روبنده و برقع در بلژیک ممنوع میشود
پس از تصویب قانون ممنوعیت پوشش کامل صورت در پارلمان، بلژیک به زودی به دومین کشور اروپایی تبدیل میشود که برقع و روبنده را در اماکن عمومی ممنوع میکند.
درحالی که سنای بلژیک هفته گذشته به اتفاق آرا مصوبات مجلس ماه گذشته عوام را تصویب کرد انتظار می رود قانون منع برقع در بلژیک به زودی به مراحل نهایی خود برسد.
این قانون 10 روز پس از آن که در دفتر رسمی بلژیک ثبت شود اعمال خواهد شد و ثبت آن نیز حدود یک ماه دیگر انجام می شود.
فرانسه نخستین کشوری بود که برقع را ممنوع کرد و این ممنوعیت از 11 آوریل امسال ( 22 فروردین ماه) اعمال شد.
پیش نویس این قانون در بلژیک از سوی "دنیل بکلن" تهیه شده و براساس آن تمام پوششهایی که صورت را پنهان می کنند ممنوع شده است.
بلن در این رابطه در گفتگویی با خبرگزاری فرانسه مدعی شده است که اگر ما خواهان داشتن یک جامعه آزاد هستیم، نمایان بودن صورت افراد در آن ضروری است. انسانیت از چهره افراد نشأت می گیرد.
قانونگذاران بلژیک اولین بار در آوریل 2010 به این قانون رأی دادند اما دوماه پس از آن دولت بلژیک سقوط کرد.
در این کشور تنها چند صد نفر از روبنده یا برقع استفاده می کند و این آمار نشان دهنده این است که ممنوعیت این نوع پوشش برای این افراد بسیار معدود تنها با هدف محدود کردن آزادیهای فردی به ویژه دررابطه با مسلمانان صورت می گیرد.
ممنوعیت برقع و روبنده امنیت زنان مسلمان را به خطر میاندازد
عضو کمیسیون تساوی و حقوق بشر ایالت ویکتوریا در استرالیا اظهار داشت که مطرح کردن و به جریان انداختن بحث برقع تهدیدی برای امنیت زنان مسلمان است.
هلن زوک عضو کمیسیون تساوی و حقوق بشر ایالت ویکتوریا در استرالیا اظهار داشت: اگر بحث ضد برقع و ضد حجاب بار دیگر در این کشور آغاز شود نگران خواهم شد. چرا که به جریان انداختن این بحث موجب میشود که زنان مسلمان به انزوا کشیده شوند و از حضور در جامعه وحشت داشته باشند.
آمار و ارقام نشان میدهد که شکایتهای صورت گرفته از سوی مسلمانان برپایه اهانت به دین آنها 50 درست بیشتر از سال گذشته است.
دکتر زوک اظهار داشت: مسئله پوشش دینی میتواند به برانگیختن احساسات عده ای و ایجاد سوء باور ، اطلاعات نادرست و متداول شدن باورهای کلیشهای کمک کند.
وی یادآور شد که همه حق ارائه نظر خود را دارند اما تمام افراد یک جامعه باید احساس امنیت کنند و اعتقاد داشته باشند در جامعهای که زندگی میکنند پذیرفته شده هستند.
سال گذشته کوری برناردی سناتور لیبرال جنوب استرالیا خواستار ممنوعیت برقع شده بود درحالی که رهبر حزب ابراز امیدواری کرده بود زنان کمتری از این پوشش استفاده کنند. این درحالی است که شورای اسلامی ویکتوریا در گفتگو با یک تحقیق و نظر سنجی فدرال درباره تکثرفرهنگی اظهار داشته بود که استرالیاییها باید نسبت به پوشش برقع و حجاب مسلمانان این کشور تساهل بیشتری نشان دهند.
همایش سالانه انجمن اسلامی شمال آمریکا برگزار میشود
چهل و هشتمین همایش سالانه انجمن اسلامی شمال آمریکا طی روزهای 1 تا 4 ژوئیه ( 1 تا 14 خرداد ماه) در مرکز همایشهای رزمونت در ایالت ایلینویز آمریکا با حضور شخصیتهای برجسته مسلمانان از سراسر جهان برگزار میشود.
همایش امسال محور عشق به خدا، عشق به همسایه و زندگی با هماهنگی را انتخاب کرده و آیه 36 سوره نساء را برای این مضمون مورد توجه قرار داده اند.
خداوند در این آیه می فرماید: خدا را بپرستید و چیزی را با او شریک مگردانید و به پدر و مادر احسان کنید و در باره خویشاوندان و یتیمان و مستمندان و همسایه خویش و همسایه بیگانه و همنشین و در راهمانده و بردگان خود [نیکی کنید] که خدا کسی را که متکبر و فخرفروش است دوست نمیدارد.
نخستین جلسه اصلی این همایش که با سخنرانی یوسف کاواکچی، امنه جندالیل، سید سعید، ازهر عزیز برگزار می شود.
رئیس انجمن اسلامی شمال آمریکا به روال سالهای گذشته اقدام به ارائه گزارش از فعالیتهای این انجمن در یک سال گذشته می کنند.
در دومین جلسه اصلی که با محوریت اسلام، تکثرگرایی و هماهنگی اجتماعی برگزار می شود. فیصل عبدالرئوف متولی اولیه ساخت مسجد نیویورک نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامبر که در سال گذشته توجه افکار عمومی آمریکا را به خود جلب کرده بود، جان اسپوزیتو کارشناس اسلام و استاد دانشگاه جورج تاون و طارق رمضان متفکر مسلمان و استاد مطالعات اسلامی دانشگاه آکسفورد در این جلسه به بحث و بررسی می پردازند.
این همایش همچنین قرار است جلسه ای را به گفتگوی میان طارق رمضان و جان اسپوزیتو اختصاص دهد.
محورهایی چون عدم خشونت و تغییر، یکی بودن جامعه با تمرکز بر جوانان، توسعه فرهنگ مسلمانان آمریکایی، تقویت مسلمانان، نژاد پرستی، اخلاق مخالفت با اسلام، عشق به پیامبر و خدا، مساجد در قرن بیستم و خانواده هماهنگ برخی از موضوعاتی است که در چهل و هشتمین همایش انجمن اسلامی شمال آمریکا به بحث و بررسی گذاشته می شود.
این همایش دربرگیرنده بخشهای جانبی چون نمایشگاه هنر اسلامی، ملاقات با نویسندگان مسلمان، رقابتهای ملی قرائت قرآن، نشستهای موازی، نشست بین ادیان، بازار اسلامی و جشنواره فیلم اسلامی است.
این همایش سالانه از سوی بزرگترین سازمان اسلامی در آمریکای شمالی برگزار می شود.
سیاستمدار اتریشی برای تولید بازی ضداسلامی محاکمه میشود
مقامات اتریشی با اتهام به تحریک به انزجار، از سیاستمداری شکایت کردند که چندی پیش یک بازی آنلاین را برای هدف گرفتن مسجد، مناره و مؤذن تولید کرده است .
دادستانهای شهر گراز " گرهار کورزمان" را از حزب راست افراطی را برای راه اندازی بازی آنلاینی که در روزهای منتهی به انتخابات منطقه ای تحریک آمیز بود متهم کردند.
این بازی با عنوان " خداحافظ مسجد" به صورت آنلاین راه اندازی شد و در اتریش از سوی بسیاری از مقامات و شخصیتها محکوم شد.
دادستانها اظهار داشتند که آنها علیه الکساندر اس رئیس یک گروه بی نام تبلیغاتی سوئیس که این بازی را طراحی کرده نیز شکایت خواهند کرد.
هنوز تاریخ دادگاه مشخص نشده است.
این بازی در آستانه برگزاری انتخابات در ایالت اشتایر راهاندازی شده بود و در آن بازیکن ترغیب میشد که با علامت " ایست" مساجد و منارههایی که در حومه شهر به وجود میآیند را مورد هدف قرار دهد.
پس از ممنوع شدن این بازی از سوی مقامات اتریشی در حزب افراط گرای آزادی، در پایگاه اینترنتی این بازی نوشته شد که در نتیجه فشارهای سیاسی از طرف مخالفان، این بازی از سوی مقامات دادگستری اتریش ممنوع شده است. دفتر دادستان محلی در همان زمان اعلام کرد حزب آزادی اتریش را بر سر این بازی مورد بازجویی قرار میدهد.
برگزاری نمایشگاه 1001 اختراع مسلمانان در لسآنجلس
نمایشگاه 1001 اختراع، از روز جمعه 27 می ( 7 خرداد ماه) در مرکز علوم کالیفرنیا در لسآنجلس برای مدت هفت ماه برگزار شد.
این نمایشگاه که از سهم مسلمانان در طول تاریخ تقدیر کرده با هدف تجلیل از یک هزار علم و اختراع در جهان اسلام برگزار می شود.
نمایشگاه 1001 اختراع که در اصل از سوی دولت بریتانیا در سال 2006 در این کشور راه اندازی شد در تور جهانی پنج ساله خود قرار دارد که تا کنون به لندن، استانبول و نیویورک رفته است.
نمایشگاه 1001 اختراع به تأکید بر سهم علمای مسلمان بر توسعه و پیشرفت علم نجوم، ریاضیات، معماری، پزشکی و مهندسی می پردازد و متفکران اسلامی را در عرصه های مختلف پزشکی، فیزیک نور، ریاضیات، نجوم، آموزش عالی، علوم کتابداری، بهداشت فردی و حتی مقدمات پرواز معرفی می کند.
این نمایشگاه آثار برخی از برجسته ترین دانشمندان و پژوهشگران تاریخ را نیز به نمایش گذاشته است.
برای مثال در رصدخانه قرن سیزدهمی که در مراغه ایران ساخته شده بود منجمان مدلهایی را برای درک جهان ارائه کردند که این امر راه را برای ایده های کوپرنیک مبنی بر خورشید محور بودن منظومه شمسی در سال 1543 همراه کرد.
برگزارکنندگان اظهار داشتند که تور جدید این نمایشگاه قصد دارد سهم تمدن اسلامی در قرون طلایی را در زمینه های مختلف علمی به نمایش بگذارد.
داستان زندگی مسلمانان برای جامعه آمریکا روایت میشود
یک سازمان غیرانتفاعی در ایالات متحده آمریکا که در عرصه حفظ و اشتراک تاریخ شفاهی فعالیت میکند اعلام کرده درنظر دارد پروژهای برای ضبط تاریخ شفاهی مسلمانان آمریکایی راهاندازی کند.
استور کورپس سازمان ملی حفظ واشتراک تاریخ شفاهی به عنوان یک سازمان غیر انتفاعی هر هفته میلیونها نفر به پخش برنامه های این سازمان که از رادیو ملی پخش می شود گوش می دهند.
این پروژه با عنوان " ایمان من، صدای من" فرصتی برای ارتقای صدای مسلمانان آمریکایی در این کشور است که از اوایل ماه ژوئیه در شیکاگو آغاز می شود. این برنامه می تواند فرصتی برای مسلمانان آمریکایی باشد تا تنوع درحال رشد این کشور تصدیق شود.
ضبط این برنامه موضوعات مختلفی را شامل می شود که براساس زندگی مسلمانان آمریکایی تعریف شده و به مخاطب فرصتی برای گوش کردن به این روایات شخصی که میان مسلمانان و در سراسر کشور فراهم می کند.
این برنامه به صورت مصاحبه هایی میان دو نفر انجام می شود که یکدیگر را می شناسند و به یکدیگر اهمیت می دهند. در پایان این ضبط 40 دقیقه ای هرکدام یک نسخه از مصاحبه خود دریافت کرده و نسخه دوم در کتابخانه کنگره آرشیو می شود. پروژه "ایمان من صدای من" ویدئوی این مصاحبه ها را در پایگاه اینترنتی خود قرار خواهد داد.
هریس احمد از اعضای این پروژه اظهار داشت: روایت داستان راهی قدرتمند برای شکستن موانع و تقویت ارتباطهای میان افراد است. اکنون نوبت به مسلمانان رسیده تا داستانهای خود را به این برنامه اضافه کنند و درکنار سایر خانواده های آمریکایی قرار گیرند. مردم نیز با گوش کردن به این روایتها درمی یابند که مسلمانان نیز شبیه آنها بوده و همه به نوعی بایکدیگر مرتبط هستند.
این پروژه می تواند به آموزش جامعه غیر مسلمانان درباره اسلام و ارائه چهره حقیقی مسلمانان آمریکایی با استفاده از رسانه اجتماعی، روابط رسانه ای و تولید چند رسانه ای کمک کند.
سازمان استوری کورپس از سال 2003 تا کنون بیش از 30 هزار مصاحبه با بیش از 60 هزار نفر انجام داده است.
جمعیت مسلمانان آمریکایی که بین شش تا هفت میلیون نفر تخمین زده شده از زمان حملات یازدهم سپتامبر نسبت با فرسایش حقوق مدنی خود رو به رو شده اند چرا که در این کشور ستادهای بسیاری برای تیره و تار کردن دین اسلام فعال هستند.
ممنوعیت سخنرانی وایلدرز در سوئیس
مقامات شهر سویا در ایالت "وله" سوئیس سخنرانی سیاستمدار افراط گرای هلندی که متهم به ترویج انزجار از مسلمانان است را ممنوع اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، مقامات شهر سویا در ایالت وله سوئیس اظهار داشتند که شخصتیهای جناح راست ممکن است با حضور خود نظم و آرامش جامعه را برهم می زنند.
وایلدرز از سوی "اسکار فریزنژر" نماینده پارلمانی از حزب مردم سوئیس برای سخنرانی دعوت شده بود.
وایلدرز رهبر حزب آزادی هلند است که با راه اندازی ستادهای ضد اسلام حزب خود را به موفقیتهایی رسانده است.
وایلدرز که برای لفاظی و بیهوده گویی علیه اسلام و مسلمانان در سراسر جهان بدنام است، پیشتر خواستار ممنوع شدن کتاب قرآن شده است. همچنین در سال 2008، وایلدرز فیلم مستند 15 دقیقه ای منتشر و طی آن قرآن را به تحریک به خشونت متهم کرد.
دادگاه رسیدگی به پرونده ای که وی در آن متهم به تحریک به انزجار علیه مسلمانان شده در هلند در جریان است.
وی پیش از این به کانادا سفر کرده و طی سخنرانی خود ضرورت جلوگیری از مهاجرت مسلمانان از کشورهای اسلامی را مورد تأکید قرار داده بود.
نمازخانهای در فرودگاه مونیخ راهاندازی شد
فرودگاه مونیخ ، سومین شهر بزرگ آلمان نمازخانه مسلمانان را در پایانه شماره یک خود به پایان رساند و این نمازخانه را بطور رسمی برای اقامه نماز مسلمانان افتتاح کرد.
با توجه به افزایش ورود و خروج مسافران از این فرودگاه و در پاسخ به نیاز مسافران مسلمانی که برای سفر مدتی را در فرودگاه می گذرانند این نمازخانه افتتاح شده است.
پایانه شماره یک فرودگاه مونیخ آلمان محلی است که پروازهای خاورمیانه از آن انجام می شود و از این پایانه خطوط هوایی امارات ، اتحاد ایر ویز و عمان ایر پروازهایی به مراکز مهم خاورمیانه دارند.
رستورانهای این فرودگاه علاوه بر ارائه سبک غذایی انگلیسی، آلمانی و عربی دربرگیرنده لیستی از غذاهای حلال هستند.
نمازخانه تازه ساز این فرودگاه تمام امکانات و تسهیلات را برای مسافران مسلمان که می خواهند نماز خود را پیش از پرواز یا پس از پرواز اقامه کنند درنظر گرفته است.
دکتر مایکل کرکلو مدیراجرایی فرودگاه مونیخ گفت: ما از افزایش تعداد مهمانان از کشورهای اسلامی بسیار مسرور هستیم و می خواهیم به نیازها و خواسته های آنها از این راه پاسخ دهیم.
دیوارهای این نمازخانه که قسمت زنان و مردان آن مجزا است توسط یک هنرمند اردنی نقاشی شده و فرشهای آن از دبی وارد شده است.
مسلمانان صوفیه خواستار ساخت دومین مسجد شهر شدند
متولی مسجد صوفیه پایتخت بلغارستان اظهار داشت که درحال حاضر این مسجد برای ظرفیت جامعه مسلمانی که برای اقامه نماز ظهر جمع گردهم جمع میشوند بسیار کوچک است و مقامات باید با ساخت دومین مسجد شهر صوفیه برای پاسخ به نیاز مسلمانان موافقت کنند.
متولیان مسجد صوفیه در بلغارستان به منظور پرهیز از تنشهای آتی با ساکنان شهر و ممانعت از راهپیماییهایی چون راهپیمایی صورت گرفته از سوی حزب سیاست آتاکا در روز 20 می امسال تأکید کردهاند که در رابطه به کشیدن شدن صفوف نماز جماعت به خارج از فضای مسجد تمهیداتی می اندیشند تا از ایجاد مانع برای عابران در طول زمان نماز جماعت پرهیز کنند.
همچنین مسئله کاهش صدای اذان بلندگوها نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
حسین حافظوف دبیر کل سازمان مسلمانان در بلغارستان اظهار داشت: میتوانیم به شهرداری صوفیه اطمینان بدهیم که مراسم نماز جمعه هرگز با مشکل و مسئله خاصی همراه نخواهد بود.
وی افزود: هر جمعه جمعیتی میان 1200 تا 1500 نفر که اکثر آنها جوان هستند برای اقامه نماز به تنها مسجد صوفیه مراجعه میکنند که این امر موجب شده مسجد مملو از جمعیت شود و فضای کافی برای گنجایش تمام ظرفیت نمازگزاران وجود نداشته باشد.
درجریان راهپیمایی افرادی متعصب در پایتخت بلغارستان که روز 20 می ( 30 اردیبهشت ماه) در مقابل مسجد صورت گرفت، رهبران مسلمانان از جامعه اسلامی این کشور خواستند تا آرامش خود را حفظ کرده و تحت تأثیر این رویداد قرار نگیرند.
شهردار صوفیه تصریح کرده است که تدابیری اتخاذ شده تا افراد نتوانند نماز مسلمانان را برهم بزنند اما در این میان تمام شهروندان باید به قوانین احترام بگذارند. اسلام در این کشور یک دین رسمی است و قانون بلغارستان از آن حمایت می کند.
مسجد سلیمیه ترکیه ثبت جهانی میشود
مسجد سلیمیه بعنوان یکی از بزرگترین و برجسته ترین آثار معماری اسلامی زمان عثمانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت میشود.
مسجد سلیمیه دوران عثمانی در شمال شرقی استان ادیرنه واقع شده که به دستور سلطان سلیم دوم از سوی سنان معمار برجسته دوران عثمانی بین سالهای 1568 و 1547 ساخته شد و پس از مسجد جامع و بیمارستان دیوریگی دومین مسجد ترکیه است که وارد فهرست میراث جهانی یونسکو می شود.
این مسجد یکی از شاهکارهای معماری سنان و یکی از عالی ترین دستاوردها در زمینه معماری اسلامی تلقی می شود.
یونسکو روز 19 ژوئن از فهرست جدید میراث جهانی خود رونمایی می کند.
مسجد سلیمیه در مرکز یک مجتمع شامل یک بیمارستان، مدرسه، کتابخانه و حمام واقع شده و دربرگیرنده مدرسه علوم اسلامی و دارالحدیث است.
سنان این مسجد را به نوعی ساخته که محراب آن از هر نقطه ای در داخل مسجد قابل رؤیت است.
مسلمانان شهری در کالیفرنیا مسجد جدیدی بنا میکنند
شهردار شهر تمکیولا در ایالت کالیفرنیا امریکا در دیدار با رهبران مسلمان متعهد شد آنها را در ساخت مسجد جدید این شهر یاری کند.
ران رابرتز شهردار شهر تمکیولا در کالیفرنیای امریکا در دیدار با رهبران مسلمان درباره طرح ساخت این مسجد گفت: به عنوان شهردار باید به شما برای ساخت این مسجد کمک کنم.
طرحهای سازمان این مرکز دینی در ماه ژانویه ( دی ماه) از سوی شورای شهر تصویب شده و مرکز اسلامی تمکیولاولی درحال حاضر تلاش میکند بودجه ساخت این مسجد را با کمکهای مردمی تکمیل کند.
رابرتس طی اظهارات خود در مرکز اسلامی ریو ندو به ارائه شرحی از پروژههای اخیر شهر پرداخت و مسلمانان را از کمک شهرداری برای ساخت این مسجد مطمئن کرد و اظهار داشت که گاهی تشریفات اداری میتواند یک پروژه را از بین برد.
شورای شهر تمکیولا پس از یک جلسه چندین ساعته که طولانی ترین جلسه شورای این شهر بوده با ساخت مسجد موافقت کرده است.
شهردار همچنین در اظهارات خود تأکید کرده است که تمام مخالفتهایی که پیش از این با ساخت این مسجد صورت گرفته بود پس از تصویب طرح ساخت آن از سوی شورای شهر از بین رفته است. این مخالفتها در مقایسه با حمایت افراد جامعه که اکثر آنها غیرمسلمانان هستند از حق مسلمانان در ساخت مسجد و نیایش آزادانه بسیار کم رنگ و ناچیز است.
برنامه اجرایی حلال در دانشگاههای بینالمللی تدریس میشود
شورای توسعه حلال مالزی با همکاری دانشگاههای بین المللی چون دانشگاه واشنگتن، دانشگاه نیوزیلند و مریلند درنظر دارد برنامه آموزشی - اجرایی حلال را برای این دانشگاهها فراهم کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، دانشگاه ولینگتون از جمله دانشگاههای بین المللی است که نخستین برنامه حلال خود را در ماه آگوست آغاز می کند.
برنامه اجرایی - آموزشی حلال شورای توسعه حلال مالزی برای مسئولان صنعتی، عموم مردم و دانشجویان فراهم شده است و اصول و مبانی اولیه و اقدامات کاربردی در هر سطح این صنعت را دربرمی گیرد.
جمال بیدین مدیر اجرایی شورای توسعه حلال مالزی اظهار داشت: مؤسسه آموزشهای عالی این شورا با توجه به رشد صنعت حلال درنظر دارد که بخشی از این برنامه آموزشی باشد.
به تازگی 65 دانشجو از رشته علوم غذایی و مهمانداری از شش دانشگاه پلیتکنیک در مالزی از این برنامه آموزشی که به صورت تجربی راه اندازی شده فارغ التحصیل شدند.
این برنامه به صورت یک دوره آموزشی 6 ماهه اجرا شد که از سه ماه آموزش نظری و سه ماه آموزش صنعتی تشکیل شده است و پس از آن مدرکی از سوی وزارت تجارت و صنعت بین الملل دریافت کردند.
مقامات آمریکایی با فضای تعصب علیه جامعه مسلمان مبارزه کنند
دو عضو کنگره دیترویت از حزب دموکرات، از گنگره خواسته اند با تصویب یک قصعنامه در تصدیق حقوق مدنی مسلمانان با فضای عموی تعصب علیه جامعه مسلمان آمریکایی مبارزه کند.
جان کونیرز و هنسن کلارک از نمایندگان دموکرات کنگره دیترویت اظهار داشتند: ما اعتقاد داریم تصویب این قطعنامه یک گام منطقی برای ارسال این پیام است که جامعه مسلمان آمریکایی باید از حقوقی که در قانون اساسی تضمین شده برخوردار باشند.
این نمایندگان یادآور شدند: جامعه باید نسبت به تهدید خشونت و ظن مورد حمایت قرار گیرد. جامعه مسلمان آمریکایی باید بتواند به دولت اعتماد کند تا تلاشها برای ایجاد یک جو حاکی از درک و همکاری نتیجه بخش باشند.
آنها اضافه کردند: از طریق بررسی چالشهای پیش روی مردم جامعه می توان یک چارچوب قوی برای حفظ امنیت با احترام به قانون و منافع جوامع مختلف ترسیم کرد.
این نخستین باری نیست که جان کونیرز در دفاع از جامعه مسلمان آمریکایی مطالبی را بیان می کند. وی در ماه مارس نیز از وزارت دادگستری و وزارت امنیت کشور آمریکا به منظور بررسی اتهامهای وارد شده به شورای روابط اسلامی آمریکایی بعنوان بزرگترین سازمان مدافع حقوق مدنی مسلمانان قدردانی کرد.
هشدار مالزی نسبت به مصرف ماءالشعیر وارداتی
وزیر امور اسلامی مالزی و یکی از روحانیون عالیرتبه این کشور به مسلمانان نسبت به نوشیدن ماءالشعیر طعم دار که بعنوان یک محصول غیر الکلی و حلال وارد این کشور میشوند هشدار داد چرا که بررسیها از میزان اندکی الکل در آن خبر دادهاند.
جمال خیر بهاروم وزیر امور اسلامی مالزی اظهار داشت که در ماء الشعیر طعم دار وارداتی به این کشور که بعنوان یک نوشیدنی غیر الکلی و حلال تبلیغ شده 5/0 درصد الکل مشاهده شده و مسلمانان نباید از آن استفاده کنند.
براساس قوانین شرع هر محصولی که بیشتر از 1/0 درصد الکل داشته باشد حلال نیست و برای مسلمانان مجاز نیست.
یک مقام رسمی در وزارت امور اسلامی مالزی اظهار داشت که مصرف کنندگان مسلمان باید هر محصولی که خریداری می کنند با آرم رسمی مقامات مالزیایی برای تأیید حلیت آن باشد.
وی گفت: در شرع اسلام نوشیدنی به نام ماء الشعیر توصیف نشده اما قانون کلی این است که هر نوشیدنی که دربرگیرنده الکل باشد حلال تلقی نمی شود.
هاروسانی زکریا از روحانیون ایالت پراک با محکومیت این نوشیدنی اظهار داشت: مسئله بسیار ساده است. در اسلام جزء مسکرات است و هیچ تردیدی هم در آن نیست.
مسلمانان 60 درصد جمعیت 28 میلیونی مالزی را تشکیل داده اند.
مخالفت با ساخت مسجدی در استرالیا
دادگاه اجرایی ایالتی استرالیا در شهر پرث درخواست مسلمانان برای ساخت مسجد را به بهانه تأثیران زیانآور صورتی رد کرد.
این دادگاه با رد درخواست ساخت مسجد اظهار داشت گفت: طرح ساخت این مسجد نیازمند ساخت یک دیوار محکم بعنوان حصار و مانعی برای کاهش تأثیرات صوتی خواهد بود ، اگرچه ساخت چنین دیواری می تواند وجهه این منطقه را از بین ببرد.
در حکم دادگاه ادعا کرده است فعالیتهای مسجد ممکن است غیر عادی باشد و تأثیرات نامطلوبی در هویت و سازگاری محلی ایجاد کند.
این درحالی است که مسلمانان به منظور پاسخ به نیاز درحال رشد جمعیت خود و دراختیار داشتن تسهیلات نیایشی برای اقامه نمازهای جمعه و جماعت خود می خواهند از زمانی که سابقا برای تربیت اسب استفاده می شد برای ساخت مسجد خود استفاده کنند.
برخلاف ادعای دادگاه دررابطه با تأثیرات صوتی مسجد بر منطقه زمینی که مسلمانان درنظر گرفته در یک منطقه روستایی واقع شده که اطراف آن را محل تربیت اسبها و چراگاه فراگرفته است.
شورای شهر نیز پیشتر این پروژه را رد کرده و اظهار داشته بود که این مسجد برای منطقه مناسب نیست و علت آن ایجاد ترافیک و سروصدای بیشتر است.
برگزاری همهپرسی علیه مناره در بلغارستان قوت گرفت
همزمان با شدت گرفتن رویارویی متعصبان ناسیونالیست بلغارستان با مسلمانان برسر صدای اذان، بحث برگزاری همه پرسی در رابطه با مناره یا صدای اذان در بسیاری از محافل بلغارستان شدت گرفته است.
مناقشه میان بلغاریها برسر صدای اذان مؤذن و ساخت مسجد جدید به جای اینکه پس از موضعگیریهای مختلف مقامات بلغارستان رفع شود، افزایش یافته است. این بحثها، مناقشات و تظاهرات دست کم طی 30 سال گذشته در اروپا مشاهده شده است.
در این قاره که بیش از 16 میلیون مسلمان زندگی می کنند، ساخت مساجد یک فرآیند درجریان است. در 5 یا 6 سال اخیر کشورهای اروپای غربی نسبت به نیازها و درخواستهای مسلمانان و عبادتگاه های پراکنده رویکردهای منفی اتخاذ کرده اند.
مناقشات اخیری که در بلغارستان پس از برخوردها میان مسلمانان و ناسیونالیستها در شهر صوفیه رخ داد در رسانه ها بعنوان پایانی برای تساهل سنتی در بلغارستان درنظر گرفته شد.
اگرچه بحث حقیقی عمومی به تعویق افتاده است اما در بسیاری از محافل بلغارستان بحث ساخت مناره قوت گرفته و بسیاری از مردم متعصب خواستار برگزاری همه پرسی هستند.
در بلغارستان سنت برگزاری همه پرسی وجود دارد اما شرایط می تواند آن را تغییر دهد. وقتی مسئله شهرهای بزرگ مطرح می شود اقلیت مسلمان که دو درصد جمعیت را به خود اختصاص داده اند اظهار می دارند میزان انزجار و نفرت مردم از آنها بسیار قابل توجه است.
نظر شما