افضل فاتحی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: آشنایی با شخصیت و فلسفه شیخشهابالدین سهروردی مرا ترغیب به ساخت کتابخانه، سالن همایش و نمازخانه در روستای سهرورد، زادگاه این فیلسوف شهیر ایرانی کرد تا علاوه بر خدمت به شهروندان این منطقه، کنگره بزرگداشت سالانه وی نیز هر ساله در روستای سهرورد برگزار شود.
وی ادامه داد: حضور در جلسات نقد حکمت و فلسفه و پی بردن به شخصیت و فلسفه این فیلسوف زنجانی، اشتیاق مرا به مطالعه کتابهای وی بیشتر کرد به طوری که پس از مطالعه کتابهای مختلف در رابطه با فلسفه و شخصیت ایشان و مخصوصا پس از مطالعه کتاب "قلعه و قلندر" تصمیم به احداث چنین مجموعهای در زادگاه وی یعنی روستای سهرورد گرفتم.
فاتحی با ابراز تاسف از مغفول ماندن شیخ شهابالدین سهروردی گفت: با وجود اینکه سهروردی یکی از فیلسوفان بزرگ ایران و حتی دنیا محسوب شده و در رابطه با وی مقالات متعددی در غرب تالیف میشود و فلسفه وی در مجامع آکادمیک تدریس می شود اما ما ایرانیها و زنجانیها نتوانستهایم برای این دانشمند شهیر کار درخور و شایستهای انجام دهیم.
این خیر زنجانی مقیم آمریکا، ادامه داد: در مغرب زمین این فیلسوف را با کتابها و ترجمههایی که وی به زبان فرانسوی و انگلیسی نوشته، میشناسند و این جای تاسف دارد که ما داشتههای خود را ارج ننهاده و منتظر غربیها هستیم تا آنها را کشف کرده و به دنیا معرفی کنند.
فاتحی در ادامه به اهمیت کتاب و کتابخوانی نیز پرداخت و گفت: کتاب و مطالعه از مبانی آگاهی محسوب میشود و در شرع مقدس هم انسان به مطالعه و افزایش آگاهی مکلف شده تا با بالا بردن آگاهیهای خود دنیا را با دید وسیعی ببیند. در نتیجه من از ساخت این کتابخانه خوشحال بوده و از سایر خیرین این استان و کسانی که امکانات دارند، تقاضای کمک به احداث این مجموعه را دارم تا مجموعهای در خور شأن شیخ شهابالدین سهروردی بسازیم.
وی در ادامه سهروردی را تنها یکی از هزاران هزار داشته ایرانیان عنوان کرد و افزود: شخصیت و جایگاه سهرودی در ایران مغفول مانده و نیازمند توجه است.
فاتحی گفت: کشور ما دارای فرهنگ، فلسفه، هنر، شعر، ادبیات و شخصیتهایی است که نیازمند توجه هستند اما متاسفانه ما کمتر به آنها توجه کرده و فکر میکنیم چیزهای بیشتری در کشورهای خارجی به دست میآوریم، در حالی که چنین چیزی نبوده و جوانان این سرزمین کهن میتوانند به خواستههای خود در داخل مرزهای جغرافیایی کشور برسند.
نظر شما