محمد طاهری در گفتگو با مهر اظهارداشت: دشت حسین آباد به عنوان منبع تامین آب شهر کرمان با بحران کم آبی روبروست و امکان حفر حتی یک چاه دیگر در این دشت نیست.
وی تصریح کرد: دشت حسین آباد از دانشگاه شهید باهنر کرمان آغاز و تا محدوده روستای قناتغستان و ماهان را در برمی گیرد.
وی یادآورشد: در حال حاضر این دشت هزارلیتر در ثانیه آب دارد و در دیگر نقاط استان نیز نظیر وضعیتی که در این دشت داریم مشکل کم آبی بیداد می کند.
وی افزود: با توجه به اینکه بارندگی سالانه استان 140میلیمتر است و بیش از ده سال است که بارندگی از این میزان کمتر شده است و اگر بارندگی 200 میلیمتر هم باشد امکان تجدید منابع آبی استان وجود ندارد و آورده دشتها با برداشت آب متناسب نیست.
طاهری در ادامه گفت: در حال حاضر 20 میلیمتر مکعب میانگین مصرف آب کرمانیها در ماه است که از نرم کشورهای اروپایی که بهداشت بهتری نسبت به ایران دارند نیز 30درصد بالاتر است.
رئیس شرکت آب فاضلاب استان کرمان ادامه داد: متاسفانه آب در جامعه ایران مانند کالایی است که بود و نبودش در محاسبات فرقی نمی کند در حالیکه این ماده مانند برق یا گاز قابل تولید یا تجدید نیست.
وی افزود: برای تامین آب شرب شهر کرمان برنامه ویژه ای از سوی دولت در سفرهای استانی تعریف شده ولی با توجه به اینکه این طرح هزینه بالایی دارد که هنوز به سرانجام قطعی و اجرایی نرسیده است به همین دلیل از طرح میان مدتی برای تامین آب شهر کرمان استفاده می کنیم که انتقال آب از صفارود رابر است که از سرشاخه های هلیل رود آب به شهر کرمان منتقل می شود.
وی با اشاره به اینکه نیاز جدی برای صرفه جویی مردم در مصرف آب احساس می شود گفت: اگر مردم 10درصد در مصرف آب صرفه جویی کنند می توان حجم زیادی از آب را از خطر هدر رفت نجات داد.
وی ادامه داد: سالانه 200 کیلومتر از شبکه دو هزار و 400 کیلومتری توزیع آب در استان باید بازسازی شود تا این شبکه سالم بماند.
نظر شما