به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدحسن نبوی قبل از ظهر پنج شنبه در مراسم اختتامیه گردهمایی معاونان آموزشی و تبلیغ مدارس سفیران هدایت سراسر کشورافزود: یکی از بنیادی ترین مسایلی که باید در اداره مدارس مورد توجه باشد جذب طلبه است؛ اگر نیروی غیرمستعد و ضعیف به لحاظ اخلاقی جذب شود ظرفیت های زیادی را نابود میکند و طلاب و استادان را مورد آزار و اذیت قرار میدهد.
وی اضافه کرد: باید در گزینش نیرو به لحاظ اخلاقی و علمی توجه لازم صورت گیرد و حتی باید خانواده او هم در گزینش مورد بررسی قرار گیرند زیرا اگر فردی مناسب برای طلبگی نباشد می تواند به عنصر جدی ضد تبلیغ تبدیل شود.
نبوی خطاب به مسئولان آموزش سفیران هدایت ادامه داد: شما پست بسیار مهمی را به جوانان و طلاب اعطا می کنید بنابراین در جذب و گزینش افراد باید دقت جدی صورت گیرد.
طلبگی راهی برای امرار معاش نیست
وی تأکید کرد: طلبگی شغل نیست بلکه عشق است؛ ممر درآمد نیست بلکه محل خرج داشته ها است و طلبه باید خودش را فدا کند نه اینکه بند اهل بیت(ع) شود.
معاون تبلیغ حوزه های علمیه اظهار داشت: ماه های اول باید مستمرا مباحث اخلاقی برای طلاب بیان شود، از لباس پوشیدن و خوراک خوردن و همنشینی با دیگران و استفاده از استادان باید گفت و به آنها آموزش داد چون روزانه نیازمند این مباحث هستند.
نبوی با بیان اینکه ارزیابی مناسبی از استادان نداریم بیان کرد: در جذب استاد باید دقت فراوانی صورت گیرد و ارزیابی منحصر به نظر طلاب نباشد و ارزیابی علمی انجام شود.
لزوم ارزیابی سلامت سیاسی اساتید حوزه
وی با بیان اینکه باید سلامت سیاسی اساتید حوزه مورد توجه قرار گیرد ابرازداشت: ممکن است استادی کارش منفی بافی باشد و از هر فرصتی برای ناامید کردن طلاب استفاده کند.
نبوی بیان کرد: موضوع دیگری که معاونان آموزش سفیران باید در نظر بگیرند توجیه اساتید برای ارایه دروس و مباحثی است که به صورت کاربردی برای آینده طلاب مفید باشد و تنها مباحث صرف نظری مطرح نشود.
وی با تاکید بر لزوم توجه به اخلاق استادان افزود: اگر استادی تاثیر منفی اخلاقی بر طلاب داشته باشد مصیبت برای اسلام و مسلمین به بار می آورد بنابراین معاونان آموزش و تهذیب حق دارند با چنین استادی برخوردکنند.
نبوی با بیان اینکه در بحث تهذیب، آموزش از تاثیرگذارترین بخشها است اظهار داشت: استادان در حین مباحث و دروس نکات اخلاقی آیات و روایات را بیان کنند چون همه نیازمند مباحث اخلاقی و تذکرهستیم.
تأکید بر جدی گرفتن اخلاق در حوزه
معاون تبلیغ حوزههای علمیه با بیان اینکه طرح تربیتی در زمینه تهذیب برای مدارس سفیران نوشته شده است ادامه داد: ایجاد تهذیب و اخلاق در طلبه نیازمند مراحل و مراتبی است و نمیتوان یکساله طلاب را عابد و عارف تربیت کرد.
نبوی در خاتمه تأکید کرد: در مراحل و سالهای اول انجام واجبات و ترک محرمات باید به طلاب آموزش داده شود و باید به اشکال مختلف تهجد در حوزه احیاء شود که نیازمند برنامه ریزی است.
قم - خبرگزاری مهر: معاون آموزش تبلیغ حوزه علمیه گفت: باید به اشکال مختلف تهجد در حوزه احیاء شود که نیازمند برنامه ریزی است.
کد خبر 1327318
نظر شما