دکتر حسن قنبری استاد گروه فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب قم در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مقبولیت جن گیری در اسلام اظهار داشت: بحثهای قرآنی درباره جن وقتی وارد تفسیر می شوند به این معنا نیستند که به این مسئله علم پیدا کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه بحث جن گیری به فرهنگ عامیانه مذهبی باز می گردد گفت: این بحث در فرهنگ عامیانه مردمی مرسوم شده اما نباید به آن دامن زد.
دکتر قنبری با تأکید بر اینکه مسئله ای به نام جن گیری وجود ندارد گفت: وجود فرشتگان و و موجودات ماورایی در متن قرآن مورد اشاره قرار گرفته اند اما جزئیاتی که درباره آنها وجود دارد، ارتباط انسان با آنها و اینکه بتوان به آنها تفضل پیدا کرد در قرآن مورد اشاره قرار نگرفته است، کما اینکه در عالم ماورا ممکن است موجودات بسیاری باشند که جزئیات تمام آنها در دسترس ما قرار ندارد.
وی افزود: برای چنین بحثهایی نمی توان ریشه و پایه مذهبی قائل شد، درحالی که برخی افراد با راه انداختن بساط شیادی و کلاهبرداری این مسائل را به دین نسبت داده و سوء استفاده می کنند. ادعای جن گیری تنها در مقوله خرافات می گنجد.
استاد گروه فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب قم تصریح کرد: ناآگاهی و جهل عامل اصلی اعتماد برخی افراد به این امور و توسل به جن و جن گیران برای رسیدن به مقاصد خود است. در قرآن تأکید شده است که تنها پیامبران به اذن خدا از امور غیب مطلع هستند.
نظر شما