی بهداشتی و پرهیز از خوردن تنقلات مضر مانند آلوچه، لواشک، شیرینی، آجیلهای سخت و محکم و نیز تمیز نگه داشتن دندانها و دهان، از هزینههای اضافی دولت و مردم در درمان بیماریهای دندان جلوگیری کرد.
نظر شما