۱۲ خرداد ۱۳۹۰، ۱۲:۲۲

از سوی معاون وزیر علوم؛

وظایف تدوین کنندگان سرفصل های دروس دانشگاهی مشخص شد

وظایف تدوین کنندگان سرفصل های دروس دانشگاهی مشخص شد

معاون آموزشی وزیر علوم با تشریح وظایف تدوین کنندگان سرفصهای دروس دانشگاهی گفت: وظیفه کارگروهها این است که در راستای اسناد بالادستی مانند نقشه جامع علمی و برنامه پنجم توسعه در زمینه رشته‌های گوناگون با توجه به نیاز گسترش هدفمند و روزآمدسازی سرفصل ها اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین نادری منش در ارتباط با تفکیک شورای برنامه ریزی از شورای گسترش و چشم اندازهای آن در کیفیت آموزش عالی، اظهار داشت: در دو مدیریت زیر مجموعه معاونت آموزشی، دو مرکز پیش‌ بینی شده‌است، مرکز گسترش و مرکز برنامه‌ ریزی سرفصل و محتوای آموزشی؛ دلیل آن هم اهمیت بحث سرفصل و محتواست.

وی اضافه کرد: در شورای عالی برنامه ‌ریزی بیش از 80 کارگروه مختلف شکل گرفته است که ناظر بر رشته ‌های مختلف هستند و در این کارگروه‌ها سرفصل ها و محتوا براساس نیازهای کشور، پیشرفت جهانی و با نگاه تطبیقی بین‌المللی در راستای رسیدن به اهداف سند چشم‌انداز و برنامه پنجم توسعه تهیه و به روز می شود.

وی در ارتباط با وظیفه این کارگروه ها، گفت: وظیفه کارگروههای این است که در راستای اسناد بالادستی مانند نقشه جامع علمی کشور و برنامه پنجم توسعه، در زمینه رشته‌های گوناگون با توجه به نیاز گسترش هدفمند و روز آمد سازی سرفصل ها اقدام کنند و ماموریت‌ گرا کردن سرفصل‌ها، به ‌ویژه غنی سازی آنها در رشته‌های علوم انسانی و انطباق برنامه ‌های این حوزه با ارزش‌ ها و فرهنگ ایرانی و اسلامی را در دستور کار خود قرار دهند.

به گفته معاون آموزشی وزارت علوم، تدوین کنندگان سرفصل‌ها و محتوای دروس باید 4 شاخص به‌ روز رسانی، غنی سازی، ماموریت‌ گرایی یا پاسخگویی به نیازها و ارزش مداری را مد نظر قراردهند.

نادری منش به وظیفه وزارت علوم در خصوص تامین نیاز بخش خصوصی در این زمینه اشاره کرد و گفت: وظیفه وزارت علوم تامین نیروی انسانی متخصص و متعهد برای کل کشور است بنابراین بایستی به نیازهای بیرونی توجه کنیم، چه دولتی و چه خصوصی. وقتی می‌گوییم ماموریت‌ گرا کردن یا هدفمندسازی یعنی باید سئوال کنیم امروز مهندس ما باید چه شاخص‌ها و توانمندی‌هایی داشته باشد تا امکان تحقق آن شاخص‌ها از طریق اصلاح و روزآمدسازی سرفصل، محتوا و آموزش‌های ما مد نظر قرار داده شود.

وی افزود: از آن مهم تر نیازهای بخش خصوصی است که می تواند در قالب طرح های تحقیقاتی و پژوهش‌های کارشناسی ارشد و دکتری تعریف شود و ما امیدواریم بین بخش خصوصی، دولتی، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های ما ارتباط نظام‌مندی برقرار شود و حمایت آنها از پایان‌نامه‌های دانشجویان به ‌ویژه پایان نامه‌هایی که موضوع آنها حل مشکلات است، جدی تر شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: بر اساس آمایش در استان‌های مختلف کارگروه‌های متعددی با ‌محوریت دانشگاه‌های مادر شکل گرفته است و نیازهای استانی و طرح آمایش آنها در حال استخراج است.
 
نادری منش اضافه کرد: از طرف دیگر کارگروه‌های ویژه‌ای مثل کارگروه انرژی، حمل و نقل، هنر و رسانه نیز تشکیل شده است، در این کارگروه‌های تخصصی به تدوین اسناد راهبردی هر موضوع و روزآمدسازی و بهسازی سرفصل‌‌ها مبادرت می شود.

وی به وظیفه این کارگروه ها اشاره کرد و گفت: وظیفه کارگروه‌ها این است که در این مجموعه نقشی اساسی ایفا کنند. بعضی از کارگروه‌ها آماده ‌ترند و برنامه‌هایشان عملیاتی تر است و بنابراین به اجرا نزدیک‌تر. به بقیه هم فرصت داده شده است که با دقت، کار تدوین اسناد را پیش ببرند. امیدوارم همه کارگروه‌ها تا پایان سال جاری بحث برنامه‌ریزی سرفصل ها و تدوین اسناد را تکمیل کنند.
کد خبر 1327097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha