۴ آذر ۱۳۸۳، ۱۲:۱۹

معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجد : بدنبال استفاده چند منظوره از مساجد هستيم

معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجد ، با برشمردن موانع حضور جوانان در مساجد و يادآوري ضرورت حضور هر چه بيشتر جوانان در اين پايگاه هاي معنوي و انسان ساز گفت : مركز رسيدگي به امور مساجد در تلاش است با اعمال تغييرات لازم ،مساجد كشور را به جايگاه صدر اسلام برساند،به طوري كه كاربري مساجد تنها به عنوان فضايي براي عبادت نبوده و همچون صدر اسلام ، از اين پايگاه هاي معنوي و انسان ساز ، استفاده هاي چند منظوره داشته باشيم .

حجت الاسلام عزت الله واعظي ، معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجد كشور در گفت وگو باخبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر" اظهار داشت : عوامل و موانع جذب جوانان به مراكز فرهنگي و مساجد همواره از موضوعات مورد بحث آگاهان ، دلسوزان ، روشنفكران ، انديشمندان علوم اجتماعي و پيشوايان مكتب حيات بخش اسلام بوده است .

وي با اشاره به اين كه جوانان سرمايه هاي ذي قيمت ، آينده سازان جوامع بشري و آئينه داران سرنوشت جامعه خويش هستند ، تلاش براي پرورش صحيح اين سرمايه هاي ملي را ضروري اعلام كرد .

حجت الاسلام واعظي موانع جذب جوانان به مساجد را نتيجه دو عامل دروني و بيروني عنوان كرد و افزود : خانواده ، مدرسه ، محيط آموزشي و جامعه ، موانع بيروني و همچنين خود فرد و مساجد نيز عوامل دروني عدم گرايش جوانان به فضاي معنوي و انسان ساز مساجد هستند .

معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجد با اشاره به اين كه دوران جواني ، دوران بسيار حساس و مهمي است و شخصيت اصلي انسان ها تا اين سن شكل خواهد گرفت گفت : بي هيچ ترديدي دوران جواني بهترين دوران سازندگي و بهار عمر آدمي است كه البته در صورت بي توجهي به آن ، مي تواند مناسب ترين زمان براي تخريب شخصيت نيز باشد .

وي در مورد برخي خانواده ها به عنوان عوامل جذب جوانان به مساجد يادآورشد : برخي از خانواده ها مسلمان هستند اما به احكام دين اسلام پايبند نبوده و با مراكز ديني و مساجد بيگانه هستند ، فرزنداني كه در چنين خانواده هاي رشد مي كنند كمتر جذب مساجد مي شوند ، بنابراين پايبندي خانواده ها به مباني ديني ، بهترين الگو براي جوانان در هر خانواده اي است .

معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجد ،  تدين والدين و پايبند بودن به اصول و مباني ديني و اخلاقي را عاملي تأثير گذار در رفتار جوانان اعلام كرد و گفت : خانواده ها به عنوان الگويي مستقيم و در دسترس ، بهترين و بيشترين تأثير را بر جوانان دارد و اگر پايبندي به اصول ديني در آنها كمتر باشد ، اثرات آن در رفتار جوانان قابل مشاهده است .

حجت الاسلام واعظي از بستر سازي مطلوب به عنوان ضرورتي ديگر براي جلب و جذب جوانان به مساجد نام برد و افزود : تحميل تكاليف ديني به فرزندان از سوي برخي خانواده ها ، از ديگر دلايل دلزدگي و كم توجهي جوانان به مباحث ديني و عدم حضور آنان در مساجد است .

وي در مورد تأثيرات مدرسه و محيط هاي آموزشي در دوري جوانان از مساجد گفت : عدم هماهنگي مربيان تربيتي در خانه و مدرسه و همچنين تضاد در برنامه هاي نظام آموزشي مي تواند عاملي تأثير گذار در كناره گيري جوانان از محيط هاي مساجد باشند .

معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجد افزود : تمام مربيان مدارس اعم از ديني و دروس ديگر مي بايست در اعمال ، رفتار و كردار به مباني ديني پايبند بوده ، الگويي سازنده براي جوانان باشند ، همچين فوق برنامه هاي مفيد و اقناع كننده با استفاده از مبلغان ديني كارآمد نيز تأثيرات مثبتي بدنبال خواهد داشت ، ضمن اين كه پرهيز از به كارگيري مربيان و اساتيد فاقد كفايت لازم نيز ضرورتي انكارناپذير است .

وي در ادامه دوستان ناباب ، معاشرين ناصالح ، آلوده بودن جو عمومي ، محيط نا امن فكري براي جوانان ، سوء عملكرد برخي از دستگاه هاي مجري ، عدم آشنايي كافي نسبت به فلسفه احكام ، برداشت هاي غلط از دين  و آزادي هاي بي حد و حصر جوانان را از عوامل كمرنگ شدن معنويت در جامعه اعلام كرد .

معاون مركز رسيدگي به امور مساجد يادآورشد : مساجد نيز در عدم جذب جوانان بي تأثير نيستند ، برخوردار نبودن از برنامه هاي متنوع ، به روز نبودن ائمه جماعات و طرح مباحث تكراري از جمله مواردي است  كه در عدم جذب جوانان به محيط مساجد ، نقش دارند .

وي در ادامه با اشاره به بيش از 13 سال فعاليت مركز رسيدگي به امور مساجد گفت : اين مركز از ابتداي فعاليت و به ويژه در چند سال اخير ، نظارت ويژه اي بر انتخاب ائمه جماعات داشته و از نظر تحصيلات ، سن ، سابقه ، ظواهر و بيان نيز آنها را به خوبي ارزيابي و در صورت دارا بودن شرايط لازم ، به كار مشغول مي شوند .

معاون مركز رسيدگي به امور مساجد تأكيد كرد : مركز رسيدگي به امور مساجد در تلاش است با اعمال تغييرات لازم ، به كارگيري شيوه هاي مؤثر و همچنين جذب اعتبار ، مساجد كشور را به جايگاه صدر اسلام برساند ، به طوري كه كاربري مساجد تنها به عنوان فضايي براي عبادت نبوده و همچون صدر اسلام ، از اين پايگاه هاي معنوي و انسان ساز ، استفاده هاي چند منظوره داشته باشيم .

 

کد خبر 133197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha