۱۱ خرداد ۱۳۹۰، ۱۴:۴۴

مفتح خبرداد:

اجرای پایلوت پنجره واحد تجاری برای اولین بار در صنعت فرش

اجرای پایلوت پنجره واحد تجاری برای اولین بار در صنعت فرش

معاون وزیر بازرگانی از اجرای پایلوت پنجره واحد تجاری در صنعت فرش خبرداد و گفت: زمان و هزینه صادرات فرش کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق مفتح در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و مرکز ملی فرش ایران گفت: صادرات فرش در سال گذاشته به 556 میلیون دلار رسیده، این درحالی است که به نظر می‌رسد با اجرایی کردن پنجره واحد تجاری، زمان و هزینه صادرات فرش دستباف کاهش یابد.

معاون وزیر بازرگانی افزود: با امضای این تفاهمنامه، اولین گام در ایجاد پنجره واحد تجاری به صورت پایلوت در صنعت فرش برداشته شده که می‌تواند مبادلات این کالای سنتی ایران در بازارهای جهانی را تسهیل کند.

وی تصریح کرد: فرش مقوله‌ای است که درآمد آن نصیب اقشار ضعیف و کم‌درآمد ‌شده و مانعی برای مهاجرت اقشار روستایی از روستاها به شهرها به شمار می‌آید، این درحالی است که بر خلاف سایر پروژه‌ها، اجرایی شدن پنجره واحد تجاری نیازمند فرهنگ سازی میان آحاد جامعه و مسئولان کشور است.

به گفته مفتح، توسعه پنجره واحد تجاری یکی از بزرگترین وظایف وزارت بازرگانی و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی است تا گام بزرگی در راستای تسهیل روابط تجاری، کاهش زمان صادرات و واردات و نیز کاهش هزینه‌ها برداشته شود.

وی اظهار داشت: تلاقی این دو پروژه منجربه انعقاد تفاهم نامه‌ای بین مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و مرکز ملی فرش ایران شده است.

مفتح ایجاد پنجره واحد الکترونیکی را یکی از پنج کار مهم در معاونت توسعه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی برای بهبود فضای کسب و کار در کشور دانست و تصریح کرد: در آینده نزدیک شاهد عملیاتی شدن پنجره واحد تجارت در صنعت  فرش دستباف خواهیم بود.

همچنین در ادامه، فیصل مرداسی رئیس مرکز ملی فرش ایران نیز از وجه به مقوله فرش دستباف در برنامه پنجم توسعه خبرداد و گفت: در کنار هم قرار گرفتن فرش به عنوان محصولی سنتی و پنجره واحد به عنوان یکی از فناوری‌های روز دنیا‌، بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به جایگاه فرش دستباف در تولید و اشتغال کشور افزود: در حال حاضر بالغ بر 1 میلیون نفر در این حوزه مشغول به فعالیت هستند و جمعیت و نیروی کار بالفعلی در این بخش وجود دارد که در صورت رونق فضای کسب و کار، می‌توانند مشغول به فعالیت شوند.

مرداسی با بیان این مطلب که فرش دستباف از بعد تجارت پس از پسته و آهن سومین کالای صادرات غیرنفتی کشور محسوب می‌شود، گفت: با صادرات گمرکی این هنر صنعت جدای از صادرات چمدانی آن 500 الی 600 میلیون دلار ارز نصیب کشور می‌شود.
 
رئیس مرکز ملی فرش، توسعه تجارت الکترونیکی را یکی از شاخص‌های مهم هدف‌گذاری شده این مرکز برای سال 90 اعلام کرد و تصریح کرد: در این رابطه باید اقدامات گسترده‌تری در زمین فرهنگ‌سازی ذینفعان صورت گیرد.

وی، توجه به مقوله فرش دستباف در برنامه پنجم توسعه را مورد توجه قرار داد ودر این باره گفت: جالب است که در میان برنامه‌های توسعه اقتصادی کشور برای اولین بار فرش دستباف با حکم توسعه در بخش روستایی جهت‌گیری مستقلی را به دست آورده است.

کد خبر 1326563

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha