خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: کتاب "توانمندسازی والدین: کارگاههای گفتگوی والدین" کتابی است که پدر و مادرها به کمک آن میتوانند در فرآیندی گام به گام به چنان سطحی از آگاهی دست یابند که در نتیجه آن بتوانند در جایگاهی فراتر از امر و نهی به کودکانشان، همچون همراه و شریکی توانمند در کنار آنها قرار بگیرند.
بنابراین در این کتاب هیج برنامه سرپایی یا به قول معروف "فست فودی" و حاضر و آماده برای کودکان سخت تربیت، هیچ مقصریاب و اصولاً هیچ دانش تخصصی که به والدین تلقین کند در فرآیند تربیت تنها یک راه درست و یگانه وجود دارد در کار نیست.
در واقع یوهانس شوپ والدین را به منزله متخصصانی در حوزه تربیتی جدی میگیرد و به آنها جرات میدهد تا به راههای خاص خود در تربیت دست یابند، ضمن آنکه خود وی نیز بعنوان طرف گفتگو حضوری جدی در این روند دارد. شوپ همچنین در این کتاب به بیان تجربیات خود نیز میپردازد و میکوشد این اثر را به کتاب راهنمایی تبدیل کند که برای برنامه آموزش والدین مثبت است.
شوپ بر توانمند شدن والدین تأکید بسیار میکند و بر این باور است که پیشرفت کودکان و نوجوانان به میزان زیادی بستگی به کیفیت رابطه کودک و والدین دارد که در خلال فرآیند گفتگو حاصل میشود. این کتاب نشان میدهد که والدین چگونه میتوانند در چارچوب کارگاههای گفتگو از رهگذر عمل و پایبندی به رفتار احترامآمیز، بار دیگر به خود و تواناییهای خود ایمان بیاورند و به مدد آن، اطمینان خاطر و توان نفوذ و تأثیرگذاری خود را نشان دهند.
کتاب "توانمندسازی والدین: کارگاههای گفتگوی والدین" در 6 فصل تدوین شده است. نخستین فصل به این پرسش میپردازد که "والدین چگونه میتوانند تواناییهای پنهان خود را کشف کنند". "ماهیت گفتگو" موضوع فصل دوم و "پنج سطح فراگیری در کار گفتگوی والدین" عنوان فصل سوم این کتاب است. شوپ در ادامه در فصل چهارم درباره راهنمای گفتگو و وظایف آن سخن گفته و در فصول پنج و شش روند کارگاههای گفتگوی والدین و نیز مواد کمکی برای شروع کار و تمرینات کار گفتگو را مورد بررسی قرار داده است.
نظر شما