به گزارش خبرگزاري مهر هوشنگ هيهاوند، كارشناس هنرهاي نمايشي، درحاشيه همايش پژوهشي تئاتردفاع مقدس درباره ضرورت ايجاد مراكز پژوهشي و تحقيقاتي در تئاتر دفاع مقدس گفت: آنچه تئاتر دفاع مقدس ما نيازمند آن بوده، تامين و راه اندازي بخش پژوهشي و مراكز تحقيقاتي است . درهركشوري كه درآن پديده هاي سياسي، اجتماعي اتفاق مي افتد ، هنر ابزاري براي شناخت و ماندگار بودن آن است.
وي افزود: جنگ 8 ساله ايران و عراق تاثيرات زيادي را درجامعه بجا گذاشته، اين تاثيرات در شرايط عادي نيازمند پروسه زماني بوده تا مردم جامعه آن را بپذيرند. اما جنگ 8 ساله اين تاثيرات را بعد از اتمام جنگ به دنبال داشت.
هيهاوند در ادامه به هنرهاي نمايشي اشاره كرد و با بيان اين مطلب كه ارزشهاي دفاع مقدس داراي جنبه هاي هنري است، بيان داشت: هنر تئاتر به عنوان يك هنر انساني به شمار مي رود و اين مقوله از هنرهاي نمايشي در بسط و گسترش فرهنگ دفاع مقدس تاثيرگذاراست.
وي ادامه داد: نيروهاي مستعدي در جريان تئاتري ما وجود دارند . اگر بر روي نيروهاي هنرمند و مستعد سرمايه گذاري شود و شرايط كار براي اين افراد فراهم گردد، مسلما در اين حوزه هنري نيز رشد خواهيم كرد. تئاتر كشور چاره اي جز اين ندارد كه اخلاق حرفه اي را فرض مسلم راهكار خود قرار دهد. اگر اخلاق حرفه اي در ميان تئاتري ها بوجود آيد، تئاتر كشور رو به جلو حركت خواهد كرد.
اين كارشناس با اشاره به ادبيات نمايشي در مقوله دفاع مقدس اشاره كرد و ادامه داد: يكي از مشكلات ادبيات نمايشي در مقوله دفاع مقدس ، برخورد هنرمندان با مقوله جنگ تحميلي است. در حال حاضر هنرمندان ما برخورد واقع بينانه اي در برخورد با جنگ تحميلي ندارند . هنرمندان مي توانند با روي آوردن به پژوهش و تحقيق به خلق آثار ماندگار مرتبط با دفاع مقدس بپردازند.
وي در پايان اظهار داشت: پژوهش و تحقيق هنرمندان از يك سو و توجه دولتمردان از سوي ديگر باعث رشد فرهنگ دفاع مقدس خواهد شد و اطمينان به هنرمندان تئاتر و اجازه كار به آنها باعث بالندگي تئاتر در حوزه دفاع مقدس مي شود.
نظر شما