به گزارش خبرگزاري مهر، به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، احمد حسيني در همايش مديران دفاتر اتباع و مهاجرين خارجي سراسر كشور در بندرعباس با اعلام اين مطلب گفت: در اوايل سال 1370 كه شاهد پناهنگي پيش از يك ميليون جمعيت آواره عراق به كشورمان شديم، جمعيت آوارگان حاضر در كشور به 4 ميليون رسيد كه اين رقم در طول تاريخ بي سابقه بوده است.
وي افزود: بعد از گذشت آن سال دوران پناهندگي به پايان رسيده و با اقدامات دولت آقاي خاتمي شاهد كاهش جمعيت پناهندگان و آوارگان كشورهاي ديگر به ايران هستيم.
احمد حسيني تصريح كرد: در طي سه سال گذشته برنامه بازگشت داوطلبانه به اجرا در آمده است يك ميليون و 200 هزار نفر به شكل داوطلبانه به كشور خود بازگشته اند.
وي اظهار اميدواري نمود: با اجراي برنامه هاي مشابه در سال 84، مساله پناهندگي در كشور به حد مطلوب برسد و ديگر شاهد مساله اي به نام پناهندگي نباشيم.
حسيني چالش عمده كشور در امر مهاجرت را حاكم نشدن يك اصل ثابت، عدم تعيين اهداف استراتژيك و نگاه موقعي به امر مهاجرت دانست و خاطر نشان كرد: اگر پديده مهاجرت به صورت سازماندهي شده، مديريت نگردد به تهديدي عليه منافع ملي تبديل خواهد شد.
حسيني گفت: با اجراي طرح خروج داوطلبانه، خانواده هاي مسلمان و شناخته شده و از نظر انگيزه مشخص از كشور خارج مي شوند و در عين حال افرادي بدون هويت و سازماندهي شده از سوي قاچاقچيان انسان وارد كشور مي شوند.
مشاور وزير با تاكيد بر اينكه اين ورودها سازماندهي شده است، تصريح كرد: اگر با اين پديده مقابله نشود شاهد حضورهاي غير مجاز خواهيم بود.
وي با اشاره به ماده 80 برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي كشور خواستار ايجاد سازمان ملي مهاجرت شد و گفت: خيل عظيم مهاجرين نيازمند سازمان مستقل و پيگير مي باشد.
حسيني در پايان از طرح سازماندهي انفورماتيك اتباع و مهاجرين خارجي با همكاري وزارت كشور و اطلاعات خبر داد.
نظر شما