به گزارش خبرنگار مهر، نخستین شب از کنسرت گروه موسیقی دستان با استقبال خوبی مواجه شد، در این اجرا قطعاتی از موسیقی ایرانی به آهنگسازی حمید متبسم بر اساس شعر "دیباچه "سروده محمدرضا شفیعی کدکنی از مجموع اشعار کوچه باغهای نیشابور با آواز سالار عقیلی به روی صحنه رفت.
در بخش نخست این اجرا "رجیب چاکرا بورتی" نوازنده هندی ساز سارود با همراهی پژمان حدادی و بهنام سامانی نوازندگان سازهای کوبه ای قطعاتی را به صورت همنوازی موسیقی ایرانی و هندی اجرا کرد و در ادامه این بخش گروه نوازی دستان 2 قطعه از ساخته های سعید فرجپوری از آلبوم دریای بی پایان و یک قطعه از آثار حمید متبسم اجرا شد .
قسمت دوم کنسرت گروه دستان پس از استراحتی کوتاه آغاز شد. در این بخش قطعات آلبوم "به نام گلسرخ" که به موسیقی آوازی اختصاص داشت با صدای سالار عقیلی اجرا شد به این ترتیب که این بخش با تصنیف صبح آغاز شد و در ادامه قطعاتی به صورت ساز و آواز ، رقص آتش، آواز و تار، بخش نخست ترانه دیباچه ، تکنوازی سارود، پیام باران ، بخش دوم از ترانه دیباچه ، در آن کرانه و بخش سوم از ترانه دیباچه به روی صحنه رفت و پایان بخش این کنسرت هم به اجرای تصنیف بربط سغدی اختصاص داشت .
حمید متبسم در بخشی از بروشور کنسرت دستان در خصوص انگیزه های خود برای ساخت موسیقی بر این شعر چنین آورده است : اولین باری که این شعر را شنیدم آنقدر سواد خواندن نداشتم که خود نگاهی بر کوچه باغهای نیشابور "شفیعی کدکنی" بیاندازم ، لیکن آهنگ کلمات و پیام روشن آن تاثیری ژرف و فراموش نشدنی در روح کودکانه من گذاشت .
آن روزها درخانه ما، شعر و موسیقی جای پر ارزشی داشت. مادرم دارای طبعی لطیف و موسیقایی بود، پدرم تار می نواخت و فرشگاه لوازم و صفحات موسیقی داشت ، برادران بزرگتر یکی نوازنده ویولن و دیگری عاشق شعر بود و گاهی شعری از او در مجله فردوسی به چاپ می رسید ذوق و شوق موسیقی و شعر در خواهر و برادران دیگر هم ، همیشه بوده و هست. خانه ما برای من اولین مکتب هنر بود ؛ از این رو گوش فرا دادن به موسیقی هنرمندانی چون محجوبی و بنان ، آشنایی با شعر بزرگانی چون شفیعی کدکنی ، پایه گذار آینده هنری من شد و مرا برای گسترش آموخته هایم به مدارس تخصصی هنر سوق داد و امروز نیز این شوق و جسارت را به من می دهد تا "به نام گلسرخ" را به آهنگی و آوازی دیگر تقدیم شما کنم. کلام شفیعی کدکنی دلت را گره می زند با آن ور دنیا ، مرز نمی شناسد و برای همه انسان ها است باشد که به نام گلسرخ نیز چنین کند.
در حاشیه
- طراحی صحنه کنسرت گروه موسیقی دستان که به شکل پنجره ای باز و تداعی روییده شدن گل سرخ را تصویر می کرد همراه با نورپردازی دیدنی فضای خاصی را بر مجموع اجرا بخشیده بود.
-علی رغم جمعیت قابل توجهی که برای دیدن نخستین اجرای کنسرت گروه دستان به تالار وحدت آمده بودند هیچ مسئول و یا هنرمند موسیقی در میان جمعیت دیده نمی شد.
- با توجه به اینکه قطعاتی که در بخش نخست از آثار سعید فرجپوری و حمید متبسم به روی صحنه رفت از جمله قطعات آوازی بود که پیش از این با صدای سالار عقیلی اجرا شده بود در این اجرا بدون کلام و تنها با همنوایی سازها به گوش مخاطب رسید؛ سعید فرجپوری دلیل بی کلام اجرا شدن این قطعات را پیش از این در نشست این گروه چنین عنوان کرده بود : یکی از اهداف گروه موسیقی دستان استفاده از موسیقی سازی بوده است به همین دلیل تصمیم براین شد این دو قطعه بی کلام اجرا شود.
- صدای ساز سارود رنگ آمیزی صوتی خوبی به کلیت اثر بخشیده بود و این زیبایی صوت در بخش نخست ترانه دیباچه به درستی به گوش می رسید.
- ساز سارود از خانواده ساز هندی سیتار است که در افغانستان به ساز سرود شناخته شده است.
- غیبت حسین بهروزی نیا و صدای ساز عود این نوازنده در گروه دستان مشهود بود.
- گروه دستان در تازه ترین کنسرت خود 4 نوازنده را به عنوان مهمان در جمع خود داشتند ، رجیب چاکرا بورتی نوازنده سارود، پویا سرایی نوزانده سنتور، رضا آبایی نوزانده قیچک و شهرام غلامی نوازنده عود از جمله نوازندگان گروه دستان بودند.
نظر شما