غلامرضا خواجهسروی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره حذف و ایجاد رشته های جدید در دانشگاههای وزارت علوم گفت: رشتههای دانشگاهی در زمانی به ضرورت تأسیس شدهاند و در حال حاضر که نیازهای کشور در یک رشته تأمین شده است دیگر نباید بگوییم که تا ابد این رشته باید باقی بماند. یک رشته، زمانی مورد نیاز بوده و بر حسب ضرورت ایجاد شده است اما آن ضرورت در حال حاضر تمام شده و نیاز دیگری پیدا میشود که برای رفع این نیاز باید رشته جدید ایجاد کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: برای پاسخ به نیازهای کشور نیاز است که یک کار دائمی در حوزه تجدیدنظر در رشتههای دانشگاهی داشته باشیم که اگر این تجدیدنظر دائمی و ایجاد رشتههای جدید یا کاستن از رشتههای غیرضرور در آموزش عالی کشور صورت نگیرد یک نقص برای آموزش عالی است.
خواجهسروی افزود: در دنیا خیلی از کشورها برای پاسخ به نیازهای جدید، تأسیس رشتههای جدید و همچنین تجدیدنظر را به بخشهای کوچکتری تفویض کردند و این کار تجدیدنظر در رشتههای دانشگاهی اعم از افزودن رشتههای جدید یا کنار گذاشتن رشتههایی که دیگر به آنها نیازی نیست را غیرمتمرکز انجام میدهند.
وی با تأکید بر اینکه تا الآن رشتهای از مجموعه رشتههای موجود دانشگاهها حذف نشده است به مهر گفت: البته طرح بزرگی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای کلیه دانشگاهها در حال اجرا است که طی آن در 31 استان، دانشگاهها با در نظر گرفتن نیازهای منطقهای و ملی، رشتههای اولویتدار برای حذف و رشتههای اولویتدار را برای ایجاد شناسایی میکنند.
حسین نادریمنش معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اواخر اردیبهشت ماه در جمع معاونان آموزشی دانشگاهها و روسای منتخب استانی آمایش آموزش عالی از حذف برخی رشتههای دانشگاهی پس از عملیاتی شدن آمایش آموزش عالی خبر داد.
نادریمنش با تعریف شأن نظارتی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در فرآیند حذف رشتههای دانشگاهی گفته بود: به عنوان مثال ممکن است جمعبندی رئیس دانشگاه تهران این شود که باید 5 رشته از میان رشتههای دایر در این دانشگاه را تعطیل کند. آن وقت وزارت علوم هم نباید مزاحمت ایجاد کند بلکه باید فقط نظارت کنیم تا کارها در خارج از چارچوب انجام نشود.
نظر شما